Schadevergoeding na een auto-ongeval

Bij autoschade is het fijn als de schade zo snel mogelijk hersteld wordt. Het ligt aan de dekking van uw autoverzekering wat er vergoed wordt. Heeft u een WA+ beperkt casco of WA + casco verzekering, dan wordt in de meeste gevallen de schade vergoed. In de volgende gevallen ontvangt u een schadevergoeding:

  • Op basis van een gespecificeerde schadenota of expertiserapport.
  • Reparatie van de schade door een aangesloten herstelbedrijf.
  • Total loss verklaring door een schade-expert.

Auto laten repareren bij een aangesloten herstelbedrijf

De meeste autoverzekeraars keren de schadevergoeding alleen uit als u de autoschade laat herstellen bij een van de aangesloten herstelbedrijven. Dit is vaak ook gunstig voor uw eigen risico. Kijk in uw polisvoorwaarden om te zien bij welke herstelbedrijven u uw auto kunt laten repareren of neem contact met ons op.

Gespecificeerde schadenota of expertiserapport

Wilt u toch gebruikmaken van een ander herstelbedrijf dat niet is aangesloten bij uw autoverzekeraar, dan krijgt u de schade vergoed op basis van een gespecificeerde schadenota of expertiserapport. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen voordat u de auto laat repareren. Het herstellen van uw auto bij een niet-aangesloten herstelbedrijf kan namelijk een negatieve invloed hebben op de hoogte van de schadevergoeding.

Schadevergoeding bij total loss

Als de schade aan uw auto groter is dan de waarde van uw auto, wordt de auto in de meeste gevallen total loss verklaard door een schade-expert. De autoverzekeraar beoordeelt het schaderapport en bepaalt vervolgens of u een schadevergoeding krijgt. U betaalt meestal wel het bedrag van uw eigen risico.

Alleen WA dekking?

Heeft u geen WA + beperkt casco of WA + casco dekking, en moet uw autoschade verhaald worden op de tegenpartij? In dat geval zullen wij de schade melden bij uw rechtsbijstandverzekering of bij de verhaalservice. Meestal wordt er dan een expert ingeschakeld om de schade te beoordelen. Als de schade succesvol is verhaald op de tegenpartij, zal uw autoverzekering de schade uitkeren.

Autoverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. Start met autoverzekeringen vergelijken door de Premie-Check in te vullen. Kies de dekking die het beste bij u past en profiteer van alle voordelen van ons consumentencollectief.

Lees meer over

Letselschade
Schade met zwakke verkeersdeelenemer
Overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling

> Alles over autoverzekeringen