Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering kiezen: wat is de beste autoverzekering?

De beste autoverzekering is er een die perfect past bij uw situatie en wensen. Een autoverzekering kiezen is altijd persoonlijk en u wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Maar, welke autoverzekeringzijn er? En welke autoverzekering past het beste bij u? Daar helpen wij u graag bij!

 


Welke autoverzekering past bij mij?

Voor iedere auto is er een geschikte autoverzekering! Wat de beste autoverzekering is, hangt af van meerdere factoren. Wij geven u graag advies op maat in onderstaande interactieve video. Zo vindt u direct de beste autoverzekering voor uw situatie!

 

Autoverzekering kiezen

Een autoverzekering kiezen begint bij het bepalen van de juiste dekking van uw autoverzekering. Maar, welke autoverzekeringen zijn er? Er zijn drie verschillende dekkingen, namelijk WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (All Risk). U vraagt zich nu waarschijnlijk af: 'Welke autoverzekering moet ik nemen?'.

Een belangrijke factor bij het kiezen van een autoverzekering is de leeftijd van de auto, maar vergeet ook niet de dagwaarde van uw auto mee te nemen. Een autoverzekering kiezen doet u zo:

Vraag 1:
Hoe oud is uw auto?

Jonger dan 5 jaar*
*Ga naar vraag 3

Tussen 5 en 10 jaar*
*Ga naar vraag 2

Ouder dan 10 jaar

 

 

Vraag 2:

Wilt u graag schades, zoals bijvoorbeeld ruitschade, aan uw eigen auto vergoed krijgen?

Ja, dat wil ik

Nee, WA is voldoende

 

 
Vraag 3:

Wilt u graag alle schades aan de eigen auto vergoed krijgen? 

Ja, dat wil ik

Nee, dat hoeft niet


 

Beste autoverzekering met aanvullende autoverzekering kiezen

Een autoverzekering dekt niet alles, terwijl u misschien andere zaken rondom uw auto ook belangrijk vindt. U heeft daarom de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten.

duim

Inzittendenverzekering

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Met een inzittendenverzekering zijn u en uw passagiers verzekerd voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk tot een maximaal bedrag van € 1.000.000,-. Materiële schade zoals een kapotte telefoon of broek, wordt ook vergoed vanuit deze aanvullende verzekering. 

duim

No-claimbeschermer

Met een no-claimbeschermer kunt u ieder jaar één schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw no-claim korting of uw premie. Wel verliest u ook met een no-claimbeschermer uw opgebouwde schadevrije jaren bij het veroorzaken van schade. Dit is vooral belangrijk als u een nieuwe autoverzekering wil afsluiten bij een andere verzekeraar.

duim

Ongevallenverzekering inzittenden

Bij een ongevallenverzekering inzittenden staat een bedrag vast dat uitgekeerd wordt in het geval van letselschade. Het grootste verschil met de inzittendenverzekering, is dat u bij de ongevallenverzekering inzittenden een vast bedrag krijgt uitgekeerd en bij de gewone inzittendenverzekering enkel een bedrag voor de daadwerkelijke schade krijgt uitgekeerd.

duim

Rechtsbijstandsverzekering

Als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstandsverzekering goed van pas komen. U bent dan verzekerd van juridische hulp wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Een rechtsbijstandverzekering kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand.


 

Overige zaken autoverzekering

Niet alleen de dekking is van belang bij het kiezen van een autoverzekering. Ook zaken zoals het eigen risico, de no-claim korting en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, kunnen van invloed zijn op de keuze voor de beste autoverzekering.

munt

Eigen risico

Bij WA Casco of WA Beperkt Casco kan er sprake zijn van een eigen risico: het bedrag dat u bij zelf veroorzaakte schade aan uw eigen auto moet betalen. U kunt vaak zelf de hoogte van het eigen risico kiezen, maar een lager eigen risico heeft wel een hogere premie als gevolg. Het eigen risicio is niet van toepassing bij schade aan een ander of bij schade die een ander aan uw auto heeft veroorzaakt.

munten

No-claim korting

De no-claim korting is gekoppeld aan het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Deze korting wordt in mindering gebracht op de premie die u betaalt. U kunt verschillende autoverzekeringen vergelijken om te zien hoe hoog de no-claim korting is voor het aantal schadevrije jaren dat u inmiddels heeft opgebouwd. Betaalt u nu te veel? Dan is overstappen naar een goedkopere autoverzekering verstandig!

auto

Aantal kilometers per jaar

Het aantal kilometers dat u (gemiddeld) per jaar rijdt, is van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer u rijdt, hoe hoger de kans op schade. U betaalt bij meer kilometers dan ook vaak een hogere premie. Bent u niet eerlijk over het aantal kilometers en komt de verzekeraar daar achter? Dan loopt u het risico dat de schade aan uw auto niet vergoed wordt.


 

Beste autoverzekering afsluiten: welke autoverzekeringen zijn er?

Door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kunt u de beste autoverzekering, tegen de meest voordelige premie afsluiten. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Welke autoverzekeringen zijn er?

WA verzekering vraagteken

auto


vink Uw auto is ouder dan 10 jaar
vink U wilt de goedkoopste autoverzekering
vink Uw auto is niet veel meer waard
vink Ontvang altijd 5% korting


 

WA verzekering

 

WA Beperkt Casco vraagteken

auto


vink Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar oud
vink Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig
vink Uw auto is minstens € 1.250,00 waard
vink U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade
vink Ontvang altijd 5% korting

WA Beperkt Casco

 

WA Casco (All Risk) vraagteken

auto


vink U wilt verzekerd zijn tegen alle schades aan uw auto
vink Uw auto is gefinancierd met een lening
vink Uw auto heeft een hoge waarde
vink Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar
vink Ontvang altijd 5% korting

WA Casco (All Risk)