Contact
Mijn UnitedConsumers

Nieuwwaarderegeling afsluiten

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan is de nieuwwaarderegeling misschien wel iets voor jou. De nieuwwaarderegeling is een aanvullende autoverzekering die je kunt afsluiten bij je WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering. 

Benieuwd naar een goedkope autoverzekering met nieuwwaarderegeling? Vergelijk dan vrijblijvend de beste autoverzekeringen en start met besparen! 

Nieuwwaarderegeling afsluiten
 vink Binnen 2 minuten geregeld

nieuwwaarderegeling 

Wat is een nieuwwaarderegeling?

De nieuwwaarderegeling is een aanvullende verzekering die je afsluit voor het verzekeren van de nieuwwaarde van je auto. Rijd je jouw auto total loss of is je auto gestolen? Dan krijg je dankzij de nieuwwaarderegeling de nieuwwaarde van de auto vergoed in plaats van enkel de dagwaarde.

Om in aanmerking te komen voor een nieuwwaarderegeling, dien je de eerste eigenaar te zijn van het voertuig. Dit betekent dat je auto nieuw is en je de eerste kentekenhouder bent. Heb je een occasion of een showroommodel gekocht? Dan kun je het beste met je autoverzekeraar bespreken wat de opties zijn.


 

Hoelang geldt de nieuwwaarderegeling?

Bij een WA casco verzekering zit een standaard nieuwwaarderegeling van één jaar - mits je de eerste eigenaar bent van de auto. Bij een WA beperkt casco verzekering zit dit er niet standaard bij. Je kunt een nieuwwaarderegeling meestal aanvullend afsluiten tot maximaal drie jaar.

Bij ons kun je bij zowel een WA beperkt casco als een WA casco (all risk) verzekering een nieuwwaarderegeling afsluiten voor twee of drie jaar. Dit betekent dat de nieuwwaarderegeling tot maximaal twee of drie jaar na de ingangsdatum van de autoverzekering geldig is, en daarna vervalt. Sluit je een nieuwwaarderegeling af bij je WA casco verzekering? Ook dan is de nieuwwaarderegeling tot maximaal twee of drie jaar geldig. 


 

Wat vergoedt een nieuwwaarderegeling?

Stel, je koopt een nieuwe auto van € 20.000,-. Vervolgens sluit je een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering af met een aanvullende nieuwwaarderegeling. Binnen het eerste verzekeringsjaar wordt je auto gestolen. De nieuwwaarderegeling zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt van € 20.000,-.

Vergoeding zonder nieuwwaarderegeling

Heb je geen nieuwwaarderegeling afgesloten, en wordt je auto na het eerste verzekeringsjaar gestolen? Dan krijg je een lagere vergoeding van je autoverzekeraar. Dit komt omdat de vergoeding zonder een nieuwwaarderegeling wordt gebaseerd op de dagwaarde van de auto.

De dagwaarde is vaak een veel lager bedrag dan wat je voor de nieuwe auto hebt betaald. Wil je dit risico vermijden? Dan kun je dus voor een paar euro's per maand extra de nieuwwaarderegeling verlengen tot drie jaar!


advies Goed om te weten

"Verleng je de nieuwwaarderegeling tot 2 of 3 jaar? Veel verzekeraars hanteren na het eerste jaar een afschrijvingsregeling. Bij diefstal of total loss krijg je dan de nieuwwaarde minus de afschrijving vergoed."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Autoverzekering aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling

Een nieuwwaarderegeling is vaak gebaseerd op de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is de prijs die je voor je nieuwe auto betaalt inclusief accessoires, BPM en btw. Naast een nieuwwaarderegeling, zijn er ook autoverzekeraars die een autoverzekering op basis van aanschafwaarde aanbieden. Daarom is het goed om te weten wat het verschil tussen een nieuwwaarderegeling en een autoverzekering op basis van de aanschafwaarde is.

Nieuwwaarderegeling Autoverzekering aanschafwaarde
Alleen af te sluiten als eerste eigenaar. Ook af te sluiten als je niet de eerste eigenaar bent.
Standaard 1 jaar bij een WA casco verzekering, en te verlengen tegen een hogere premie. Niet iedere verzekeraar biedt een autoverzekering met aanschafwaarde aan.

 

Nieuwwaarderegeling afsluiten

Een nieuwwaarderegeling voor je auto afsluiten? Dat kan! Zo sluit je een nieuwwaarderegeling af mét korting:

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Selecteer je persoonlijk aanbod.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Wil je een nieuwwaarderegeling afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

Nieuwwaarderegeling autoverzekering


NL

 vink Binnen 2 minuten berekend

 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over een nieuwwaarderegeling afsluiten?

Wij helpen je graag!