Contact
Mijn UnitedConsumers

No-claimbeschermer

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je ervoor kiezen om jouw verzekering uit te breiden met een no-claimbeschermer. Dit wordt ook wel een no-claimgarantie genoemd. Voorkom premiestijging na schade met de no-claimbeschermer. 

Wil je een no-claimbeschermer afsluiten mét korting? Bereken dan vrijblijvend je autoverzekering met no-claimbeschermer!

Autoverzekering berekenen
 vink Binnen 2 minuten berekend

no-claimbescherming 

No-claimbeschermer betekenis

Een no-claimbeschermer is een aanvullende autoverzekering die jou een no-claimgarantie biedt. Bij het kiezen voor een no-claimbeschermer weet je zeker dat jouw premie bij je huidige autoverzekeraar niet omhoog gaat en je no-claimkorting gelijk blijft. Ook wanneer je een schade claimt op je autoverzekering. Met een no-claimbescherming kun je maximaal één keer per jaar een schade claimen bij jouw autoverzekering met no-claimbescherming.

Voorbeeld no-claimbeschermer

Je hebt 6 schadevrije jaren en ontvangt daarvoor een no-claimkorting van 70%. Hierdoor betaal je een jaarpremie van € 350,-. Na een schade val je 5 schadevrije jaren terug. Doordat je een no-claimbeschermer hebt, blijft de no-claimkorting intact en betaal je nog steeds dezelfde lagere jaarpremie.

No-claimbescherming en schadevrije jaren

Hoewel je met een no-claimbeschermer een no-claimgarantie hebt, kan een autoschade wel betekenen dat je minder schadevrije jaren hebt. De no-claimbescherming geldt namelijk alleen voor de no-claimkorting, niet voor je schadevrije jaren.  


advies Goed om te weten

"Stap je over naar een andere autoverzekering? De no-claimbeschermer wordt bij een overstap niet overgenomen. Bij een eerdere schade val je dus terug in schadevrije jaren. Je betaalt in dat geval een hogere verzekeringspremie."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Is een no-claimbeschermer verstandig?

Een no-claimbeschermer is eigenlijk alleen een goed idee wanneer je niet van plan bent binnenkort over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. De no-claimbeschermer vervalt namelijk zodra je overstapt. Hierdoor is je verzekeringspremie bij jouw nieuwe autoverzekeraar mogelijk een stuk hoger dan je gewend bent.


 

No-claimbescherming voor- en nadelen

Het afsluiten van een autoverzekering met no-claimbeschermer heeft voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rij:

Voordelen no-claimbeschermer

  • De bescherming dat je no-claimkorting gelijk blijft.
  • Je premie gaat na het claimen van één schade per jaar niet omhoog.

Nadelen no-claimbescherming

  • Bij het claimen van schade val je terug in schadevrije jaren.
  • Als je overstapt van autoverzekering komt jouw no-claimbescherming te vervallen.

 

No-claimbeschermer afsluiten

Je kunt je autoverzekering met no-claimbeschermer eenvoudig afsluiten. Dankzij een no-claimbeschermer voorkom je premieverhoging na autoschade. Zo sluit je een no-claimbeschermer af mét korting:

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Sluit je autoverzekering af en bespaar op je vaste lasten. Wil je een no-claimbeschermer toevoegen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

Autoverzekering met no-claimbeschermer


 
NL

 vink Binnen 2 minuten berekend

 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!