Contact
Mijn UnitedConsumers

Is ruitschade verzekerd?

Een barst of sterretje in je ruit: dat kan iedereen overkomen! Op deze pagina lees je of en wanneer ruitschade is verzekerd en wat je moet doen bij autoruitschade.

Ruitschade banner


 

Ben ik verzekerd voor ruitschade?

Met een WA beperkt casco of all risk autoverzekering ben je verzekerd tegen ruitschade, zoals scheuren, barsten en sterretjes in je autoruit. Hieronder zie je precies welke dekking ruitschade vergoedt:

Soort ruitschade WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Kras
 
 
 
Sterretje
 
 
 
Barst
 
 
 
Scheur
 
 
 
Ingeslagen ruit
 
 
 

Welke ruiten vallen onder ruitschade?

Niet alle ruiten in je auto vallen onder de dekking ruitschade. Vaak geldt de vergoeding enkel voor achter-, zij- en voorruiten. Schade aan het zonnedak, panoramadak en het glas van de koplampen wordt niet vergoed.

Sterretje in voorruit kosten

Heb je geen WA beperkt casco of all risk verzekering? Dan zijn de kosten van een sterretje in de voorruit repareren gemiddeld € 95,- inclusief btw. De kosten van het repareren van een sterretje zijn afhankelijk van waar je het laat repareren.


 

Wil je voor ruitschade verzekerd zijn?

Met een WA beperkt casco of all risk verzekering is ruitschade aan je auto verzekerd. Bereken vandaag nog je premie en kies voor de meest voordelige autoverzekering met een vergoeding voor ruitschade!

Ruitschade verzekeren


advies Goed om te weten...

"Claim je autoruitschade bij je verzekering? Dit heeft geen negatieve gevolgen voor je opgebouwde schadevrije jaren. Daarom heeft het ook geen invloed op je no-claimkorting."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Ik heb ruitschade, wat moet ik regelen bij de verzekering?

Als je verzekerd bent voor ruitschade, wil je ruitschade natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Heb je ruitschade aan je auto, dan moet je twee dingen doen, namelijk:


 
 

Een barst of sterretje in de voorruit repareren

Heb je autoruitschade? Dan wil je dit uiteraard zo snel mogelijk vakkundig gerepareerd hebben. Bij de meeste verzekeraars zijn herstelbedrijven aangesloten. Laat je je voorruit repareren door een aangesloten hersteller? Dan betaal je alleen eigen risico. Als je dit door een ander herstelbedrijf doet, worden de kosten niet gedekt door de verzekeraar.

Tip: bekijk je polisvoorwaarden om te kijken welke herstelbedrijven zijn aangesloten bij jouw verzekering.

Ruitschade repareren bij een aangesloten hersteller

Ben je via ons verzekerd? Dan kun je zelf een afspraak maken en je autoruit laten herstellen bij een van de volgende bedrijven:

123RUIT.nl ruitherstel Carglass ruitherstel Autotaalglas ruitherstel
123RUIT.nl Carglass  Autotaalglas
088 - 1850 500 088-040 61 23 0800-0828 (gratis)

 
 

Ruitschade melden bij UnitedConsumers

Ben je via ons verzekerd en heb je autoruitschade? Je kunt eenvoudig de ruitschade online melden door in te loggen in Mijn UnitedConsumers. Hulp nodig? Neem dan contact op met onze verzekeringsexperts. Zij helpen je graag!


Ook interessant
 

Stormschade

Stormschade: zo zit het met je verzekering

> Lees meer

 

Schade melden

Schade melden met een schadeformulier

> Lees meer

 

Vergoeding

Wat vergoedt mijn autoverzekeraar?

> Lees meer

 

Autoschade homepage