Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Rechtsbijstandverzekering auto en verkeer

Een van onze aanvullende verzekeringen is de rechtsbijstandverzekering verkeer. Wilt u graag zo volledig mogelijk verzekerd zijn, dan is een rechtsbijstandverzekering aan te raden. De rechtsbijstandverzekering verhaalt schade als deze onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade. U kunt de rechtsbijstandverzekering verkeer naast de verplichte WA autoverzekering afsluiten.

 

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die u juridische hulp biedt wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Dus als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstandverzekering goed van pas komen.

De verzekeraars beschikken over veel verkeer- en vakkennis. Dat kan u helpen om de autoschade te verhalen op de tegenpartij. Heeft u geen rechtsbijstandverzekering, dan bent u genoodzaakt om de schade zelf te verhalen bij de tegenpartij.


 

Rechtsbijstand verkeer

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor wanneer u op reis bent. Om zeker te weten dat u in het verkeer goed verzekerd bent, kunt u een aparte rechtsbijstandverzekering voor uw auto afsluiten. U kunt hier in de volgende situaties een beroep op doen.

Verdedigen bij onschuld

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval bestaat de mogelijkheid dat u door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet uw schuld is. Om uw onschuld aan te tonen, kunt u een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Schade verhalen

Door een ander veroorzaakte schade aan uw auto wilt u uiteraard op deze andere partij verhalen. De rechtsbijstandverzekering helpt u met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.


 

Rechtbijstandverzekering auto: wel of niet?

Een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor uw auto kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. 

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer u:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering heeft.
  • Een rechtsbijstandverzekering voor op reis heeft – deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis.

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft geen nut wanneer u elders een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking heeft.


 

Dekking rechtsbijstand verkeer

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u vaak kiezen voor de module verkeer. Ook bestaan er specifieke verkeersrechtsbijstandverzekeringen. Met een dergelijke verzekering heeft u als verkeersdeelnemer de meest uitgebreide dekking. Een rechtbijstandverzekering kunt u namelijk ook inschakelen wanneer u als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand. 


 

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

Heeft u al een autoverzekering via UnitedConsumers en wilt u graag een rechtsbijstand verkeer toevoegen? Bij ons kunt u gemakkelijk online of telefonisch een rechtsbijstandverzekering bij uw autoverzekering afsluiten. Deze rechtsbijstandverzekering helpt u bij het verhalen van autoschades bij de tegenpartij. Ook als u graag meer informatie wenst, neemt u contact op met onze klantenservice. Wij zorgen er graag voor dat u goed verzekerd de weg op gaat!

Rechtsbijstand verkeer afsluiten

Terug naar boven