Contact
Mijn UnitedConsumers

Rechtsbijstandverzekering auto

Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto is een aanvullende verzekering die u af kunt sluiten bij uw autoverzekering. Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto komt van pas als u buiten uw schuld om betrokken raakt bij een ongeval. 

Zo weet u zeker dat u uitstekend én voordelig verzekerd de weg op gaat. 

Bereken mijn premie

rechtsbijstand verkeer



 

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Een rechtsbijstandverzekering auto is een aanvullende verzekering die u juridische hulp biedt wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Dus als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstand verkeer goed van pas komen. 

Dekking rechtsbijstand verkeer

Met een rechtsbijstandverzekering voor uw auto krijgt u hulp bij het verhalen van schades op de tegenpartij. Ook als de schade onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade. Rechtsbijstand verkeer kunt u ook inschakelen wanneer u als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand.


 

Soorten verzekeringen rechtsbijstand verkeer

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor wanneer u op reis bent. Om zeker te weten dat u in het verkeer goed verzekerd bent, kunt u een aparte rechtsbijstandverzekering voor uw auto afsluiten. U kunt hier in de volgende situaties een beroep op doen.

Verdedigen bij onschuld

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval bestaat de mogelijkheid dat u door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet uw schuld is. Om uw onschuld aan te tonen, kunt u een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Schade verhalen met een rechtsbijstandverzekering

Door een ander veroorzaakte schade aan uw auto wilt u uiteraard op deze andere partij verhalen. De rechtsbijstandverzekering auto helpt u met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.


 

Wel of geen rechtsbijstand verkeer?

Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer u:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking heeft.
  • U enkel een rechtsbijstandverzekering voor op reis heeft. Deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis.

Geen rechtsbijstand verkeer

Heeft u geen rechtsbijstand verkeer en een autoverzekering met WA of WA beperkt casco dekking? Neem dan contact op met uw autoverzekeraar. Mogelijk kunnen zij u toch helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij middels de regeling Directe Schadeafhandeling.


 

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

U kunt de rechtsbijstandverzekering voor uw auto als aanvullende verzekering afsluiten bij uw autoverzekering. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd de weg op gaat. Bovendien is het afsluiten van een autoverzekering via UnitedConsumers ook nog eens voordelig. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u én u ontvangt altijd een mooie korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
Stap 5: Selecteer rechtsbijstand verkeer als aanvullende verzekering.
Stap 6: Sluit uw autoverzekering + rechtsbijstandverzekering af en bespaar op uw vaste lasten!

Rechtsbijstand verkeer afsluiten


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers