Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering kiezen: welke autoverzekering past bij mij?

Een goede autoverzekering kiezen, dat wil iedereen. Welke autoverzekering je kiest, bepaal je helemaal zelf. Maar, welke autoverzekering past het beste bij jou? Je keuze voor een autoverzekering wordt voornamelijk gebaseerd op je auto, je situatie en je wensen. 

Benieuwd welke autoverzekering bij jou past? Doe de check, kies een autoverzekering mét korting en start met besparen!

Welke autoverzekering past bij mij?


NL

 vink Gratis en vrijblijvend

 

Welke autoverzekering kiezen?

Gefeliciteerd, je hebt een auto gekocht! Of misschien heb je de auto al een tijdje, maar wil je graag overstappen van autoverzekering. Wat je situatie ook is; je staat op het punt om een (nieuwe) autoverzekering te kiezen. Weet je niet zo goed welke autoverzekering je het beste kunt kiezen? Geen paniek, want het is makkelijker dan gedacht!


advies Goed om te weten

"Om te weten welke autoverzekering bij je past, kun je het beste kijken naar je auto, je wensen en financiële situatie. Wij helpen graag een handje!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Autoverzekering kiezen op basis van dekking

Welke verzekering je kiest voor je auto, hangt af van welke risico's je wilt verzekeren. Voor je auto sluit je minimaal een WA verzekering af. Deze autoverzekering is namelijk verplicht in Nederland. Je kunt ook kiezen voor de WA beperkt casco verzekering of de WA casco (all risk) verzekering. Bekijk hieronder welke dekkingen je voor je autoverzekering kunt kiezen.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Minimaal 5% korting op je premie
 
 
 

Autoverzekering kiezen


 

Autoverzekering kiezen op basis van je auto

Welke autoverzekering je voor jouw auto kiest, hangt ook af van de leeftijd en de dagwaarde van de auto. Want een duurdere, nieuwere auto wil je waarschijnlijk uitgebreider verzekeren dan een goedkope, oudere auto. Soms kun je voor je gloednieuwe auto tóch een WA autoverzekering kiezen, omdat je voldoende eigen geld hebt om eventuele schades zelf te betalen en je de premie graag laag wil houden. Het is daarom slim om van tevoren goed te bedenken welke autoverzekering je kiest.


Dekking van mijn autoverzekering kiezen

In principe is het mogelijk om een autoverzekering kiezen op basis van de dagwaarde en leeftijd van je auto. Welke autoverzekering het beste past bij de dagwaarde en de leeftijd van jouw auto, zie je hieronder:

Dagwaarde auto Leeftijd auto Dekking
Meer dan € 10.000 Nieuw tot 6 jaar oud  WA casco (all risk)
€ 2.000 tot € 10.000 6 jaar tot 10 jaar oud WA beperkt casco
Minder dan € 2.000 10 jaar oud of ouder WA verzekering

 

Welke autoverzekering past bij mijn financiële situatie?

Als je een auto hebt gekocht met een lening of andere financiering, dan is het een goed idee om de auto all risk (WA casco) te verzekeren. Je verzekert de auto dan tegen de waarde waarvoor je de auto hebt gekocht. Het fijne hiervan is dat je bij total loss of diefstal niet plots met een restschuld komt te zitten (door de lagere dagwaarde) en je vaak de volledige lening kunt afbetalen.


Autoverzekering kiezen

via UnitedConsumers

  • Ontvang maandelijks korting op je autoverzekering.
  • Sluit een autoverzekering af die past bij jouw wensen en budget.
  • Autoverzekering online afsluiten en tot € 175,00 per jaar besparen.
  • Gratis Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart.
  •  

Autoverzekering kiezen

 Autoverzekering kiezen
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


Veelgestelde vragen over een autoverzekering kiezen

Naast de dekking van je auto, kun je ook een aanvullende autoverzekering kiezen. Veelgekozen aanvullende verzekeringen zijn de schadeverzekering inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Uiteraard heb je voor het afsluiten van een autoverzekering ook enkele gegevens van de auto nodig. Een autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. Je hebt het volgende nodig:

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Als je het chassisnummer van de auto weet, weet je dus ook de meldcode. Je kunt de code ook – wanneer de auto op jouw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment nog waard is. Als je jouw autoverzekering online afsluit bij ons, is het belangrijk dat je van tevoren achterhaalt wat de dagwaarde is. De dagwaarde die onze website toont, is vaak een gemiddelde en houdt geen rekening met speciale uitvoeringen van jouw type auto. Dit betekent dus niet altijd dat dit de werkelijke dagwaarde van je auto is. Je kunt de dagwaarde tijdens het afsluiten van je autoverzekering gemakkelijk zelf aanpassen, mocht dat nodig zijn. 

Schadevrije jaren

Bij je huidige autoverzekering kun je opvragen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. Je kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Kilometrage

Het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

  • Je hebt een negatief aantal schadevrije jaren.
  • Je hebt veel schade gereden in de afgelopen jaren.
  • Je hebt een betalingsachterstand bij je huidige verzekering.
  • Je hebt een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging.
  • Je loopt een groter risico op schade (bijvoorbeeld als je pas net je rijbewijs hebt en een dure auto wil verzekeren).

Ben je momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering na het eerste verzekeringsjaar maandelijks opzegbaar te maken. In de polisvoorwaarden lees je de afspraken over het opzeggen van je autoverzekering.

Let op: zeg je oude verzekering niet op voordat je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo zorg je ervoor dat je auto altijd verzekerd is. 

Wij helpen je graag met het opzeggen van jouw huidige autoverzekering. Gebruik onze handige opzeghulp. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en betaal je nooit te veel voor je autoverzekering.

Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over welke autoverzekering bij je past?

Wij helpen graag!