Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Rechtsbijstandverzekering auto en verkeer

Een van onze aanvullende verzekeringen is de rechtsbijstandverzekering verkeer. Wilt u graag zo volledig mogelijk verzekerd zijn, dan is een rechtsbijstandverzekering aan te raden. De rechtsbijstandverzekering helpt u met het verhalen van schades bij de tegenpartij. Ook als de schade onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten via UnitedConsumers

Heeft u al een autoverzekering via ons en wilt u graag een rechtsbijstand verkeer toevoegen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zorgen ervoor dat er een rechtsbijstand bij uw lopende autoverzekering wordt toegevoegd, en dat u goed verzekerd de weg op gaat!

U kunt de rechtsbijstandverzekering verkeer naast de verplichte WA autoverzekering, of naast de WA beperkt Casco of All Risk verzekering afsluiten.

Nieuwe autoverzekering met rechtsbijstandverzekering afsluiten

Heeft u nog geen autoverzekering? Dan kunt u binnen enkele stappen een nieuwe autoverzekering afsluiten met een rechtsbijstandsverzekering:

Stap 1: Vul uw kenteken in
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past
Stap 4: Selecteer de offerte van uw keuze
Stap 5: U kunt nu een rechtsbijstand en eventueel een schadeverzekering inzittenden toevoegen
Stap 6: Vul al uw gegevens in en sluit de autoverzekering met rechtbijstand af.

Rechtsbijstand auto afsluiten


 
NL

 

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die u juridische hulp biedt wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Dus als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstandverzekering goed van pas komen.

De verzekeraars beschikken over veel verkeer- en vakkennis. Dit kan u helpen om de autoschade te verhalen op de tegenpartij. Heeft u geen rechtsbijstandverzekering, neem dan contact op met uw autoverzekeraar. Mogelijk kunnen zij u toch helpen, bijvoorbeeld als u in aanmerking komt voor de regeling Directe Schadeafhandeling.


 

Rechtsbijstand verkeer

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor wanneer u op reis bent. Om zeker te weten dat u in het verkeer goed verzekerd bent, kunt u een aparte rechtsbijstandverzekering voor uw auto afsluiten. U kunt hier in de volgende situaties een beroep op doen.

Verdedigen bij onschuld

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval bestaat de mogelijkheid dat u door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet uw schuld is. Om uw onschuld aan te tonen, kunt u een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Schade verhalen

Door een ander veroorzaakte schade aan uw auto wilt u uiteraard op deze andere partij verhalen. De rechtsbijstandverzekering helpt u met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.


 

Rechtbijstandverzekering auto: wel of niet?

Een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor uw auto kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. 

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer u:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering heeft.
  • Een rechtsbijstandverzekering voor op reis heeft – deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis.

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft geen nut wanneer u elders een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking heeft.


 

Dekking rechtsbijstand verkeer

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u vaak kiezen voor de module verkeer. Ook bestaan er specifieke verkeersrechtsbijstandverzekeringen. Met een dergelijke verzekering heeft u als verkeersdeelnemer de meest uitgebreide dekking. Een rechtbijstandverzekering kunt u namelijk ook inschakelen wanneer u als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand. 


 

Autoverzekering met rechtsbijstandverzekering afsluiten

Stap 1: Vul uw kenteken in
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past
Stap 4: Selecteer de offerte van uw keuze
Stap 5: U kunt nu een rechtsbijstand en eventueel een schadeverzekering inzittenden toevoegen
Stap 6: Vul al uw gegevens in en sluit de nieuwe autoverzekering met rechtbijstand af.

Rechtsbijstand auto afsluiten


 
NL
Terug naar boven