Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Letselschade vergoeding claimen

Als u betrokken bent bij een verkeersongeval kunt u - behalve materiële schade - ook letselschade oplopen. Letselschade door een verkeersongeluk is erg vervelend, zeker als u blijvend letsel oploopt. Wij vertellen u graag meer over letselschade en wat u kunt doen als hier sprake van is.

Letselschade banner

 

Wat is letselschade?

Onder letselschade valt alle schade, zowel fysiek als mentaal, waar uzelf of een medepassagier last van krijgt door een auto-ongeluk. Een ongeval dat lichamelijk of geestelijk letsel veroorzaakt, heeft vaak grote gevolgen. Denk aan een trauma of lichamelijke gebreken als gevolg van een ongeluk. U kunt deze schade op de tegenpartij verhalen als deze aansprakelijk is voor het letsel.

Wanneer u klachten heeft na een ongeval, adviseren wij altijd om direct contact op te nemen met uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar een specialist wanneer dat nodig is.


 

Letselschadevergoeding

Heeft u, of een van de inzittende, letselschade opgelopen tijdens een verkeersongeval? Dan bestaat de kans om een letselschade vergoeding te eisen van de tegenpartij. Met deze vergoeding voor letselschade krijgt u een geldbedrag van de verzekeraar van de tegenpartij om geleden letselschade te compenseren.

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeval dat veroorzaakt werd door uw eigen schuld? Dan wordt een schadevergoeding enkel uitgekeerd indien u een aanvullende schadeverzekering inzittenden of ongevallen inzittendenverzekering heeft.


 

Letselschade claimen

Het claimen van letselschade is een ingewikkelde juridische procedure. Daarom wordt u bijgestaan door een (gratis) letselschadedeskundige die de schade namens u claimt. De meeste letselschade experts helpen u kosteloos op weg met het voorbereiden en indienen van de claim. Letselschade claimen gebeurt in 4 stappen:

1. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.
2. Eisen van een voorschot.
3. Schadebedrag letselschadeclaim vaststellen.
4. Claimen van de vergoeding voor letselschade.

Letselschadebureaus: helpen u lestelschade claimen

Een letselschadebureau kan u helpen bij het voorbereiden en claimen van een letselschade vergoeding. De schade experts helpen u gratis met de financiële, medische en juridische afhandeling van een letselschade claim. Dit kan kosteloos, omdat het letselschadebureau de kosten verhaalt op de verzekering van de tegenpartij.


 

Samenwerkingspartners letselschade UC

UnitedConsumers geeft de voorkeur aan onafhankelijke letselschadebureaus die geen bedrag inhouden op de uitgekeerde vergoeding. Daarom verwijzen wij u door naar Nostimos, 112Schade of Compensa. Deze letselschadebureaus zijn actief in heel Nederland en hebben jarenlange ervaring in het claimen van letselschade na verkeersongevallen.

Heeft u een autoverzekering bij ons afgesloten, dan helpen wij u als tussenpersoon ook graag bij letselschade. Als u wilt, helpen wij u bij het benaderen van een letselschadebureau. Neem in dat geval contact met ons op.

Neem contact op 


 

De Letselschade Raad

De Lestelschade Raad handelt in het belang van personen met letselschade door onder andere een misdrijf, medisch incident of een ongeval. Het doel van de letselschade raad is verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. Dit doen zij in samenwerking met verschillende organisatie, waarbij zij bepaalde gedragscodes ontwikkelen en beheren - zoals GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade).

Hoewel de Letselschade Raad geen inhoudelijke uitspraken doet over een letselschadezaak, kunnen zij inzicht bieden in welke stappen u kunt nemen en stellen zij relevante informatie beschikbaar. 


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage