Vergelijk hier uw autoverzekering

SCM auto alarm klasse 2 alarmsysteem

Het schelle geluid en de knipperlichten van een alarmsysteem zijn een goede manier om autodieven te laten schrikken. Met een alarmsysteem in de auto verkleint u de kans op autodiefstal en inbraak. De meeste alarmsystemen die in auto’s zijn ingebouwd behoren tot het type alarm klasse 2.

Vergelijk uw autoverzekering >>

Klasse 2 alarm met dubbele startonderbreker

Naast een dubbele startonderbreker (alarm klasse 1) kunt u een alarmsysteem in de auto laten installeren. Met inbraakdetectie beveiligt u zo uw auto. Een omtrekdetectie zorgt ervoor dat de autodeuren, de motorkap en de achterklep zijn beveiligd. Zodra autodieven proberen om uw auto open te krijgen, gaat het alarm af en springen de knipperlichten aan. Het alarmsysteem schakelt niet automatisch in als u uw auto op slot zet. Dit moet u als gebruiker zelf doen.

U kunt uw auto volgens vijf alarm klassen beveiligen. Naast een klasse 2 alarm kunt u kiezen voor:

Auto gestolen? Alarm klasse voor autoverzekering doorgeven

Heeft u een WA + (beperkt) casco verzekering? Dan bent u voor autodiefstal verzekerd. Een WA verzekering dekt alleen de schade aan het voertuig van de andere partij. Is uw auto gestolen, dan heeft uw autoverzekeraar gegevens over het beveiligingssysteem in de auto nodig. Het is belangrijk dat uw auto voldoet aan de minimale beveiligingseisen die uw verzekeraar stelt. Blijkt dat uw auto onvoldoende beveiligd is, dan heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw autoverzekering. In de polisvoorwaarden leest u hier alles over.

Doe de Premie-Check >>

> Alles over autoverzekeringen