Tweede gezinsautoregeling

Met de Tweede Gezinsautoregeling kunt u profiteren van de no-claimkorting die u bij uw eerste auto heeft opgebouwd. De schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met de eerste auto gelden dan ook voor uw tweede auto. Let op: u kunt alleen gebruik maken van de Tweede Gezinsautoregeling als u de eerste auto verzekerd heeft bij UnitedConsumers.

De tweede autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers? Doe de Premie-Check om autoverzekeringen te vergelijken. U kunt meteen zien of uw autoverzekering de Tweede Gezinsautoregeling aanbiedt. U kunt deze autoverzekering dan direct afsluiten. Geen gedoe, wel het voordeel.

Premie-Check 

Voor wie geldt een Tweede Gezinsautoregeling?

De regeling is alleen bedoeld voor auto’s die particulier gebruikt worden. Wanneer u één auto in het bezit heeft voor particulier gebruik en de andere auto voor zakelijk gebruik (bijvoorbeeld een leaseauto) kunt u helaas geen gebruik maken van de Tweede Gezinsautoregeling.

Voorwaarden Tweede Gezinsautoregeling

Wilt u gebruik maken van de Tweede Gezinsautoregeling, houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

Dezelfde regelmatige bestuurder

In de meeste gevallen moet de regelmatige bestuurder van de beide auto’s dezelfde persoon zijn. De regelmatige bestuurder van de tweede auto mag ook een inwonende partner zijn. Het is dus niet mogelijk om auto’s van uw kinderen op deze manier te verzekeren. Vaak wordt er ook een minimale leeftijdsgrens gesteld van 24 jaar.

Dezelfde verzekeraar

Een Tweede Gezinsautoregeling wordt vaak alleen aangeboden wanneer u beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekert. Verzeker uw tweede auto daarom bij dezelfde verzekeraar als uw eerste auto.

Waarde van de auto

Sommige verzekeraars stellen een grens aan de waarde van de tweede auto. Een auto met een hoge waarde komt vaak niet in aanmerking voor de regeling. De maximale waarde van uw tweede auto ligt tussen de € 40.000 en de € 75.000.

Schadeverleden

Er zijn verzekeraars die voorwaarden stellen aan het rijgedrag van de bestuurder. Vaak kunt u alleen gebruik maken van een Tweede Gezinsautoregeling als u in de afgelopen twee jaar geen schade heeft veroorzaakt.

Autoverzekering vergelijken

Heeft u een autoverzekering bij UnitedConsumers en wilt u een tweede auto bij ons verzekeren? Vul de Premie-Check in en kijk of uw autoverzekeraar de Tweede Gezinsautoregeling aanbiedt. U kunt dan gemakkelijk en snel een autoverzekering afsluiten voor uw tweede auto. 

De tweede gezinsautoregeling valt onder de categorie aanvullende verzekeringen.

Meer aanvullende verzekeringen

No-claim beschermer
Bestelautoverzekering
Accessoiresverzekering
Personenautoverzekering
Schadeverzekering inzittenden
Ongevallenverzekering inzittenden
Verkeersrechtsbijstandsverzekering

> Alles over autoverzekeringen