Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Nieuwwaarde en dagwaarde van uw auto

Schade aan uw auto voorkomt u natuurlijk liever. Maar als u toch een kras of deuk heeft opgelopen, is het fijn om te weten hoe de autoverzekering daar mee omgaat.

De verzekeraar van uw autoverzekering vergelijken de schade ten eertse met het bedrag waarvoor uw auto verzekerd is. Bij schade beoordeelt de autoverzekeraar onder andere aan de hand van de opgegeven nieuwwaarde en dagwaarde de hoogte van het uit te keren bedrag. Daarom is het belangrijk dat uw auto voor de juiste waarde verzekerd is. Vooral bij nieuwe auto’s is het belangrijk dat de juiste nieuw- en dagwaarde gehanteerd wordt.

Controleer de dag- en nieuwwaarde op uw polis

Stel dat op de verzekeringspolis uw auto minder waard is dan in werkelijkheid. Als er dan materiële schade aan uw auto is, gaat de verzekeraar uit van de waarde die op uw polis staat. U krijgt dan een lager bedrag uitgekeerd dan waar u recht op heeft. Wij raden u dan ook aan om altijd de nieuw- en dagwaarde op de polis goed te controleren, zodat uw auto voor de juiste waarde verzekerd is.

U kunt nu eenvoudig autoverzekeringen vergelijken met behulp van de Premie-Check. U ziet dan direct wat de nieuwwaarde en dagwaarde van uw auto is.

Premie-Check

Nieuwwaarderegeling

Een nieuwwaarderegeling houdt in dat als uw auto door een ongeval total loss verklaard wordt, u de nieuwwaarde van de auto uitgekeerd krijgt. Zo kunt u een soortgelijke, nieuwe auto kopen. Als u de eerste eigenaar van een nieuwe auto bent, kunt u een nieuwwaarderegeling treffen met de verzekeraar. U betaalt dan wel iets meer premie.

De voorwaarden van de nieuwwaarderegeling verschillen per autoverzekeraar. Neem contact op met onze klantenservice als u nog meer vragen heeft over de nieuwwaarderegeling. Wij staan voor u klaar.

Aanschafwaarderegeling

Wordt uw auto total loss verklaard na een ongeval, dan kunt u met een aanschafwaarderegeling het bedrag waarvoor u de auto gekocht heeft (de aanschafwaarde) vergoed krijgen. Als uw auto niet meer gloednieuw is, tussen de 1 en 5 jaar oud, kunt u een aanschafwaarderegeling treffen. U kunt hier dus ook gebruik van maken als de auto tweedehands bij een autogarage is gekocht.

Autoverzekeringen vergelijken

Eenvoudig autoverzekeringen vergelijken door middel van de Premie-Check. Vul uw kenteken in en binnen enkele seconden ziet u de goedkoopste autoverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Uw autoverzekering afsluiten kan snel en eenvoudig online. Zo doen we dat.

> Alles over autoverzekeringen