Vergelijk hier uw autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering auto en verkeer

Een van onze aanvullende verzekeringen is de rechtsbijstandsverzekering. Wilt u graag zo volledig mogelijk verzekerd zijn, dan is een rechtsbijstandsverzekering aan te raden. De rechtsbijstandverzekering verhaalt schade als deze onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade. Deze kunt u naast de verplichte WA autoverzekering afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering auto

Als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstandsverzekering goed van pas komen. U bent dan verzekerd van juridische hulp wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij.

De verzekeraars beschikken over veel verkeer- en vakkennis. Dat kan u helpen om de autoschade te verhalen op de tegenpartij. Heeft u geen rechtsbijstandsverzekering, dan bent u genoodzaakt om de schade zelf te verhalen bij de tegenpartij.

Rechtsbijstand verkeer

Er staan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandsverzekering of een verzekering voor wanneer u op reis bent. Om zeker te weten dat u in het verkeer goed verzekerd bent, kunt u een aparte rechtsbijstandverzekering voor de auto afsluiten. U kunt hier namelijk in de volgende situaties een beroep op doen:

  • Als u zich moet verdedigen bij onschuld
  • Als u schade moet verhalen

Verdedigen bij onschuld

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval bestaat de mogelijkheid dat u door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet uw schuld is. Om uw onschuld aan te tonen, kunt u een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Schade verhalen

Door een ander veroorzaakte schade aan uw auto wilt u uiteraard op deze andere partij verhalen. 
De rechtsbijstandverzekering helpt u met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

Wel of geen rechtsbijstandverzekering auto?

Een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor uw auto kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. 

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer u:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering heeft
  • Een rechtsbijstandverzekering voor op reis heeft – deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft geen nut wanneer u:

  • Elders een rechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking heeft

Dekking rechtsbijstand verkeer

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u vaak kiezen voor de module verkeer. Ook bestaan er specifieke verkeersrechtsbijstandverzekeringen. Met een dergelijke verzekering heeft u als verkeersdeelnemer de meest uitgebreide dekking. Een verkeersrechtbijstandsverzekering kunt u namelijk ook inschakelen wanneer u als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand. 

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

Bij UC kunt u gemakkelijk online of telefonisch een rechtsbijstandverzekering voor uw auto afsluiten. Wij bieden hiervoor een combinatiepolis aan via 112schade en ARAG.

112schade

112 schade lost de makkelijke schades voor u op. Rijdt er bijvoorbeeld iemand tegen uw geparkeerde auto aan en heeft u hier een ingevuld schadeformulier voor. Dan kan 112schade deze simpele schade voor u afhandelen.

ARAG

Wordt het wat ingewikkelder, dan schakelt 112schade ARAG in. Een voorbeeld: U heeft geen voorrang gekregen op een kruising, maar het is niet helemaal duidelijk wie de schuldige is omdat de stoplichten niet werkten. Daarnaast heeft dit ongeval in Frankrijk plaatsgevonden en heeft u er lichamelijke klachten aan overgehouden. In een dergelijk geval wordt ARAG ingeschakeld.

Autoverzekering met rechtsbijstand afsluiten