Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Letselschade vergoeding: zo zit dat!

Letselschade kan zeer ernstig zijn, en de kosten kunnen zelfs hoger oplopen dan materiële schade. Maar hoe zit het met de letselschadevergoeding na een ongeval? En kunt u letselschade claimen? 

Letselschade banner

 

Wat is letselschade?

Onder letselschade valt alle schade, zowel fysiek als mentaal, waar uzelf of een medepassagier last van krijgt door een auto-ongeluk. Een ongeval dat lichamelijk of geestelijk letsel veroorzaakt, heeft vaak grote gevolgen. Denk aan een trauma of lichamelijke gebreken als gevolg van een ongeluk. U kunt letselschade claimen op de tegenpartij indien deze aansprakelijk is voor het letsel.

Wanneer u letselschade (klachten) heeft na een ongeval, adviseren wij altijd om direct contact op te nemen met uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar een specialist, indien nodig.


 

Letselschadevergoeding

Een letselschadevergoeding is meer dan welkom, zeker als u, of één van de inzittenden, letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval. De kans bestaat dat u letselschade kunt claimen op de tegenpartij. Met deze vergoeding voor letselschade krijgt u een geldbedrag van de verzekeraar van de tegenpartij om geleden letselschade te compenseren.

Letselschade claimen eigen autoverzekering

Heeft u letselschade opgelopen bij een eenzijdig ongeval, of na een ongeluk dat veroorzaakt werd door uw eigen schuld? Dan wordt een letselschadevergoeding enkel uitgekeerd indien u een aanvullende schadeverzekering inzittenden of ongevallen inzittendenverzekering heeft.

Tip! De kosten van letselschade kunnen enorm oplopen. Kijk daarom of een inzittenden verzekering iets voor u is!

Inzittenden verzekering


 

Letselschade claimen

Letselschade claimen is een ingewikkelde juridische procedure. Daarom wordt u bijgestaan door een (gratis) letselschadedeskundige die de schade namens u claimt. De meeste letselschade experts helpen u kosteloos op weg met het voorbereiden en indienen van de claim. Letselschade claimen gebeurt in 4 stappen:

1. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.
2. Eisen van een voorschot.
3. Schadebedrag letselschadeclaim vaststellen.
4. Claimen van de vergoeding voor letselschade.

Letselschadebureaus: helpen u lestelschade claimen

Een letselschadebureau kan u helpen bij het voorbereiden en claimen van een letselschade vergoeding. De schade experts helpen u gratis met de financiële, medische en juridische afhandeling van een letselschade claim. Dit kan kosteloos, omdat het letselschadebureau de kosten verhaalt op de verzekering van de tegenpartij.


 

Samenwerkingspartners letselschade UC

UnitedConsumers geeft de voorkeur aan onafhankelijke letselschadebureaus die geen bedrag inhouden op de uitgekeerde vergoeding. Daarom verwijzen wij u door naar Nostimos, 112Schade of Compensa. Deze letselschadebureaus zijn actief in heel Nederland en hebben jarenlange ervaring in het claimen van letselschade na verkeersongevallen.

Heeft u een autoverzekering bij ons afgesloten, dan helpen wij u als tussenpersoon ook graag bij letselschade. Als u wilt, helpen wij u bij het benaderen van een letselschadebureau. Neem in dat geval contact met ons op.

Neem contact op 


 

De Letselschade Raad

De Lestelschade Raad handelt in het belang van personen met letselschade door onder andere een misdrijf, medisch incident of een ongeval. Het doel van de letselschade raad is verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. Dit doen zij in samenwerking met verschillende organisatie, waarbij zij bepaalde gedragscodes ontwikkelen en beheren - zoals GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade).

Hoewel de Letselschade Raad geen inhoudelijke uitspraken doet over een letselschadezaak, kunnen zij inzicht bieden in welke stappen u kunt nemen en stellen zij relevante informatie beschikbaar. 


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven