Vergelijk hier uw autoverzekering

SCM auto alarm klasse 1 beveiligingssysteem

Alle auto’s die vanaf 1998 in Europa zijn geproduceerd, zijn standaard voorzien van een dubbele startonderbreker zonder alarmsysteem. Dit is een wettelijke eis. De techniek die het starten en wegrijden van een auto zonder contactsleutel tegengaat, is het meest eenvoudige beveiligingssysteem dat u in uw auto kunt installeren. De Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) typeert een dubbele startonderbreker zonder alarm als alarm klasse 1.

Vergelijk uw autoverzekering

Klasse 1 alarm met dubbele startonderbreker

Een auto zonder beveiligingssysteem (alarm klasse 0) kunt u minimaal uitbreiden met een dubbele startonderbreker (klasse 1 alarm). Ongeveer 30 seconden nadat u de sleutel uit het contact heeft gehaald, schakelt de startonderbreker automatisch in. Wanneer autodieven uw auto zonder sleutel proberen te starten, blokkeert het systeem waardoor de auto niet gestart kan worden. Let op: een dubbele startonderbreker werkt alleen als anti-diefstal systeem. Er zit geen alarm in verwerkt.

U kunt uw auto in vijf alarm klassen beveiligen. Naast een alarm klasse 1 startonderbreker kunt u kiezen voor:

Auto gestolen? Alarm klasse voor autoverzekering doorgeven

Afhankelijk van de dekking van uw autoverzekering bent u voor autodiefstal verzekerd. Wanneer uw auto is gestolen heeft uw autoverzekeraar de juiste gegevens over uw auto nodig. In de meeste gevallen zal de verzekeraar ook naar de alarm klasse van het beveiligingssysteem in de auto vragen. Is uw auto niet voldoende beveiligd? Dan heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw autoverzekering.

Doe de Premie-Check

> Alles over autoverzekeringen