Contact
Mijn UnitedConsumers

Letselschade claimen

Letselschade kan zeer ernstig zijn, en de kosten kunnen zelfs hoger oplopen dan materiële schade. Maar hoe zit het met de letselschade vergoeding na een ongeval? En kunt u letselschade claimen? Wij vertellen het u!

Letselschade banner


 

Wat is letselschade?

Letselschade is alle schade, zowel fysiek als mentaal, waar uzelf of een medepassagier last van krijgt door een auto-ongeluk. Denk aan een trauma of lichamelijke gebreken als gevolg van een ongeluk. U kunt letselschade claimen op de tegenpartij indien deze aansprakelijk is voor de letselschade.

Heeft u letselschade (klachten) na een ongeval? Neem dan direct contact op met uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar een specialist, indien nodig.


 

Letselschade vergoeding

Een letselschade vergoeding is meer dan welkom, zeker als u, of een van de inzittenden, letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval. Mogelijk kunt u letselschade claimen op de tegenpartij. Met deze vergoeding voor letselschade krijgt u een geldbedrag van de verzekeraar van de tegenpartij om geleden letselschade te compenseren.

Categorieën letselschade vergoeding

Een letselschade vergoeding is, volgens onze expert Jorg van Rijn, onder te verdelen in zeven categorieën. Iedere categorie is vervolgens gekoppeld aan een letselschade vergoeding. Goed om te weten: de hoogte van de letselschade vergoeding is wisselend. Onderstaande bedragen zijn daarom slechts ter indicatie.

Letselschade Letselschade vergoeding
Gering letsel € 100,00 tot € 2.500,00
Licht letsel € 2.500,00 tot € 5.000,00
Matig letsel € 5.000,00 tot € 10.000,00
Ernstig letsel € 10.000,00 tot € 20.000,00
Zwaar letsel € 20.000,00 tot € 45.000,00
Zeer zwaar letsel € 45.000,00 tot € 75.000,00
Uitzonderlijk zwaar letsel € 75.000,00 tot € 250.000,00

 

Letselschade claimen

Letselschade claimen is een ingewikkelde juridische procedure. Daarom wordt u bijgestaan door een (gratis) letselschadedeskundige die de letselschade namens u claimt. De meeste letselschade experts helpen u kosteloos op weg met het voorbereiden en indienen van de claim. Letselschade claimen gebeurt in 4 stappen:

Stap 1: aansprakelijk stellen tegenpartij

U kunt de letselschade vergoeding alleen krijgen als de andere partij aansprakelijk is. Dit moet u bewijzen met bijvoorbeeld foto's of verklaringen van artsen.

 

Stap 2: maak een compleet overzicht

Met een overzicht van de letselschade kunt u een voorschot te eisen. Check ook of uw zorgverzekeraar een deel van de letselschade kosten vergoedt.

 

Stap 3: bepalen bedrag letselschadeclaim

Alle kosten wat niet wordt vergoed door uw eigen verzekering, kunt u verhalen op de tegenpartij. Let wel op: u mag letselschade vergoeding niet dubbel vergoed krijgen.

 

Stap 4: de letselschade claimen

Het is slim om uw verzekeraar in te lichten bij letselschade. Uw verzekeraar kan u daarna helpen de letselschade te claimen. Indien nodig kunt u een advocaat inschakelen.


 

Lestelschade claimen door letselschadebureaus

Een letselschadebureau kan u helpen bij het voorbereiden en claimen van een letselschade vergoeding. De schade experts helpen u gratis met de financiële, medische en juridische afhandeling van een letselschade claim. Dit kan kosteloos, omdat het letselschadebureau de kosten verhaalt op de verzekering van de tegenpartij.

Samenwerkingspartners letselschade UnitedConsumers

Heeft u een autoverzekering via ons afgesloten? Wij helpen u als tussenpersoon graag bij een letselschade vergoeding. Als u wilt, helpen wij u bij het benaderen van een letselschadebureau. Neem in dat geval contact met ons op. 


 

Letselschade claimen eigen autoverzekering

Heeft u letselschade opgelopen bij een eenzijdig ongeval, of na een ongeluk dat veroorzaakt werd door uw eigen schuld? Dan wordt een letselschadevergoeding enkel uitgekeerd indien u een aanvullende schadeverzekering inzittenden of ongevallen inzittendenverzekering heeft.


 

De Letselschade Raad

De Letselschade Raad handelt in het belang van personen met letselschade door onder andere een misdrijf, medisch incident of een ongeval. Samen met betrokken organisaties werkt de Letselschade Raad aan verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. De Letselschade Raad biedt u inzicht in welke stappen u kunt nemen en stelt relevante informatie omtrent letselschade claimen beschikbaar. 


Vragen over de letselschade vergoeding of letselschade claimen? 

Wij kunnen u precies vertellen wat de juiste stappen zijn. Zo weet of letselschade claimen mogelijk is en hoe het zit met de letselschade vergoeding. Onze verzekeringsexperts helpen u graag! 

service

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Schade verhalen

Schade verhalen op de tegenpartij: zo werkt het

> Lees meer

 

Materiƫle schade

Materiële schade: hoe zit het met uw autoverzekering?

> Lees meer

 

Aanrijding

Aanrijding: wat moet u doen bij een aanrijding?

> Lees meer

 

Autoschade homepage