Contact
Mijn UnitedConsumers

Nieuwwaarderegeling afsluiten

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan is de nieuwwaarderegeling misschien wel iets voor u. De nieuwwaarderegeling is een aanvullende autoverzekering die u kunt afsluiten bij uw WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering. 

Benieuwd naar een goedkope autoverzekering met nieuwwaarderegeling? Vergelijk dan vrijblijvend de beste autoverzekeringen en start met besparen! 

Nieuwwaarderegeling afsluiten
 vink Binnen 2 minuten geregeld

nieuwwaarderegeling 

Wat is een nieuwwaarderegeling?

De nieuwwaarderegeling is een aanvullende verzekering die u afsluit voor het verzekeren van de nieuwwaarde van uw auto. Rijdt u uw auto total loss of is uw auto gestolen? Dan krijgt u dankzij de nieuwwaarderegeling de nieuwwaarde van de auto vergoed in plaats van enkel de dagwaarde.

Om in aanmerking te komen voor een nieuwwaarderegeling, dient u de eerste eigenaar te zijn van het voertuig. Dit betekent dat uw auto nieuw is en u de eerste kentekenhouder bent. Heeft u een occasion of een showroommodel gekocht? Dan kunt u het beste met uw autoverzekeraar bespreken wat de opties zijn.


 

Hoelang geldt de nieuwwaarderegeling?

Bij een WA casco verzekering zit een standaard nieuwwaarderegeling van één jaar - mits u de eerste eigenaar bent van de auto. Bij een WA beperkt casco verzekering zit dit er niet standaard bij. U kunt een nieuwwaarderegeling meestal aanvullend afsluiten tot maximaal drie jaar.

Bij ons kunt u bij zowel een WA beperkt casco als een WA casco (all risk) verzekering een nieuwwaarderegeling afsluiten voor twee of drie jaar. Dit betekent dat de nieuwwaarderegeling tot maximaal twee of drie jaar na de ingangsdatum van de autoverzekering geldig is, en daarna vervalt. Sluit u een nieuwwaarderegeling af bij uw WA casco verzekering? Ook dan is de nieuwwaarderegeling tot maximaal twee of drie jaar geldig. 


 

Wat vergoedt een nieuwwaarderegeling?

Stel, u koopt een nieuwe auto van € 20.000,-. Vervolgens sluit u een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering af met een aanvullende nieuwwaarderegeling. Binnen het eerste verzekeringsjaar wordt uw auto gestolen. De nieuwwaarderegeling zorgt ervoor dat u een vergoeding krijgt van € 20.000,-.

Goed om te weten: De verzekeraar hanteert na het eerste verzekeringsjaar een afschrijvingsregeling. Dit betekent dat de nieuwwaarde na het eerste jaar ieder jaar iets lager wordt. 

Vergoeding zonder nieuwwaarderegeling

Heeft u geen nieuwwaarderegeling afgesloten, en wordt uw auto na het eerste verzekeringsjaar gestolen? Dan krijgt u een lagere vergoeding van uw autoverzekeraar. Dit komt omdat de vergoeding zonder een nieuwwaarderegeling wordt gebaseerd op de dagwaarde van de auto.

De dagwaarde is vaak een veel lager bedrag dan wat u voor de nieuwe auto heeft betaald. Wilt u dit risico vermijden? Dan kunt u dus voor een paar euro's per maand extra de nieuwwaarderegeling verlengen tot drie jaar!


Autoverzekering aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling

Een nieuwwaarderegeling is vaak gebaseerd op de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is de prijs die u voor uw nieuwe auto betaalt inclusief accessoires, BPM en btw. Naast een nieuwwaarderegeling, zijn er ook autoverzekeraars die een autoverzekering op basis van aanschafwaarde aanbieden. Daarom is het goed om te weten wat het verschil tussen een nieuwwaarderegeling en een autoverzekering op basis van de aanschafwaarde is.

Nieuwwaarderegeling Autoverzekering aanschafwaarde
Alleen af te sluiten als eerste eigenaar. Ook af te sluiten als u niet de eerste eigenaar bent.
Standaard 1 jaar bij een WA casco verzekering, en te verlengen tegen een hogere premie. Niet iedere verzekeraar biedt een autoverzekering met aanschafwaarde aan.

 

Nieuwwaarderegeling afsluiten

Een nieuwwaarderegeling voor uw auto afsluiten? Dat kan! Zo sluit u een nieuwwaarderegeling af mét korting:

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past.
Stap 4: Selecteer uw persoonlijk aanbod.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Wilt u een nieuwwaarderegeling afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Nieuwwaarderegeling autoverzekering


NL

 vink Binnen 2 minuten berekend

Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie over de nieuwwaarderegeling is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over een nieuwwaarderegeling afsluiten?

Wij helpen u graag!