Contact
Mijn UnitedConsumers

Letselschade claimen

Letselschade kan zeer ernstig zijn, en de kosten kunnen zelfs hoger oplopen dan materiële schade. Maar hoe zit het met de letselschade vergoeding na een ongeval? En kun je letselschade claimen? Wij vertellen het je!

Letselschade banner


 

Wat is letselschade?

Letselschade is alle schade, zowel fysiek als mentaal, waar je zelf of een medepassagier last van krijgt door een auto-ongeluk. Denk aan een trauma of lichamelijke gebreken als gevolg van een ongeluk. Je kunt letselschade claimen op de tegenpartij indien deze aansprakelijk is voor de letselschade.

Heb je letselschade (klachten) na een ongeval? Neem dan direct contact op met jouw huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen naar een specialist, indien nodig.


 

Letselschade vergoeding

Een letselschade vergoeding is meer dan welkom, zeker als jij, of een van de inzittenden, letselschade hebt opgelopen door een verkeersongeval. Mogelijk kun je letselschade claimen op de tegenpartij. Met deze vergoeding voor letselschade krijg je een geldbedrag van de verzekeraar van de tegenpartij om geleden letselschade te compenseren.

Categorieën letselschade vergoeding

Een letselschade vergoeding is, volgens onze expert Jorg van Rijn, onder te verdelen in zeven categorieën. Iedere categorie is vervolgens gekoppeld aan een letselschade vergoeding. Goed om te weten: de hoogte van de letselschade vergoeding is wisselend. Onderstaande bedragen zijn daarom slechts ter indicatie.

Letselschade Letselschade vergoeding
Gering letsel € 100,00 tot € 2.500,00
Licht letsel € 2.500,00 tot € 5.000,00
Matig letsel € 5.000,00 tot € 10.000,00
Ernstig letsel € 10.000,00 tot € 20.000,00
Zwaar letsel € 20.000,00 tot € 45.000,00
Zeer zwaar letsel € 45.000,00 tot € 75.000,00
Uitzonderlijk zwaar letsel € 75.000,00 tot € 250.000,00

 

Letselschade claimen bij de tegenpartij

Letselschade claimen is een ingewikkelde juridische procedure. Daarom helpt een (gratis) letselschadedeskundige je hierbij. De meeste letselschade experts helpen je zonder kosten op weg met het voorbereiden en indienen van de letselschade claim. Het claimen van letselschade gebeurt in 4 stappen:

Stap 1: aansprakelijk stellen tegenpartij

Je kunt de letselschade vergoeding alleen krijgen als de andere partij aansprakelijk is. Dit moet je bewijzen met bijvoorbeeld foto's of verklaringen van artsen.

 

Stap 2: maak een compleet overzicht

Met een overzicht van de letselschade kun je een voorschot eisen. Check ook of je zorgverzekeraar een deel van de letselschade kosten vergoedt.

 

Stap 3: bepalen bedrag letselschadeclaim

Alle kosten die niet worden vergoed door je eigen verzekering, kun je verhalen op de tegenpartij. Let wel op: je mag letselschade vergoeding niet dubbel vergoed krijgen.

 

Stap 4: de letselschade claimen

Het is slim om je verzekeraar in te lichten bij letselschade. Je verzekeraar kan jou daarna helpen de letselschade te claimen. Indien nodig kun je een advocaat inschakelen.


 

Schade expert bij letselschade claim

Een letselschade claimen is ingewikkeld, want je krijgt te maken met ingewikkelde regels en procedures. Een schade expert kan jou gratis helpen met de financiële, medische en juridische afhandeling van een letselschade claim. Dit kan kosteloos, omdat het letselschadebureau de kosten verhaalt op de verzekering van de tegenpartij.

Samenwerkingspartners letselschade UnitedConsumers

Heb je een autoverzekering via ons afgesloten? Wij helpen je als tussenpersoon graag bij jouw letselschade claim. Als je wilt, helpen wij je bij het benaderen van een letselschadebureau. Neem in dat geval contact met ons op. 


 

Letselschade als je zelf aansprakelijk bent

Heb je letselschade opgelopen bij een eenzijdig ongeval, of na een ongeluk dat veroorzaakt werd door je eigen schuld? Je krijgt van je autoverzekeraar alleen een vergoeding voor letselschade, als je een schadeverzekering inzittenden of ongevallen inzittendenverzekering hebt. Je letselschade claimen doe je door de schade te melden bij je verzekeraar, met behulp van een schadeformulier.

jorg expert autoverzekeringen

advies Goed om te weten...

"Betaal je na een ongeluk eigen risico aan je zorgverzekeraar? Ook deze kosten tellen mee als schadepost. Deze letselschade krijg je vergoed als je een aanvullende inzittendenverzekering hebt."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen


 

De Letselschade Raad

De Letselschade Raad handelt in het belang van personen met letselschade door onder andere een misdrijf, medisch incident of een ongeval. Samen met betrokken organisaties werkt de Letselschade Raad aan verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. De Letselschade Raad biedt je inzicht in welke stappen je kunt nemen en stelt relevante informatie omtrent letselschade claimen beschikbaar. 


Vragen over de letselschade vergoeding of letselschade claimen? 

Wij kunnen je precies vertellen wat de juiste stappen zijn. Zo weet of letselschade claimen mogelijk is en hoe het zit met de letselschade vergoeding. Onze verzekeringsexperts helpen je graag! 

service

Contact opnemen


Ook interessant
 

Schade verhalen

Schade verhalen op de tegenpartij: zo werkt het

 

 

Materiƫle schade

Materiële schade: hoe zit het met jouw autoverzekering?

> Lees meer

 

Aanrijding

Aanrijding: wat moet je doen bij een aanrijding?

> Lees meer

 

Autoschade homepage