Vergelijk hier uw autoverzekering

No Claim Beschermer

Het gebeurt regelmatig: een inschattingsfout waardoor er schade aan uw auto ontstaat. Of het nu gaat om een deukje of een nieuwe motorkap. Als u aanspraak moet doen op uw autoverzekering valt u meestal terug in schadevrije jaren. En dat betekent vaak een verlaging van uw no-claimkorting. Gelukkig kunt u daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten: de no-claim beschermer.

No-claimbeschermer: wat is het en hoe werkt het?

Als u veel schadevrije jaren heeft, krijgt u korting op uw autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger deze korting. Veroorzaakt u echter schade en claimt u dit bij uw autoverzekering, dan valt u terug in het aantal schadevrije jaren. Het gevolg is dat ook de korting op uw autoverzekering lager wordt.

Met een no-claimbeschermer kunt u één keer per jaar een schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw no-claimkorting. 

Is een no-claimbeschermer handig voor mij?

Als u niet van plan bent om binnenkort over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is het zinvol om een no-claimbeschermer af te sluiten. Zeker wanneer u nog maar weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd, kan een no-claimbeschermer uitkomst bieden. U loopt dan immers niet het risico dat u de korting op uw autoverzekering verliest wanneer u schade aan uw auto heeft.

Voorbeeld

U heeft 6 schadevrije jaren en ontvangt daarvoor een no-claimkorting van 70%. Hierdoor betaalt u een jaarpremie van 350 euro. Na een schade valt u altijd 5 schadevrije jaren terug. Maar doordat u een no-claimbeschermer heeft, blijft de no-claimkorting gehandhaafd en betaalt u nog steeds dezelfde lagere jaarpremie.

Stapt u echter over naar een andere autoverzekering, dan neemt u wel het nieuwe aantal schadevrije jaren mee – in dit geval 1 jaar – maar niet de no-claimkorting. U betaalt in dat geval dus weer meer voor uw autoverzekering.

Bestuurders die al tien jaar of langer schadevrij rijden, hebben minder baat bij het afsluiten van een no-claimbeschermer. Vaak staat u dan al op de bovenste trede van de bonus-malus ladder en krijgt u de maximale korting op uw autoverzekering. 

Twijfelt u of de no-claim beschermer geschikt voor u is, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan altijd klaar om u te helpen.

Voordelen no-claimbeschermer

Het grootste voordeel van een no-claimbeschermer is dat u zich bij schade geen zorgen hoeft te maken over uw no-claimkorting. Ondanks dat uw schadevrije jaren achteruit zullen gaan, blijft u wel profiteren van de korting die u met meer schadevrije jaren ontving op uw autoverzekering. 

Nadelen no-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer is niet nuttig wanneer u wilt overstappen naar een andere autoverzekering. Het overstappen naar een goedkopere autoverzekering is hierdoor minder aantrekkelijk. Bovendien betaalt u voor een no-claimbeschermer ook extra premie.