Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

No Claim Beschermer

Het kan u zomaar overkomen: een inschattingsfout waardoor er schade aan uw auto ontstaat. Of het nu gaat om een klein deukje of om het moeten vervangen van uw complete motorkap. Schade is vervelend en kan u een hoop geld kosten. Als u daarvoor aanspraak moet doen op uw autoverzekering valt u meestal terug in uw schadevrije jaren. En dat betekent een verlaging van uw no-claimkorting. Gelukkig kunt u daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten: de no-claim beschermer.

Wat is een no-claimbeschermer

Als u veel schadevrije jaren heeft, krijgt u no-claimkorting op uw autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de no-claimkorting. Veroorzaakt u echter schade en claimt u dit bij uw autoverzekering, dan valt u terug in het aantal schadevrije jaren. Het gevolg is dat ook de korting op uw autoverzekering lager wordt. Met een no-claimbeschermer kunt u één keer per jaar schade claimen bij uw autoverzekering zonder dat dit gevolgen heeft voor uw no-claimkorting. 

Is een no-claimbeschermer handig voor mij?

Als u niet van plan bent om binnenkort over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is het zinvol om een no-claimbeschermer af te sluiten. Zeker wanneer u nog maar weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd, kan een no-claimbeschermer uitkomst bieden. U loopt dan immers niet het risico dat u de korting op uw autoverzekering verliest wanneer u schade aan uw auto heeft en deze claimt bij uw autoverzekering.

Voorbeeld

U heeft 6 schadevrije jaren en ontvangt daarvoor een no-claimkorting van 70%. Hierdoor betaalt u een jaarpremie van € 350,-. Na een schade valt u in dit geval 5 schadevrije jaren terug. Maar doordat u een no-claimbeschermer heeft, blijft de no-claimkorting gehandhaafd en betaalt u nog steeds dezelfde lagere jaarpremie.

Stapt u echter over naar een andere autoverzekering, dan neemt u wel het nieuwe aantal schadevrije jaren mee – in dit geval 1 jaar – maar niet de no-claimkorting. U betaalt in dat geval dus weer meer voor uw autoverzekering.


Bestuurders die al tien jaar of langer schadevrij rijden, hebben minder baat bij het afsluiten van een no-claimbeschermer. Vaak staat u dan al op de bovenste trede van de bonus-malus ladder en krijgt u de maximale korting op uw autoverzekering. 

Twijfelt u of de no-claim beschermer geschikt voor u is, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan altijd klaar om u te helpen. Ook als u de no-claimbeschermer wilt afsluiten kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U kunt deze aanvullende verzekering namelijk alleen nog telefonisch bij ons afsluiten.

Voordelen no-claimbeschermer

Het grootste voordeel van een no-claimbeschermer is dat u zich bij schade geen zorgen hoeft te maken over uw no-claimkorting. Ondanks dat uw schadevrije jaren achteruit zullen gaan, blijft u wel profiteren van de korting die u met meer schadevrije jaren ontving op uw autoverzekering. 

Nadelen no-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer is niet nuttig wanneer u wilt overstappen naar een andere autoverzekering. Het overstappen naar een goedkopere autoverzekering is hierdoor minder aantrekkelijk. Bovendien betaalt u voor een no-claimbeschermer ook extra premie.