Het wegslepen van uw auto na schade

Heeft u een ongeluk gehad met als gevolg schade aan uw auto? Erg vervelend. Helemaal wanneer u door de schade niet meer verder kunt rijden, omdat uw auto het heeft begeven. Het is belangrijk dat u een goede autoverzekering heeft. Maar wat moet u doen om uw auto weg te laten slepen en hoe zit het met de sleepkosten? Komen deze voor uw eigen rekening of bent u hiervoor verzekerd? Wij leggen het uit.

Schade aan uw auto

Heeft u schade aan uw auto? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk bij uw autoverzekeraar te melden. Dit doet u met behulp van het schadeformulier. Schade aan uw auto kan betekenen dat naar huis rijden er niet meer in zit. Het is niet meer verantwoord om te rijden of uw auto is niet meer in beweging te krijgen. Het laten wegslepen van uw auto is dan de enige oplossing. Voor dit soort situaties is het raadzaam om altijd uw groene kaart bij u te hebben. Deze heeft u gekregen bij het afsluiten van een autoverzekering. Op de groene kaart is het nummer van de alarmcentrale te vinden. Zij kunnen u verder helpen bij noodsituaties of ongelukken.

Sleepkosten

Als uw auto ten gevolge van een schade niet meer kan rijden, belt u het nummer van de alarmcentrale op de groene kaart. Zij regelen dat uw auto wordt weggesleept. En wat betreft de sleepkosten? Die zijn bij alle dekkingen meeverzekerd. Zowel met een WA als een WA + casco, ofwel all risk verzekering worden deze kosten vergoed.

Goedkope autoverzekering

Bij UnitedConsumers sluit u eenvoudig en snel een goedkope autoverzekering af. Alle dekkingen zijn mogelijk en u bent gegarandeerd van een korting op uw premie. Doe de Premie-Check en vind de autoverzekering die het beste bij u past. Goed voor elkaar.

Goedkope autoverzekeringen >>


Lees ook
Autoschade melden
Tips: hoe te handelen bij een aanrijding of diefstal