Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Tweede auto verzekeren

Een tweede auto verzekeren kan voordelig uitpakken wanneer u de autoverzekering bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. De Tweede Gezinsautoregeling bij UnitedConsumers geldt voor personen met 2 auto’s maar ook voor partners die op hetzelfde adres wonen en samen 2 auto’s hebben.

Wilt u uw tweede auto verzekeren via UC? Wij kunnen u hier het beste telefonisch mee helpen. Bel dus onze klantenservice of laat uw gegevens achter zodat wij u kunnen terugbellen.

Bel me terug

Tweede auto verzekeren, waar moet u rekening mee houden?

De regeling is alleen bedoeld voor auto’s die particulier gebruikt worden. Wanneer u één auto in het bezit heeft voor particulier gebruik en de andere auto voor zakelijk gebruik, kunt u helaas niet uw 2e auto verzekeren met de Tweede Gezinsautoregeling.

Verder stellen verzekeraars vergelijkbare voorwaarden voor de Tweede Gezinsautoregeling. Kleine onderlinge verschillen daargelaten, komen die op het volgende neer:

  • De hoofdbestuurder bent u zelf of is uw partner.
  • U brengt beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder.
  • De hoofdbestuurder dient minimaal 24 jaar oud te zijn.
  • Beide auto’s moeten een regelmatige bestuurder hebben.
  • U heeft de afgelopen twee jaar geen autoschade geclaimd.
  • Uw partner dient woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.
  • De maximale waarde van de tweede auto ligt tussen de € 40.000 en € 75.000.

Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Het is niet per se voordeliger om de tweede auto te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Ook al lijkt de prijs aantrekkelijk, de polisvoorwaarden kunnen drastisch verschillen. Zo kan een goedkopere autoverzekering bij een schade toch duurder uitvallen.

Soms is het de moeite waard om een tientje meer te betalen en uw tweede auto bij een andere maatschappij te verzekeren. Heeft u uw eerste auto bij een andere partij verzekerd? Vergelijk dan nu de kosten om uw 2e auto te verzekeren bij uw huidige maatschappij of bij een autoverzekering via UC.

Tweede autoverzekering afsluiten

 
NL

2e auto verzekeren en uw schadevrije jaren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kunt u uw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die u dan in uw eerste auto heeft gereden, leveren u extra no-claimkorting op voor uw tweede auto. Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de 1e auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen.

De schade die u met uw tweede auto rijdt, is pas van invloed bij het verlengen van uw autoverzekering of als u overstapt naar een andere autoverzekering. Die neemt de eerdere schadevrije jaren van uw eerste auto niet over bij de 2e auto. De verzekeraar telt de schadevrije jaren vanaf het moment dat u de tweede auto voor het eerst verzekerde.

2 autoverzekeringen op 1 naam

U kunt ook uw tweede auto verzekeren op uw naam als het om auto’s van u en/of uw partner gaat, of als u zelf 2 auto's wil verzekeren. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto’s gebruiken. Op die manier kunt u via de gezinsregeling een no-claimkorting krijgen op basis van uw schadevrije jaren met de eerste auto. Hierbij is het wel belangrijk dat u beiden op hetzelfde adres woont.

Wat niet kan, is de autoverzekering van uw kind op uw naam zetten. Dat komt doordat een kind een ander risico inhoudt voor een verzekeraar dan een (over het algemeen) ervaren bestuurder zoals uzelf. Lees hier waarom een autoverzekering van uw kind op naam van u niet verstandig is.