Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Schadeformulier aanvragen

Het Europees schadeformulier is een belangrijk document bij het melden van autoschade. Want met het autoschadeformulier kan de autoschade goed en snel worden afgehandeld. Wilt u een schadeformulier aanvragen of heeft u hulp nodig met het schadeformulier invullen? Dan bent u op de juiste pagina beland!

Schadeformulier

 

Schadeformulier downloaden

Normaal gesproken wordt het schadeformulier opgestuurd samen met uw groene kaart. Maar het kan natuurlijk zijn dat u het schadeformulier kwijt bent geraakt of dat u door een eerdere autoschade geen schadeformulier meer heeft. In dat geval kunt u hier het Europees schadeformulier aanvragen en uitprinten.

Schadeformulier downloaden


 

Europees schadeformulier: in heel Europa geldig

Het schadeformulier dat u hier kunt downloaden, is geldig in heel Europa. Heeft u autoschade in een ander Europees land en moet u daarom een schadeformulier invullen in een andere taal? Dan is het handig om te weten dat u op het schadeformulier exact dezelfde vragen in moet vullen als op een Nederlands schadeformulier. Verder op deze pagina leggen wij uit wat u precies in moet vullen. 


 

Online schadeformulier invullen

Heeft u geen schadeformulier bij u op het moment dat u het nodig heeft? Dan kunt u ook gebruikmaken van de website Mobiel Schade Melden. Hier kunt u gemakkelijk via uw smartphone het online schadeformulier invullen. Het online schadeformulier wordt vervolgens digitaal verstuurd naar de verzekeraar. 

Online schade melden via Mijn UnitedConsumers

Heeft u autoschade en bent u via ons verzekerd? Dan kunt u online uw schade melden door in te loggen in uw Mijn UnitedConsumers. Zodra u uw schademelding online heeft gedaan, sturen wij u een e-mail ter bevestiging. Vervolgens vragen wij u het schadeformulier naar ons toe te sturen - indien nodig. Heeft u geen autoschadeformulier? Dan kunt u via onderstaande knop een schadeformulier downloaden. 

Schadeformulier aanvragen


 

Autoschadeformulier: 7 snelle tips

Een schadeformulier invullen is makkelijker dan u denkt. Wij helpen u graag op weg en zetten de beste tips voor u op een rij:

  • Oefen de tekening van de situatie voor u deze invult bij vraag 13.
  • Kijk goed of het formulier is ondertekend door u en met name door de eventuele tegenpartij.
  • De achterkant van het schadeformulier hoeft u niet direct in te vullen - dit kan ook rustig thuis.
  • Zet geen handtekening als u het niet eens bent met wat de tegenpartij bij vraag 12 en 13 heeft ingevuld.
  • Het is verstandig om een foto of kopie te maken van het schadeformulier - voor uw eigen administratie. 
  • Noteer de naam en het adres van eventuele getuigen bij vraag 5. Dit hoeven geen onbekenden te zijn; ook passagiers of familieleden kunnen getuigen zijn.
  • De allerbelangrijkste tip: stuur het schadeformulier zo snel mogelijk op naar uw autoverzekeraar. Zo kan de schade goed én zo snel mogelijk worden afgehandeld.

Wanneer is het schadeformulier niet nodig?

U hoeft niet altijd een schadeformulier in te vullen. In de volgende situaties kunt u zonder schadeformulier uw schade melden:

  • Diefstal, inbraak en joyriding.
  • Storm- of hagelschade.
  • Ruitschade.

 

Schadeformulier invullen? Wij helpen u!

Het formulier bestaat uit 14 vragen en het is belangrijk dat u al deze vragen goed en duidelijk beantwoordt. Met het invullen van de vragen, kan de verzekeraar namelijk beter achterhalen wat er precies is gebeurd. Aan de hand van het schadeformulier kan worden bepaald wie er verantwoordelijk is en wat ongeveer het schadebedrag zal zijn.

Komt u er niet zo goed aan uit? Dankzij onderstaande interactieve afbeeldingen moet het schadeformulier invullen zeker lukken. Klik op de vergrootglazen en de vraagtekens, zodat u precies ziet hoe u het schadeformulier kunt invullen!

Schadeformulier voorzijde

Schadeformulier achterzijde


 

Schadeformulier opsturen? Controleer uw gegevens goed!

Voordat u het schadeformulier opstuurt, is het belangrijk dat u het document goed controleert. Bent u niets vergeten? Zodra u het document volledig heeft ingevuld, kunt u het naar uw verzekeraar verzenden. Bent u via ons verzekerd? Dan kunt u het schadeformulier opsturen naar:

UnitedConsumers B.V.
t.a.v. Afdeling Schade
Luchthavenweg 20
5657 EB Eindhoven

 

Wij helpen u met uw autoschade

Wilt u een schade melden en heeft u toch liever iemand aan de telefoon tijdens het invullen van uw schadeformulier? Of wilt u toch liever een papieren autoschadeformulier aanvragen? Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om u te helpen. Wilt u liever zelf uw schade online melden? Log dan in op uw Mijn UnitedConsumers.

service

Contact opnemen


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven