Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto wegslepen: uw auto weg laten slepen na schade

Uw auto weg laten slepen na autoschade is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan dit bij autoschade noodzakelijk zijn. Hoe zit het met de auto slepen kosten? En wordt auto wegslepen gedekt door uw autoverzekering?

Auto wegslepen header

 

auto weg laten slepen

Auto weg laten slepen

Een autoschade is erg vervelend, zeker naar aanleiding van een aanrijding. Een aanrijding kan als gevolg hebben dat uw auto het niet meer doet of dat het te gevaarlijk is om verder te rijden. Het laten wegslepen van uw auto is dan vaak de enige oplossing. Maar hoe zit het met het wegslepen van uw auto? Hoe regelt u dat en wat heeft u ervoor nodig? Eén van de benodigdheden is de groene kaart!


 

Wat kan ik vinden op de groene kaart?

Groene kaart bij auto wegslepen

De groene kaart heeft u van uw verzekeringsmaatschappij gekregen bij het afsluiten van de autoverzekering. Hierop is het nummer van de alarmcentrale te vinden. Heeft u een ongeluk gehad en is het niet mogelijk om verder te rijden? Bel het telefoonnummer achterop uw groene kaart. De alarmcentrale kan u helpen bij noodsituaties of ongelukken. Daarnaast kan de alarmcentrale iemand inschakelen om uw auto weg te laten slepen.

De groene kaart is niet alleen handig voor het contacteren van de alarmcentrale. U heeft het document ook nodig voor het invullen van het schadeformulier. Laat daarom altijd de groene kaart in uw auto liggen. 


 

Auto slepen kosten

Auto slepen kosten

Als uw auto wegslepen noodzakelijk is, doet u er verstandig aan dit altijd via uw autoverzekering te regelen. Zij kunnen kijken of de sleepkosten op de autoverzekering kunnen worden verhaald én of de garage - waar uw auto naartoe wordt gebracht - is aangesloten bij uw autoverzekeraar. 

Zowel met een WA als een WA (beperkt) casco worden deze sleepkosten vergoed - mits u voldoet aan de voorwaarden. Laat u uw auto wegslepen buiten uw autoverzekering om, dan bestaat de kans dat u de zelf voor de auto slepen kosten opdraait. Raadpleeg daarom altijd eerst uw autoverzekeraar!


 

Informatie auto wegslepen na autoschade

Auto weg laten slepen na autoschade

Ook wanneer uw auto na een ongeluk niet hoeft worden weggesleept, is het belangrijk om autoschade zo snel mogelijk bij uw autoverzekering te melden. Dit doet u met behulp van het schadeformulier. Een exemplaar van dit Europees schadeformulier dient altijd in de auto aanwezig te zijn voor het geval u betrokken raakt bij een aanrijding.

Kijk wel altijd goed of het nog verantwoord is om na schade verder te rijden. Twijfelt u? Maakt u zich dan geen zorgen over de sleepkosten, maar laat uw auto wegslepen via uw verzekering. Dit is niet alleen het veiligst voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers.


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven