Vergelijk hier uw autoverzekering

SCM auto alarm klasse 4 alarmsysteem

Uw auto is gestolen. Ondanks het goede alarmsysteem dat in de auto geïnstalleerd was. Heeft u een beveiligingssysteem in alarm klasse 4, dan kunt u de auto misschien nog terughalen. Door het voertuigvolgsysteem in te schakelen achterhaalt een meldkamer waar uw auto is.

Vergelijk uw autoverzekering >>

Klasse 4 alarm met voertuigvolgsysteem

Een klasse 4 alarm heeft dezelfde beveiliging als alarm klasse 3 (dubbele startonderbrekers, alarmsysteem met inbraakdetectie en hellingdetectie), maar dan uitgebreid met een voertuigvolgsysteem. Zodra u de diefstal meldt, wordt het voertuigvolgsysteem op afstand ingeschakeld. Opgepikte signalen van het beveiligingssysteem in de auto worden doorgegeven aan de meldkamer. Zo kan de positie van de auto worden achterhaald. Meer dan 90% van de gestolen auto’s wordt op deze manier door de politie teruggevonden.

U kunt uw auto volgens vijf alarm klassen beveiligen. Naast een beveiligingssysteem dat onder alarm klasse 4 valt, kunt u kiezen voor:

Auto gestolen? Alarm klasse voor autoverzekering doorgeven

Wanneer uw auto is gestolen vraagt uw autoverzekeraar naar de alarm klasse van het beveiligingssysteem dat in uw auto is geïnstalleerd. Heeft u uw auto goed beveiligd, dan krijgt u van de autoverzekering uitgekeerd. Voldoet de auto echter niet aan de minimale beveiligingseisen die de verzekeraar stelt, dan krijgt u niets uitgekeerd. Het is daarom belangrijk uw auto goed te beveiligen.

Premie-Check

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Met onze Premie-Check kunt u autoverzekeringen vergelijken. Vind uw voordelige premie, afsluiten is eenvoudig.

Doe de Premie-Check >>

> Alles over autoverzekeringen