Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto wegslepen: uw auto weg laten slepen na schade

Uw auto weg laten slepen na autoschade is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan het noodzakelijk zijn. Hoe zit het met de auto slepen kosten? En wordt auto wegslepen gedekt door uw autoverzekering?

Auto wegslepen header

 

Auto wegslepen

Heeft u pech of is uw auto kapot? Dan moet u uw auto weg laten slepen door een pechhulpdienst. Uw auto weg laten slepen is nooit leuk, want het betekent dat u tijdelijk zonder uw eigen auto zit. Soms zit alles gewoon even tegen, en heeft u een autoschade gehad of staat u met autopech langs de weg. Het is op dat moment natuurlijk wel fijn om te weten hoe u uw auto bij de garage krijgt! 

Wanneer auto wegslepen? 

Er zijn verschillende redenen waarom u uw auto laat wegslepen. Zoals:

  • Uw auto is kapot en start niet meer.
  • U staat met pech langs de (snel)weg en uw auto rijdt niet meer.
  • U bent uitgegleden op de weg en heeft daardoor een eenzijdig ongeluk gehad. 
  • U heeft een aanrijding gehad met een tegenpartij, waardoor uw auto niet meer rijdt.

Wie inschakelen om auto weg te laten slepen?

Bij de eerste twee gevallen, dus bij pech of als uw auto niet meer start, is het verstandig om een pechhulpdienst te bellen, zoals de ANWB. Zij kunnen u helpen de auto naar de garage te krijgen - en regelen eventueel vervangend vervoer!

Bij het wegslepen van uw auto na een eenzijdig ongeval of na een aanrijding met een tegenpartij, is het verstandig uw verzekeraar te bellen. Wij vertellen u hier meer over. 


 

Auto slepen kosten

Uw auto weg laten slepen in verband met ongeval of aanrijding kunt u het beste via uw autoverzekering regelen. Zij kunnen kijken of de sleepkosten op de autoverzekering kunnen worden verhaald. Daarnaast kan uw verzekeraar voor u kijken naar welke garage uw auto gebracht dient te worden. Want als de garage is aangesloten bij uw autoverzekeraar, kan dit u aardig wat kosten schelen.  

Zowel met een WA als een WA (beperkt) casco worden deze sleepkosten vergoed - mits u voldoet aan de voorwaarden. Ook de voorwaarden kan de verzekeraar samen met u bespreken. Laat u uw auto wegslepen buiten uw autoverzekering om, dan bestaat de kans dat u dus zelf voor de auto slepen kosten opdraait. Raadpleeg daarom altijd eerst uw autoverzekeraar! Bent u via ons verzekerd? Neem dan contact met ons op!

Contact


 

Hoe kan ik mijn auto weg laten slepen?

Als gevolg van een aanrijding kan het zijn dat het te gevaarlijk is om verder te rijden. Het laten wegslepen van uw auto is dan vaak de enige oplossing. Maar hoe kunt u uw auto laten wegslepen? Het begint eigenlijk allemaal bij de groene kaart!

De groene kaart heeft u van uw verzekeringsmaatschappij gekregen bij het afsluiten van de autoverzekering. Hierop is het nummer van de alarmcentrale te vinden. Heeft u een aanrijding gehad, en is het niet mogelijk om verder te rijden? Bel dan het telefoonnummer achterop uw groene kaart. De alarmcentrale kan u helpen bij noodsituaties of ongelukken, en bovendien kunnen zij iemand inschakelen om uw auto weg te laten slepen.

Tip! De groene kaart is niet alleen handig voor het wegslepen van uw auto. U heeft het document namelijk ook nodig bij het invullen van het schadeformulier, omdat er belangrijke gegevens op staan. Laat daarom altijd de groene kaart in uw auto liggen. 


 

Auto wegslepen en uw autoverzekering

Ook wanneer uw auto na een ongeluk niet hoeft worden weggesleept, is het belangrijk om autoschade zo snel mogelijk bij uw autoverzekering te melden. Dit doet u met behulp van het schadeformulier. Het is handig om altijd een exemplaar van dit Europees schadeformulier in uw auto te hebben liggen, voor het geval u betrokken raakt bij een aanrijding.

Kijk wel altijd goed of het nog verantwoord is om na schade verder te rijden. Twijfelt u? Maakt u zich dan geen zorgen over de sleepkosten, maar laat uw auto wegslepen! Dit is niet alleen het veiligst voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers.

Auto wegslepen en vervangend vervoer

Laat u uw auto wegslepen naar een bij de autoverzekeraar aangesloten hersteller (naar aanleiding van een ongeval)? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op vervangend vervoer. Hoe lang u hier recht op heeft en of u een gedeelte zelf betaalt, hangt af van de polisvoorwaarden. Raadpleeg daarom uw polis of neem contact op met uw autoverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen of u recht heeft op vervangend vervoer. 


Auto wegslepen en schade melden? Wij helpen u!

Uw auto wegslepen regelt u via de alarmcentrale. Maar uw schade melden, dat doet u via uw verzekeraar!

Bent u via ons verzekerd en wilt u graag uw autoschade melden? Dan kunt u via uw Mijn UnitedConsumers uw schade online melden, maar u kunt ook bellen of mailen. Neem contact met ons op! Onze experts helpen u graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Technisch vs. economisch total loss

Is mijn auto technisch of economisch total loss?

> Lees meer

 

Parkeerschade

Hoe kan ik parkeerschade het beste voorkomen?

> Lees meer

 

Restwaarde

Restwaarde: wat is de waarde van mijn auto na een schade?

> Lees meer

 

Autoschade homepage