Contact
Mijn UnitedConsumers

Schadevergoeding na een auto ongeluk

Een schadevergoeding na een auto ongeluk is wel zo fijn, want u wilt de schade zo snel mogelijk laten repareren. Maar wanneer heeft u recht op een schadevergoeding na een auto ongeluk? Wij vertellen u alles over de schadevergoeding na een aanrijding.  

Schadevergoeding banner


 

Schadevergoeding aanrijding: wat nu?

U heeft een aanrijding gehad, en wilt graag weten hoe het zit met de schadevergoeding. Begrijpelijk! Allereerst meldt u de schade bij uw autoverzekeraar. Het is belangrijk dat u het schadeformulier invult. Op basis daarvan kan de verzekeraar beoordelen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding na een ongeluk.

Weet u niet zo goed hoe u het schadeformulier invult? Uw verzekeraar helpt u hier graag bij. Na het invullen van het schadeformulier, stuurt u het op naar uw autoverzekeraar. Zij gaan voor u direct aan de slag met de schade.

Schadevergoeding auto ongeluk UnitedConsumers

Bent u via ons verzekerd? Dat is fijn! Want bij UnitedConsumers kunt u altijd uw schade melden. Neem gerust telefonisch contact op met onze klantenservice. En als wij niet bereikbaar zijn, kunt u zelfs online uw schade melden. Onze schadeadviseurs helpen u graag weer op weg, en vertellen u graag meer over hoe het zit met de schadevergoeding. 

Schade melden

 

Heb ik recht op een schadevergoeding na een auto ongeluk?

Of u een schadevergoeding na een ongeval krijgt, hangt af van wat er is gebeurd. In sommige gevallen - zoals een ongeluk door alcohol of een smartphone achter het stuur - krijgt u geen schadevergoeding.

Er moet namelijk duidelijk worden vastgesteld wie er verantwoordelijk was en/of fout zat. Middels het schadeformulier en eventuele getuigenverklaringen kan de verzekeraar de gebeurtenissen achterhalen. Op basis daarvan krijgt u wel wel of geen schadevergoeding na een ongeluk. 

Schadevergoeding ongeluk en uw autoverzekering

Of u een schadevergoeding krijgt na een ongeluk, hangt ook af van de dekking van uw autoverzekering: 

  • WA verzekering: enkel een schadevergoeding voor de tegenpartij.
  • WA beperkt casco verzekering: naast de WA dekking, krijgt u verder geen schadevergoeding voor uw eigen auto na een ongeluk.
  • WA casco (all risk) verzekering: bij een WA casco (all risk) dekking krijgt u een schadevergoeding - na een aanrijding - zowel voor de tegenpartij (WA) als voor uw eigen auto (casco). 
 

Volledige schadevergoeding na aanrijding of niet?

Of u de schade (volledig) vergoed krijgt, hangt af van meerdere factoren, zoals:  

1. Auto laten repareren bij een aangesloten herstelbedrijf

De meeste autoverzekeraars keren de schadevergoeding na een auto ongeluk alleen uit als u de autoschade laat herstellen bij een van de aangesloten herstelbedrijven. Dit is vaak ook gunstig voor het eigen risico

Kijk in uw polisvoorwaarden om te zien bij welke herstelbedrijven u uw auto kunt laten repareren. Komt u er niet aan uit en bent u via ons verzekerd? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

2. Schadevergoeding bij een niet aangesloten hersteller

Wilt u toch gebruikmaken van een ander herstelbedrijf dat niet is aangesloten, dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen voordat u de auto laat repareren.

Het herstellen van uw auto bij een niet-aangesloten herstelbedrijf kan namelijk een negatieve invloed hebben op de hoogte van de schadevergoeding en de hoogte van uw eigen risico.

3. Schadevergoeding bij total loss

Als de schade aan uw auto groter is dan de waarde van uw auto, wordt de auto in de meeste gevallen total loss verklaard door een schade expert. De autoverzekeraar beoordeelt het schaderapport en bepaalt vervolgens of u een schadevergoeding krijgt. U betaalt meestal wel eigen risico.

 

Schadevergoeding auto ongeluk: WA dekking

Heeft u enkel een WA verzekering en is de tegenpartij schuldig? Dan moet uw autoschade verhaald worden op de tegenpartij. In sommige gevallen kan uw verzekeraar de schade voor u verhalen! Zo niet, dan kan de rechtsbijstandverzekeraar u helpen bij het verhalen van uw schade, of kan onze gratis verhaalservice worden ingeschakeld.

Meestal wordt er dan een expert ingeschakeld om de schade te beoordelen. Als de schade succesvol is verhaald op de tegenpartij, zal uw autoverzekering de schade uitkeren. Zo kunt u toch, ondanks de WA dekking, de auto laten repareren. Wel zo fijn!


Vragen over de schadevergoeding na een ongeluk? Wij helpen u graag!

Bent u via ons verzekerd en heeft u vragen over uw schadevergoeding? Dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wilt u graag uw schade melden? Dan kan dat ook online via uw Mijn UnitedConsumers. Neem contact met ons op! Onze experts helpen u graag.

service

Neem contact op


Ook interessant voor u
 

Schaderapport

Schaderapport: waarvoor dient een schaderapport?

> Lees meer

 

Restwaarde auto

Restwaarde auto: de waarde van uw auto na een schade

> Lees meer

 

Schade verhalen

Schade verhalen op de tegenpartij: hoe zit dat precies?

> Lees meer

 

Autoschade homepage