Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Ruitschade

Autoschade zit vaak in een klein hoekje, zeker als het gaat om ruitschade. Een opspattend steentje, een hagelbui… Voor u het weet zit er een sterretje of barst in uw autoruit. Gelukkig wordt ruitschade altijd gedekt met een WA Beperkt Casco of All Risk verzekering.

WIst u dat ruim dertig procent van de schadeclaims bestaat uit ruitschade? We spreken over ruitschade als er een sterretje, barst of scheur in de autoruit zit. In het ergste geval is de ruit helemaal kapot, bijvoorbeeld na een inbraak. Bekijk uw polisvoorwaarden om te zien wat er precies gedekt wordt. Een kras in uw autoruit wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars vergoed.

Soort ruitschade WA Verzekering WA Beperkt Casco WA Casco (All Risk)
Kras
 
 
 
Sterretje
 
 
 
Barst
 
 
 
Scheur
 
 
 
Ingeslagen ruit
 
 
 

Autoruit vervangen niet verzekerd

Het vervangen van een autoruit wordt vergoed met een WA Beperkt Casco of All Risk verzekering. Heeft u alleen een WA-verzekering? Dan moet u de kosten vaak zelf betalen. De kosten voor het vervangen of repareren van een autoruit verschilt per type auto en reparateur. Vraag daarom altijd meerdere offertes op als u de kosten zelf betaalt.

Waar autoruit laten herstellen?

Laat u uw autoruit vervangen door Autotaalglas, Carglass of Kwik-fit, dan hoeft u alleen uw eigen risico te betalen. Laat u dit door een ander herstelbedrijf doen, dan wordt het eigen risico in sommige gevallen verhoogd. In enkele gevallen worden de herstelwerkzaamheden helemaal niet gedekt door de verzekeraar. Informeer daarom altijd bij uw verzekeraar of de kosten worden gedekt.

Kwikfit ruitherstel Carglass ruitherstel Autotaalglas ruitherstel
Kwik-Fit Carglass  Autotaalglas
0800-7007 (gratis) 0800-0406123 (gratis)  0800-0828 (gratis)

Autoruit vervangen zonder eigen risico

Sommige schadeherstelbedrijven bieden aan om uw ruit te repareren en het eigen risico van u over te nemen. Op die manier kunt u de ruitschade laten herstellen en hoeft u geen eigen risico te betalen. Let wel op dat veel verzekeraars het eigen risico verhogen als u naar een niet aangesloten reparateur gaat. Op die manier kan het zo zijn dat u alsnog duurder uit bent.

Autoruit verzekering

Uw autoruit is in de meestal gevallen verzekerd tegen schade als sterretjes, barsten, scheuren en kapotte ruiten. Het gaat dan voornamelijk om voor-, achter, zij- en voorruiten. Het dakraam valt niet altijd onder de beperkt casco of all ris kdekking. Wat voor u geldt, kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden.

Een sterretje in de ruit

Een sterretje in de ruit is een onschuldige vorm van schade, maar als u te lang wacht met repareren kan het een flinke kostenpost worden. Daarom hebben de meeste autoverzekeraars ervoor gekozen om de reparatie van een sterretje in de ruit meestal volledig te vergoeden.

Een barst in de ruit

Een sterretje dat te lang blijft zitten kan een flinke barst worden. U rijdt over een drempel of de temperatuur in de auto verandert (te) snel en het sterretje is ineens veranderd in een barst. Met een barst in de ruit kunt u meestal niet meer verder rijden, omdat deze het zicht belemmert. Wij adviseren daarom om sterretjes in uw autoruit direct te laten repareren.

Ruitschade en schadevrije jaren

Claimt u ruitschade? Dan heeft dit geen negatieve gevolgen voor uw schadevrije jaren. Verzekeraars laten u namelijk niet dalen op de bonus-malusladder als u een sterretje laat repareren. De no-claimkorting wordt dus niet aangepast na het herstellen van ruitschade.