Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto weg laten slepen: ben ik hiervoor verzekerd?

Jouw auto weg laten slepen na autoschade is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het noodzakelijk zijn. Hoe hoog zijn de auto slepen kosten? En wordt auto wegslepen gedekt door je autoverzekering?

Auto wegslepen header

 

Auto wegslepen na pech of een ongeluk

Heb je pech of is jouw auto kapot? Dan moet je jouw auto weg laten slepen door een pechhulpdienst. Jouw auto weg laten slepen is nooit leuk, want het betekent dat je tijdelijk zonder jouw eigen auto zit. Soms zit alles gewoon even tegen, en heb je een autoschade gehad of sta je met autopech langs de weg. Het is op dat moment natuurlijk wel fijn om te weten hoe je jouw auto bij de garage krijgt! 

Wanneer auto wegslepen? 

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw auto laat wegslepen. Zoals:

  • Jouw auto is kapot en start niet meer.
  • Je staat met pech langs de (snel)weg en jouw auto rijdt niet meer.
  • Je bent uitgegleden op de weg en hebt daardoor een eenzijdig ongeluk gehad. 
  • Je hebt een aanrijding gehad met een tegenpartij, waardoor jouw auto niet meer rijdt.

Wie inschakelen om auto weg te laten slepen?

Bij de eerste twee gevallen, dus bij pech of als jouw auto niet meer start, is het verstandig om een pechhulpdienst te bellen, zoals de ANWB. Zij kunnen je helpen de auto naar de garage te krijgen - en regelen eventueel vervangend vervoer!

Bij het wegslepen van jouw auto na een eenzijdig ongeval of na een aanrijding met een tegenpartij, is het verstandig je verzekeraar te bellen. Wij vertellen je hier meer over. 


 

Auto slepen kosten: ben ik verzekerd?

Jouw auto weg laten slepen in verband met ongeval of aanrijding kun je het beste via je autoverzekering regelen. Je verzekeraar kan voor je kijken of de sleepkosten op de autoverzekering kunnen worden verhaald.

Ook kijkt de verzekeraar naar welke garage jouw auto gebracht dient te worden. Want als de garage is aangesloten bij je autoverzekeraar, kan dit je aardig wat kosten schelen.

Voorwaarden vergoeding sleepkosten

Gemiddeld kost het wegslepen van je auto na pech of een ongeval rond de € 250,-. Zowel met een WA als een WA (beperkt) casco worden deze sleepkosten vergoed - mits je voldoet aan de voorwaarden. Ook de voorwaarden kan de verzekeraar samen met jou bespreken. 

Laat je jouw auto wegslepen buiten je autoverzekering om, dan bestaat de kans dat je dus zelf voor de auto slepen kosten opdraait. Raadpleeg daarom altijd eerst je autoverzekeraar! Ben je via ons verzekerd? Neem dan contact met ons op!

Contact


 

Hoe kan ik mijn auto weg laten slepen?

Als gevolg van een aanrijding kan het zijn dat het te gevaarlijk is om verder te rijden. Het laten wegslepen van jouw auto is dan vaak de enige oplossing. Maar hoe kun je jouw auto laten wegslepen? Het begint eigenlijk allemaal bij de groene kaart!

De groene kaart heb je van je verzekeringsmaatschappij gekregen bij het afsluiten van de autoverzekering. Hierop is het nummer van de alarmcentrale te vinden. Heb je een aanrijding gehad, en is het niet mogelijk om verder te rijden? Bel dan het telefoonnummer achterop je groene kaart. De alarmcentrale kan je helpen bij noodsituaties of ongelukken, en bovendien kunnen zij iemand inschakelen om jouw auto weg te laten slepen.

Tip! De groene kaart is niet alleen handig voor het wegslepen van jouw auto. Je hebt het document namelijk ook nodig bij het invullen van het schadeformulier, omdat er belangrijke gegevens op staan. Laat daarom altijd de groene kaart in jouw auto liggen. 


 

Schade melden bij je verzekeraar

Ook wanneer jouw auto na een ongeluk niet hoeft worden weggesleept, is het belangrijk om autoschade zo snel mogelijk bij je autoverzekering te melden. Dit doe je met behulp van het schadeformulier. Het is handig om altijd een exemplaar van dit Europees schadeformulier in jouw auto te hebben liggen, voor het geval je betrokken raakt bij een aanrijding.

Kijk wel altijd goed of het nog verantwoord is om na schade verder te rijden. Twijfel je? Maak je dan geen zorgen over de sleepkosten, maar laat jouw auto wegslepen! Dit is niet alleen het veiligst voor jou, maar ook voor je medeweggebruikers.

Auto wegslepen en vervangend vervoer

Laat je jouw auto wegslepen naar een bij de autoverzekeraar aangesloten hersteller (naar aanleiding van een ongeval)? Dan heb je in de meeste gevallen recht op vervangend vervoer. Hoe lang je hier recht op hebt en of je een gedeelte zelf betaalt, hangt af van de polisvoorwaarden. Raadpleeg daarom je polis of neem contact op met je autoverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen of je recht hebt op vervangend vervoer. 


Auto wegslepen en schade melden? Wij helpen je!

Jouw auto wegslepen regel je via de alarmcentrale. Maar jouw schade melden, dat doe je via je verzekeraar!

Ben je via ons verzekerd en wil je graag de autoschade melden? Dan kun je via Mijn UnitedConsumers je schade online melden, maar je kunt ook bellen of mailen. Neem contact met ons op! Onze experts helpen je graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant
 

Technisch vs. economisch total loss

 

 

Parkeerschade

Hoe kan ik parkeerschade het beste voorkomen?

> Lees meer

 

Restwaarde

Restwaarde: wat is de waarde van mijn auto na een schade?

> Lees meer

 

Autoschade homepage