Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Nieuwwaarderegeling afsluiten

Een nieuwwaarderegeling is een aanvullende autoverzekering die u kunt afsluiten bij uw WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) autoverzekering. Maar wat is een nieuwwaarderegeling precies en wat heeft u er aan?


Ga direct naar


 

Wat is een nieuwwaarderegeling?

De nieuwwaarderegeling is een aanvullende verzekering die u afsluit voor het verzekeren van de nieuwwaarde van uw auto. Rijdt u uw auto total loss of is uw auto gestolen? Dan krijgt u dankzij de nieuwwaarderegeling de nieuwwaarde van de auto vergoed in plaats van enkel de dagwaarde.

Bij een WA casco verzekering zit een standaard nieuwwaarderegeling van 1 jaar - mits u de eerste eigenaar bent van de auto. Bij een WA beperkt casco verzekering zit dit er niet standaard bij. U kunt een nieuwwaarderegeling aanvullend afsluiten tot maximaal 3 jaar. 

Autoverzekering berekenen

 
NL

 

Wat vergoedt een nieuwwaarderegeling?

Stel: u koopt een nieuwe auto van € 20.000,-. Vervolgens sluit u een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering af met een aanvullende nieuwwaarderegeling. Binnen het eerste verzekeringsjaar wordt uw auto gestolen. De nieuwwaarderegeling zorgt ervoor dat u een vergoeding krijgt van € 20.000,-.

De verzekeraar hanteert na het eerste verzekeringsjaar wel een afschrijvingsregeling. Dit betekent dat de nieuwwaarde na het eerste jaar ieder jaar iets lager wordt. 

Vergoeding zonder nieuwwaarderegeling

Heeft u geen nieuwwaarderegeling afgesloten, en wordt uw auto na het eerste verzekeringsjaar gestolen? Dan krijgt u een lagere vergoeding van uw autoverzekeraar. Dit komt omdat de vergoeding zonder een nieuwwaarderegeling wordt gebaseerd op de dagwaarde van de auto.

De dagwaarde is vaak een veel lager bedrag dan wat u voor de nieuwe auto heeft betaald. Wilt u dit risico vermijden? Dan kunt u dus voor een paar euro's per maand extra de nieuwwaarderegeling verlengen tot 3 jaar!


 

Nieuwwaarde of aanschafwaarde?

Een nieuwwaarderegeling is vaak gebaseerd op de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is de prijs die u voor uw nieuwe auto betaalt inclusief accessoires, BPM en BTW. Naast een nieuwwaarderegeling, zijn er ook autoverzekeraars die een autoverzekering op basis van aanschafwaarde aanbieden. Daarom is het goed om te weten wat het verschil tussen een nieuwwaarderegeling en een autoverzekering op basis van de aanschafwaarde is.

Nieuwwaarderegeling Aanschafwaarde autoverzekering
Alleen af te sluiten als eerste eigenaar Ook af te sluiten als u niet de eerste eigenaar bent
Standaard 1 jaar bij een WA Casco verzekering, en te verlengen tegen een hogere premie Niet iedere verzekeraar biedt een autoverzekering met aanschafwaarde aan

 

Nieuwwaarderegeling afsluiten bij UnitedConsumers

Bij ons kunt u bij zowel een WA beperkt casco als een WA casco (all risk) verzekering een nieuwwaarderegeling afsluiten voor 2 of 3 jaar. Dit betekent dat de nieuwwaarderegeling tot maximaal 2 of 3 jaar na de ingangsdatum van de autoverzekering geldig is, en daarna vervalt. 

Het is bij een WA casco verzekering, met een standaard nieuwwaarderegeling van 1 jaar, niet zo dat u de jaren van de aanvullende nieuwwaarderegeling erbij optelt! Ook bij de WA casco (all risk) verzekering is een nieuwwaarderegeling tot maximaal 2 of 3 jaar geldig. 

Om in aanmerking te komen voor een nieuwwaarderegeling, dient u de eerste eigenaar te zijn van het voertuig. Dit betekent dat uw auto nieuw is en u de eerste kentekenhouder bent. Heeft u een occasion of een showroommodel gekocht, dan kunt u het beste met uw autoverzekeraar bespreken wat de opties zijn.

Nieuwwaarderegeling afsluiten? Neem contact met ons op

Ook bij ons kunt u een nieuwwaarderegeling afsluiten. Hiervoor kunt u het beste even contact opnemen met onze adviseurs. Zij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden, en wat in uw situatie de best passende aanvullende verzekering is. U kunt contact opnemen via e-mail of per telefoon. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contact opnemen

Terug naar boven