Contact
Mijn UnitedConsumers

Ongevallen inzittenden verzekering

Een ongevallen inzittenden verzekering is een aanvullende autoverzekering en daardoor dus optioneel. Deze verzekering betaalt een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden van de inzittenden bij een ongeluk. 

Wil je ook een ongevallen inzittenden verzekering afsluiten mét korting? Bereken vrijblijvend je premie met een ongevallenverzekering inzittenden!

ongevallen inzittenden verzekering

Bereken je premie
 vink Altijd een gratis en vrijblijvende offerte 

Wat is een ongevallen inzittenden verzekering?

Een ongevallen inzittenden verzekering is een aanvullende dekking die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. De ongevallen inzittenden verzekering biedt dekking bij ongevallen met letselschade. Denk aan een ongeval waarbij invaliditeit of overlijden het gevolg is. Met een ongevallenverzekering inzittenden wordt in dat geval een vast bedrag aan jou of je eventuele nabestaanden uitbetaald.

Wil je een ongevallen inzittenden verzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of laat je gegevens achter, dan bellen wij je terug.

Bel mij terug

Dekking ongevallen inzittenden verzekering

Bij de ongevallenverzekering inzittenden is het voor de autoverzekeraar niet van belang wie de schuldige van het ongeval is. De ongevallenverzekering voor inzittenden geldt voor het aantal zitplaatsen met gordel in de auto. Heeft jouw auto 4 gordels? Dan biedt de ongevallenverzekering inzittenden dus dekking voor maximaal 4 personen.


advies Goed om te weten

"De maximale hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. Deze varieert tussen € 20.000,- en € 45.000,- per inzittende bij blijvende invaliditeit. Bij een overlijden is dit een bedrag tussen € 10.000,- en € 15.000,-."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Is een ongevallen inzittenden verzekering overbodig?

Nee, een ongevallen inzittenden verzekering is zeker niet overbodig. Stel je namelijk eens voor: je let eventjes niet op en raakt betrokken bij een kop-staartbotsing. Erg vervelend natuurlijk! Je passagiers hebben (gelukkig) geen klachten, maar jijzelf hebt rugklachten overgehouden aan het ongeval. Wist je dat je dan hiervoor niet verzekerd bent? Je autoverzekering dekt namelijk geen letselschade bij eigen schuld.

In dat geval heb je een ongevallen inzittenden verzekering nodig, deze dekt de letselschade namelijk wel. Daarom is een ongevallenverzekering inzittenden zeker een verstandige keuze. En in tegenstelling tot een schadeverzekering inzittenden, keert een ongevallenverzekering áltijd uit, ongeacht de schuldvraag. 

Wanneer biedt de ongevallen inzittenden verzekering geen dekking?

In de volgende situaties biedt de ongevallenverzekering inzittenden verzekering geen dekking:

  • De bestuurder neemt deel aan een illegale rally of straatrace.
  • De bestuurder rijdt onder invloed van drank of drugs.
  • De bestuurder gebruikt de particuliere auto als taxi.
  • De bestuurder of inzittende draagt geen gordel.
  • De bestuurder bezit geen geldig rijbewijs.

 

Verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden

De ongevallen inzittenden verzekering wordt vaak verward met de schadeverzekering inzittenden. Daarom zetten we de belangrijkste verschillen van de ongevallen inzittenden verzekering (OIV) en schadeverzekering inzittenden (SVI) op een rij:

Ongevallenverzekering inzittenden Schadeverzekering inzittenden
De ongevallen inzittenden verzekering betaalt een vast bedrag uit. De schadeverzekering inzittenden betaalt enkel de daadwerkelijk geleden schade uit.
De ongevallenverzekering inzittenden betaalt enkel uit bij invaliditeit of overlijden. De schadeverzekering inzittenden betaalt uit bij letselschade en materiële schade.


Wat is beter: de ongevallen inzittenden of de schade inzittenden?

De schade inzittendenverzekering heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallen inzittenden verzekering en betaalt niet enkel uit bij overlijden en invaliditeit. In veel gevallen zullen we je daarom adviseren om de schade inzittendenverzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering kun je via onze website bij jouw autoverzekering kiezen. Wil je toch een ongevallenverzekering inzittenden afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!


Ongevallen inzittenden verzekering: de voor- en nadelen

Ook al is de schadeverzekering voor inzittenden op het eerste oog aantrekkelijker, er zijn goede redenen om toch te kiezen voor een ongevallen inzittenden verzekering. Dit zijn de voor- en nadelen van de ongevallenverzekering inzittenden:

Voordelen ongevallen inzittenden Nadelen ongevallen inzittenden
 

Je krijgt direct uitbetaald.

 
Enkel uitbetaling bij invaliditeit of overlijden.
 
Het maakt niet uit wie de schuldige partij is.
 
De premie van je autoverzekering wordt hoger.
 
Ook een vergoeding indien er geen schuldige partij is.
 
De schade kan hoger liggen dan het uitbetaalde bedrag.

 

Ongevallen inzittenden verzekering afsluiten

Wil je een ongevallenverzekering inzittenden afsluiten? Dat kan! Sluit jouw ongevallen inzittenden verzekering af in slechts 6 stappen.

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Selecteer de offerte van jouw keuze.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Wil je een ongevallen inzittenden verzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

 
NL

 vink Binnen 2 minuten berekend

 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over de ongevallen inzittenden verzekering?

Wij helpen je graag!