Contact
Mijn UnitedConsumers

Sterretje in uw ruit: zo zit het met uw verzekering!

U heeft een sterretje in de ruit van uw auto. Vervelend, maar gelukkig is het geen ramp. Let wel goed op, want een sterretje kan zo een scheur worden en dát wilt u natuurlijk wel vermijden! Maar hoe zit het met de kosten van een sterretje repareren? En wat vergoedt uw autoverzekering? Dat leggen wij u uit! 

Sterretje in ruit banner

 

Sterretje in uw voorruit

Een sterretje in de voorruit is ieder jaar weer één van de meest gemelde autoschades bij een autoverzekeraar. Het overkomt bijna iedere automobilist wel eens. Er ketst een steentje vanaf de snelweg op uw voorruit. In de meeste gevallen is er niets aan de hand. Maar heeft u pech, dan zit er een sterretje in uw ruit.

Laat het sterretje niet te lang in zitten. In de winter kan het sterretje namelijk, door het verwarmen van de voorruit en het temperatuurverschil, ineens een scheur worden. En een scheur in uw voorruit betekent dat uw gehele voorruit vervangen moet worden. U kunt zich wel voorstellen dat dit veel meer geld kost dan het laten repareren van een sterretje! 


 

Sterretje repareren

U brengt uw auto naar een herstelbedrijf. De monteur maakt uw voorruit schoon, zodat al het vuil uit het sterretje verdwijnt en de schade duidelijk zichtbaar wordt. Vervolgens, zoals u het wellicht al wel eens in de reclame gezien heeft, brengt de hersteller onder hoge druk een kleine hoeveelheid kunsthars aan. De kunsthars is dan nog relatief zacht en wordt vervolgens met Uv-licht uitgehard. Na het polijsten van het inslagpunt is uw voorruit weer ijzersterk! 


 

Sterretje repareren kosten

De kosten van het repareren van een sterretje zijn afhankelijk van waar u het laat repareren. Zo rekent Carglass ongeveer € 91,- inclusief btw. Maar heeft u een autoverzekering? Dan is een sterretje repareren vaak gratis! Het volledig vervangen van uw voorruit betekent wel hogere kosten, maar dat zal pas bij scheuren aan de orde zijn. 


 

Kosten sterretje repareren en uw autoverzekering

In de meeste gevallen vergoedt uw autoverzekeraar de volledige kosten voor het laten repareren van een sterretje in uw voorruit. Een sterretje kan gemakkelijk en snel worden opgelost. En omdat verzekeraars liever willen voorkomen dat een sterretje een barst wordt, is een sterretje in uw ruit repareren daarom vaak kosteloos. 

Of het sterretje repareren volledig vergoed wordt, is wel afhankelijk van welke dekking u heeft gekozen. Hieronder ziet u precies wat welke dekking aan ruitschade vergoedt:

Soort ruitschade WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Kras
 
 
 
Sterretje
 
 
 
Barst
 
 
 
Scheur
 
 
 
Ingeslagen ruit
 
 
 

Sterretje in uw ruit niet hetzelfde als ruitschade

Een sterretje in uw voorruit is niet exact hetzelfde als ruitschade. Bij ruitschade moet namelijk vaak de volledige ruit vervangen worden. Voor het vervangen van uw voorruit betaalt u (afhankelijk van uw polisvoorwaarden) een groot gedeelte zelf, namelijk het eigen risico. Wilt u meer weten? 

> Alles over ruitschade

Herstelbedrijven voorruit repareren

Heeft u een sterretje in uw voorruit? Dan wilt u dit uiteraard zo snel mogelijk vakkunig laten repareren. U kunt uw voorruit bij één van de volgende bedrijven laten repareren:

Kwikfit ruitherstel Carglass ruitherstel Autotaalglas ruitherstel
Kwik-Fit Carglass  Autotaalglas
088 - 594 53 48 085-208 60 14   0800-0828 (gratis)

Sterretje in uw ruit en hulp nodig?

Bent u via ons verzekerd en heeft u een sterretje in uw voorruit? U kunt eenvoudig uw de ruitschade online melden door in te loggen in uw Mijn UnitedConsumers.

Wilt u toch liever even persoonlijk contact? Onze experts helpen u graag! 

service

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Waarborgfonds uitgelegd

Ruitschade? Zo zit het met uw autoverzekering

> Lees meer

 

Diefstal

Wat kan ik doen bij diefstal of inbraak in mijn auto?

> Lees meer

 

Brand

Wat te doen bij brandschade aan uw auto?

> Lees meer

 

Autoschade homepage