Ruitschade wordt gedekt door uw autoverzekering

Autoschade kan in een klein hoekje zitten, zo ook bij ruitschade. Een opspattend steentje, een hagelbui… Een sterretje of barst in de ruit is zo gebeurd. Gelukkig kunt u zich daarvoor verzekeren. Meestal zit ruitschade in het pakket van uw autoverzekering bij een beperkt casco of cascoverzekering.

Een sterretje in de ruit

Een sterretje in de ruit is een onschuldige vorm van schade, maar als u te lang wacht met repareren kan het een flinke kostenpost worden. Daarom hebben de meeste autoverzekeraars van UnitedConsumers ervoor gekozen om een reparatie van een sterretje in de ruit meestal volledig te vergoeden.

Heeft u een sterretje in uw autoruit, neem dan direct contact op met een van de aangesloten reparateurs van UnitedConsumers om geheel kosteloos het sterretje te laten repareren. Door middel van een harsinjectie is uw ruit na reparatie weer net zo sterk. De ruitschadebedrijven waar UnitedConsumers mee samenwerkt zijn:

Kwikfit ruitherstel Carglass ruitherstel Autotaalglas ruitherstel
Kwik-Fit 0800-7007 (gratis)
Carglass 0800-0406123 (gratis)
Autotaalglas 0800-0828 (gratis)


Laat u uw ruit repareren door een andere instantie dan Autotaalglas, Carglass of Kwik-Fit, dan worden de kosten meestal niet gedekt door de verzekering.

Een barst in de ruit

Een sterretje dat te lang blijft zitten kan een flinke barst worden. U rijdt over een drempel of de temperatuur in de auto verandert (te) snel en het sterretje is ineens een flinke barst. Met een barst in de ruit kunt u meestal niet meer verder rijden, omdat deze vaak het zicht belemmert. U moet dan de autoruit laten vervangen.

Laat u uw autoruit vervangen door Autotaalglas, Carglass of Kwik-fit, dan hoeft u alleen uw eigen risico te betalen. In de meeste gevallen verlaagt uw verzekeraar het eigen risico tot € 67,50. Laat u dit door een ander herstelbedrijf doen, dan wordt het eigen risico niet verminderd en in sommige gevallen zelfs verhoogd. Maak bij een barst in uw ruit dus zo snel mogelijk een afspraak bij Autotaalglas, Carglass of Kwik-fit zodat u weer veilig op weg kunt.

Autoverzekering bij UnitedConsumers

Bij UnitedConsumers bent u goed verzekerd voor een lage prijs. Naast goedkope autoverzekeringen sparen deelnemers van UnitedConsumers ook nog eens 5% extra korting op in hun persoonlijk account. Uw korting kan jaarlijks oplopen tot wel € 100,00!

Ga direct door naar autoverzekeringen vergelijken om te zien hoeveel goedkoper u uit kunt zijn. Word lid van UnitedConsumers en begin met (be)sparen!

Lees meer over

Materiële schade
Schade melden
Letselschade
Diefstal

> Alles over autoverzekeringen