Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering kiezen: welke autoverzekering past bij mij?

Een goede autoverzekering kiezen, dat wil iedereen. Welke autoverzekering u kiest, bepaalt u helemaal zelf. Maar, welke autoverzekering past het beste bij u? Uw keuze voor een autoverzekering wordt voornamelijk gebaseerd op uw auto, uw situatie en uw wensen. 

Benieuwd welke autoverzekering bij u past? Doe de check, kies een autoverzekering mét korting en start met besparen!

Welke autoverzekering past bij mij?


NL

 vink Gratis en vrijblijvend

 

Welke autoverzekering kiezen?

Gefeliciteerd, u heeft een auto gekocht! Of misschien heeft u de auto al een tijdje, maar wilt u graag overstappen van autoverzekering. Wat uw situatie ook is; u staat op het punt om een (nieuwe) autoverzekering te kiezen. Weet u niet zo goed welke autoverzekering u het beste kunt kiezen? Geen paniek, want het is makkelijker dan gedacht! U kijkt welke autoverzekering het beste bij uw auto, uw wensen en uw financiële situatie past. Wij helpen u een handje.


 

Autoverzekering kiezen op basis van dekking

Welke verzekering u kiest voor uw autoverzekering, hangt af van welke risico's u wilt verzekeren. Voor uw auto sluit u minimaal een WA verzekering af. Deze autoverzekering is namelijk verplicht in Nederland. U kunt ook kiezen voor de WA beperkt casco verzekering of de WA casco (all risk) verzekering. Bekijk hieronder welke dekkingen u voor uw autoverzekering kunt kiezen.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Minimaal 5% korting op uw premie
 
 
 

Autoverzekering kiezen


 

Autoverzekering kiezen op basis van uw auto

Welke autoverzekering u voor uw auto kiest, hangt ook af van de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Want een duurdere, nieuwere auto wilt u waarschijnlijk uitgebreider verzekeren dan een goedkope, oudere auto. Soms kunt u voor uw gloednieuwe auto tóch een WA autoverzekering kiezen, omdat u voldoende eigen geld heeft om eventuele schades zelf te betalen en de premie graag laag wilt houden. Het is daarom slim om van tevoren goed te bedenken welke autoverzekering u kiest. 


Dekking van mijn autoverzekering kiezen

In principe is het mogelijk om een autoverzekering kiezen op basis van de dagwaarde en leeftijd van uw auto. Welke autoverzekering het beste past bij de dagwaarde en de leeftijd van uw auto, ziet u hieronder:

Dagwaarde auto Leeftijd auto Dekking
Meer dan € 10.000 Nieuw tot 6 jaar oud  WA casco (all risk)
€ 2.000 tot € 10.000 6 jaar tot 10 jaar oud WA beperkt casco
Minder dan € 2.000 10 jaar oud of ouder WA verzekering

 

Welke autoverzekering past bij mijn financiële situatie?

Als u een auto heeft gekocht met een lening of andere financiering, dan is het een goed idee om de auto all risk (WA casco) te verzekeren. U verzekert de auto dan tegen de waarde waarvoor u de auto heeft gekocht. Het fijne hiervan is dat u bij total loss of diefstal niet plots met een restschuld komt te zitten (door de lagere dagwaarde) en u vaak de volledige lening kunt afbetalen.


Autoverzekering kiezen

via UnitedConsumers

  • Ontvang maandelijks korting op uw autoverzekering.
  • Sluit een autoverzekering af die past bij uw wensen en budget.
  • Autoverzekering online afsluiten en tot € 175,00 per jaar besparen.
  • Gratis Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart.
  •  

Autoverzekering kiezen

 Autoverzekering kiezen
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


Veelgestelde vragen over een autoverzekering kiezen

Naast de dekking van uw auto, kunt u ook een aanvullende autoverzekering kiezen. Veelgekozen aanvullende verzekeringen zijn de schadeverzekering inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Uiteraard heeft u voor het afsluiten van een autoverzekering ook enkele gegevens van de auto nodig. Een autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. U heeft het volgende nodig:

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. Als u het chassisnummer van de auto weet, weet u dus ook de meldcode. U kunt de code ook – wanneer de auto op uw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment nog waard is. Als u uw autoverzekering online afsluit bij UC, is het belangrijk dat u van tevoren achterhaalt wat de dagwaarde is. De dagwaarde die onze website toont, is vaak een gemiddelde en houdt geen rekening met speciale uitvoeringen van uw type auto. Dit betekent dus niet altijd dat dit de werkelijke dagwaarde van uw auto is. U kunt de dagwaarde tijdens het afsluiten van uw autoverzekering gemakkelijk zelf aanpassen, mocht dat nodig zijn. 

Schadevrije jaren

Bij uw huidige autoverzekering kunt u opvragen hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. U kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Kilometrage

Het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

  • U heeft een negatief aantal schadevrije jaren.
  • U heeft veel schade gereden in de afgelopen jaren .
  • U heeft een betalingsachterstand bij uw huidige verzekering.
  • U heeft een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging.
  • U loopt een groter risico op schade (bijv. als u pas net uw rijbewijs heeft en een dure auto wilt verzekeren).

Bent u momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering na het eerste verzekeringsjaar maandelijks opzegbaar te maken. In uw polisvoorwaarden leest u de afspraken over het opzeggen van uw autoverzekering.

Let op: zeg uw oude verzekering niet op voordat uw nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo zorgt u ervoor dat uw auto altijd verzekerd is. 

Wij helpen u graag met het opzeggen van uw huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzeghulp. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en betaalt u nooit te veel voor uw autoverzekering.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over welke autoverzekering bij u past?

Wij helpen u graag!