Aanvullende autoverzekering: no-claim beschermer

Het gebeurt regelmatig; een inschattingsfout waardoor er schade aan de auto ontstaat. Of het nu gaat om een deukje of een nieuwe motorkap, als u aanspraak moet doen op uw autoverzekering valt u meestal terug in schadevrije jaren. En dat betekent een verlaging van uw no-claimkorting. Gelukkig kunt u daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten: de no-claim beschermer.

Wat is een no-claim beschermer?

Als u veel schadevrije jaren heeft, krijgt u korting op uw premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Bij ieder schadevrij jaar, stijgt u weer op de kortingsladder. Als u schade veroorzaakt en dit claimt bij uw verzekeraar, zakt u terug in schadevrije jaren. Dit stijgen en dalen van de schadevrije jaren vindt plaats aan de hand van de bonus-malus ladder.

Als u schade heeft veroorzaakt, zakt u op de bonus-malus ladder. U krijgt dan minder korting op uw premie. Een no-claim beschermer beschermt de korting op uw premie. Met een no-claim beschermer kunt u één keer per jaar een schade claimen, zonder terug te vallen op de bonus-malus ladder. Uw no-claim korting komt dan niet in gevaar.

Houd er wel rekening mee dat een schadeclaim altijd invloed heeft op uw schadevrije jaren. Bij het afsluiten van een autoverzekering bij een andere verzekeraar, moet u het werkelijke aantal schadevrije jaren doorgeven. Daarom is een no-claimbeschermer alleen gunstig als u bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd blijft.

Voor wie is een no-claim beschermer geschikt?

Een no-claim beschermer is voor iedereen geschikt die lange tijd bij dezelfde verzekeraar blijft. Bestuurders met veel schadevrije jaren die ver boven de maximale bonus-malus ladder uitsteken hebben geen no-claim beschermer nodig. Als u schade claimt wanneer u veel schadevrije jaren heeft, zult u dit namelijk niet merken in uw premie. U valt wel terug in schadevrije jaren, maar in de meeste gevallen blijft u dezelfde no-claim korting behouden.

Twijfelt u of de no-claim beschermer geschikt voor u is, neemt dan contact op met onze klantenservice. Zij staan klaar om u te helpen.

Autoverzekering afsluiten

Heeft u een autoverzekering nodig? Doe dan nu de Premie-Check en start met autoverzekeringen vergelijken. Bij het afsluiten van uw autoverzekering kunt u, afhankelijk van de autoverzekeraar die u kiest, ook meteen een no-claim beschermer afsluiten. Zo doen we dat.

Meer aanvullende verzekeringen

Bestelautoverzekering
Accessoires verzekering
Personenautoverzekering
Schadeverzekering inzittenden
Tweede gezinsautoverzekering
Ongevallenverzekering inzittenden
Verkeersrechtsbijstandsverzekering

> Alles over autoverzekeringen