Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Letselschade vergoeding claimen

Als u betrokken bent bij een verkeersongeval kunt u behalve materiële schade ook letselschade oplopen. Wanneer u klachten heeft na een ongeval adviseren wij altijd om direct contact op te nemen met uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar een specialist wanneer dat nodig is.

Wat is letselschade?

Onder letselschade valt alle schade, zowel fysiek als mentaal, waar uzelf of een mede-passagier last van krijgt door een auto ongeluk. Een ongeval dat lichamelijk of geestelijk lestel veroorzaakt, heeft vaak grote gevolgen. Denk aan een trauma of lichamelijke gebreken als gevolg van een ongeluk. U kunt deze schade op de tegenpartij verhalen als deze aansprakelijk is voor het letsel.

Letselschade vergoeding

Heeft u, of een van de inzittende, letselschade opgelopen tijdens een verkeersongeval? Dan bestaat de kans om een letselschade vergoeding te eisen van de tegenpartij. Met deze vergoeding voor letselschade krijgt u een geldbedrag van de verzekeraar van de tegenpartij om geleden materiële en immateriële letselschade te compenseren.

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeval dat veroorzaakt werd door uw eigen schuld? Dan wordt een schadevergoeding enkel uitgekeerd indien u een aanvullende schadeverzekering inzittenden of ongevallen inzittendenverzekering heeft..

Letselschade claimen

Het claimen van letselschade is een ingewikkelde juridische procedure. Daarom wordt u bijgestaan door een (gratis) letselschadedeskundige om de schade namens u te claimen. De meeste letselschade experts helpen u kosteloos op weg met het voorbereiden en indienen van de claim. Letselschade claimen gebeurt in 4 stappen:

  1. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
  2. Eisen van een voorschot
  3. Schadebedrag letselschadeclaim vaststellen
  4. Claimen van de vergoeding voor letselschade

Letselschadebureaus

Een letselschadebureau kan u helpen bij het voorbereiden en claimen van een letselschade vergoeding. De schade experts helpen u gratis met de financiële, medische en juridische afhandeling van een letselschade claim. Dit kan kosteloos, omdat het letselschadebureau de kosten verhaalt op de verzekering van de tegenpartij.

Samenwerkingspartners letselschade

UnitedConsumers geeft de voorkeur aan onafhankelijke letselschadebureaus die geen bedrag inhouden op de uitgekeerde vergoeding. Daarom verwijzen wij onze deelnemers door naar Nostimos, 112Schade of Compensa. Deze letselschadebureaus zijn actief in heel Nederland en hebben jarenlange ervaring in het claimen van letselschade na verkeersongevallen.

UnitedConsumers helpt u als betrouwbaar tussenpersoon, ook bij letselschade. Als u wilt, helpen wij u bij het benaderen van een letselschadebureau. Neem in dat geval contact met ons op.