Contact
Mijn UnitedConsumers

Rechtsbijstandverzekering auto

Een rechtsbijstandverzekering voor je auto is een aanvullende verzekering die je af kunt sluiten bij je autoverzekering. Een rechtsbijstandverzekering voor je auto komt van pas als je buiten jouw schuld om betrokken raakt bij een ongeval. 

Direct naar...

> Betekenis rechtsbijstand verkeer
> Soorten verzekeringen rechtsbijstand verkeer
> Wel of geen rechtsbijstandverzekering auto?
> Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

rechtsbijstand verkeer


 

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Een rechtsbijstandverzekering auto biedt jou juridische hulp wanneer je letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Als je buiten jouw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstand verkeer goed van pas komen.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering voor je auto krijg je hulp bij het verhalen van schades op de tegenpartij. Ook als de schade onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade. De rechtsbijstandverzekering kun je ook inschakelen wanneer je als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand.


 

Soorten verzekeringen rechtsbijstand verkeer

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor wanneer je op reis bent. Om zeker te weten dat je in het verkeer goed verzekerd bent, kun je een aparte rechtsbijstandverzekering voor je auto afsluiten. Je kunt hier in de volgende situaties een beroep op doen.

Verdedigen bij onschuld

Wanneer je betrokken raakt bij een verkeersongeval, bestaat de mogelijkheid dat je door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet jouw schuld is. Om je onschuld aan te tonen, kun je een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering.


advies Goed om te weten

"Door een ander veroorzaakte schade aan jouw auto wil je uiteraard op de andere partij verhalen. De rechtsbijstandverzekering helpt je met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Wel of geen rechtsbijstand verkeer?

Een rechtsbijstandverzekering voor je auto kan een goed idee zijn, maar wij raden je aan om eerst te controleren of je niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer je:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking hebt.
  • Enkel een rechtsbijstandverzekering voor op reis hebt. Deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis.

Geen rechtsbijstand verkeer

Heb je geen rechtsbijstand verkeer en een autoverzekering met WA of WA beperkt casco dekking? Neem dan contact op met je autoverzekeraar. Mogelijk kunnen zij je toch helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij middels de regeling Directe Schadeafhandeling.


 

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor je auto als aanvullende verzekering afsluiten bij je autoverzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd de weg op gaat. Het afsluiten van een autoverzekering via UnitedConsumers is ook nog eens voordelig. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor jou én je ontvangt altijd een mooie korting op je premie.

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
Stap 5: Selecteer rechtsbijstand verkeer als aanvullende verzekering.
Stap 6: Sluit je autoverzekering + rechtsbijstandverzekering af en bespaar op je vaste lasten!

Kies rechtsbijstandverzekering auto
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!