Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering kiezen: welke past het beste bij mij?

Een autoverzekering kiezen betekent beslissingen maken. Maar hoe weet u welke autoverzekering u het beste kunt kiezen? Uw keuze voor een autoverzekering wordt voornamelijk gebaseerd op uw auto, uw situatie en uw wensen. En met onze hulp is een autoverzekering kiezen zo gepiept!

 • Tot € 125,00 besparing per jaar!
   
 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken
 

Autoverzekering kiezen


 
NL

Looking for a car insurance?


Welke autoverzekering kiezen?

Gefeliciteerd, u heeft een auto gekocht! Of misschien heeft u de auto al een tijdje, maar wilt u graag overstappen van autoverzekering. Wat uw situatie ook is; u staat op het punt om een (nieuwe) autoverzekering te kiezen. Weet u niet zo goed welke autoverzekering u het beste kunt kiezen? Geen paniek, want het is makkelijker dan gedacht!

Allereerst verzamelt u al uw gegevens, zoals het kentekende meldcodeuw schadevrije jaren, de dagwaarde van uw auto en het aantal kilometers dat u gemiddeld per jaar rijdt. Vervolgens kijkt u welke autoverzekering het beste bij uw auto, uw wensen en uw financiële situatie past. Wij lichten dit verder aan u toe.


Ga direct naar


 

Autoverzekering kiezen aan de hand van uw auto

Welke autoverzekering u kiest, hangt voornamelijk af van uw auto. Want een duurdere auto wilt u waarschijnlijk uitgebreider verzekeren dan een goedkope, oudere auto. De keuze voor een autoverzekering kan het beste worden bepaald aan de hand van de leeftijd en de waarde van de auto.

Welke autoverzekering past bij de waarde van mijn auto?

In principe kunt u een autoverzekering kiezen op basis van de volgende dagwaarden:

Dagwaarde auto Dekking
Meer dan € 10.000 WA casco (all risk)
€ 2.000 tot € 10.000 WA beperkt casco
Minder dan € 2.000 WA

Bovenstaande waarden en dekkingen staan natuurlijk niet vast. Soms komt het wel eens voor dat u voor uw gloednieuwe auto tóch een WA autoverzekering kiest, omdat u voldoende eigen geld heeft om eventuele schades zelf te betalen en de premie graag laag wilt houden. Bedenk dus goed wat u wilt! 

Autoverzekering kiezen

Autoverzekering kiezen op basis van de leeftijd van uw auto

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een autoverzekering is de leeftijd van de auto. Welke autoverzekering past het beste bij de leeftijd van uw auto?

 • WA wordt vaak gekozen voor auto's ouder dan 10 jaar.
 • WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto's van 5 tot 10 jaar.
 • WA casco (all risk) wordt vaak gekozen voor auto's die jonger zijn dan 5 jaar.

Bij het kiezen van een autoverzekering is het goed om af en toe verder te kijken dan de leeftijd van de auto. Soms heeft uw auto nog een hoge dagwaarde, ondanks dat het al een wat oudere auto is. Het kan dan toch verstandig zijn om te kiezen voor een hogere dekking.

Autoverzekering kiezen


 

Autoverzekering kiezen op basis van het risico

Welke autoverzekering u kiest, hangt ook af van welke risico's u wilt verzekeren. Voor uw auto sluit u minimaal een WA verzekering af. Deze autoverzekering is namelijk verplicht in Nederland. Dit komt omdat een WA verzekering de schade dekt die u veroorzaakt aan anderen. De WA verzekering dekt geen schade aan uw eigen auto.

Wilt u ook tenminste diefstal en ruitschade verzekeren? Dan kiest u de WA beperkt casco verzekering. Indien u het liefst helemaal geen risico wilt lopen, dan kiest u de WA casco (all risk) verzekering. Vergelijk de autoverzekeringen, zodat u precies weet welke autoverzekering u moet kiezen!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket
   

Bekijk mijn aanbod

Aanvullende verzekering kiezen

Naast de dekking van uw auto, kunt u ook een aanvullende autoverzekering kiezen. Bij ons kunt u altijd kiezen voor de Schade Inzittendenverzekering en/of een Rechtsbijstandverzekering verkeer:

Inzittenden ico

Schade Inzittendenverzekering

Een Schade Inzittendenverzekering biedt dekking voor zowel materiële als letselschade aan alle inzittenden in de auto, dus ook de bestuurder.

Meer info

 

Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Een Rechtsbijstandverzekering Verkeer helpt u met het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Er is geen dekking voor verkeersboetes. 

Meer info


 

Welke autoverzekering past bij mijn financiële situatie?

Als u een auto heeft gekocht met een lening of andere financiering, dan is het een goed idee om de auto all risk (WA casco) te verzekeren. U verzekert de auto dan tegen de waarde waarvoor u de auto heeft gekocht. Het fijne hiervan is dat u bij total loss of diefstal niet ineens met een restschuld komt te zitten (door de lagere dagwaarde) en u vaak de volledige lening kunt afbetalen.

WA casco autoverzekering kiezen


Autoverzekering kiezen en afsluiten
in 4 stappen!

stap 1

Stap 1:

Gegevens verzamelen en invullen vraagteken

stap 2

Stap 2:

Dekking van uw autoverzekering kiezen vraagteken

stap 3

Stap 3:

Aanvullende autoverzekering kiezen vraagteken

stap 4

Stap 4:

Autoverzekering kiezen en afsluiten vraagteken

Autoverzekering kiezen


 

Autoverzekering kiezen met korting bij UC

Wanneer u via UnitedConsumers een autoverzekering afsluit, bespaart u op de kosten. En dat is fijn, want door te besparen op uw vaste lasten, houdt u meer over voor een leuker leven!

Sluit u via ons uw autoverzekering af? Dan wordt al uw korting bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting van UnitedConsumers kunt u vervolgens uit laten betalen wanneer u dat wilt! 

tand

Zo werkt de korting!


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterdriekwart

"Het zit hem al in de naam: Samen Sterk! Organisatie voor zijn klanten: vriendelijk, correct en gedreven!"

Han

 

stersterstersterdriekwart

"Tot op heden is mijn ervaring TOP bij UnitedConsumers. Was ik maar eerder naar u overgestapt."

Magnus 

 

10 stersterstersterster

"Alles loopt zoals je hoopt dat het zou moeten lopen. Ik ben zeer tevreden."
 

L.C. van Schijndel

 

Lees meer reviews


Hulp nodig bij het kiezen van een autoverzekering?

De beste autoverzekering kiezen, kan lastig zijn, want welke autoverzekering past het beste bij u? Onze verzekeringsexperts staan voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van een autoverzekering die perfect past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over een autoverzekering afsluiten

Uiteraard heeft u voor het afsluiten van een autoverzekering ook enkele gegevens van de auto nodig. Het kenteken weet u meestal wel, maar de meldcode en de dagwaarde van de auto weet u waarschijnlijk niet uit uw hoofd

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. Als u het chassisnummer van de auto weet, weet u dus ook de meldcode. U kunt de code ook – wanneer de auto op uw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment nog waard is. Als u uw autoverzekering online afsluit bij UC, is het belangrijk dat u van tevoren achterhaalt wat de dagwaarde is. De dagwaarde die onze website toont, is vaak een gemiddelde en houdt geen rekening met speciale uitvoeringen van uw type auto. Dit betekent dus niet altijd dat dit de werkelijke dagwaarde van uw auto is. U kunt de dagwaarde tijdens het afsluiten van uw autoverzekering gemakkelijk zelf aanpassen, mocht dat nodig zijn. 

Schadevrije jaren

Bij uw huidige autoverzekering kunt u opvragen hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. U kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Kilometrage

Het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

 • U heeft een negatief aantal schadevrije jaren
 • U heeft veel schade gereden in de afgelopen jaren 
 • U heeft een betalingsachterstand bij uw huidige verzekering
 • U heeft een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging
 • U loopt een groter risico op schade (bijv. als u pas net uw rijbewijs heeft en een dure auto wilt verzekeren)

Bent u momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering na het eerste verzekeringsjaar maandelijks opzegbaar te maken. In uw polisvoorwaarden leest u de afspraken over het opzeggen van uw autoverzekering.

Let op: zeg uw oude verzekering niet op voordat uw nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo zorgt u ervoor dat uw auto altijd verzekerd is. 

Wij helpen u graag met het opzeggen van uw huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzegformulier. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en betaalt u nooit te veel voor uw autoverzekering.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven