Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken de beste én goedkoopste autoverzekeringen. 

Daarnaast is een goedkope autoverzekering afsluiten via ons extra voordelig, want u profiteert bij ons altijd van minstens 5% korting op een nieuwe autoverzekering. Maak een vergelijking en bespaar direct!

goedkope autoverzekering

Ik wil een goedkope autoverzekering
vink Bespaar tot € 175,00 per jaar


Goedkope autoverzekering van één van de volgende verzekeraars:
 

Allianz ASR avero Bovemij nationale nederlandenZERO


Een goedkope autoverzekering
via UnitedConsumers

test

Vergelijk de goedkoopste
autoverzekeringen

spaarvarken rechts

Altijd korting op uw
goedkope autoverzekering

test

Uw cadeau:
gratis Pluspakket

spaarvarken rechts

Jaarlijks een gratis
premie-check


De goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Een WA verzekering vergoedt namelijk enkel schade aan anderen, dus niet aan uw eigen auto. Hierdoor betaalt u minder premie voor uw autoverzekering. Dit betekent echter niet dat de WA de beste verzekering is voor u. 

Een autoverzekering kiezen met de juiste dekking is belangrijk. Zo weet u zeker dat u voor de beste autoverzekering kiest én houdt u uw autoverzekering goedkoop. U kunt kiezen uit: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk). Bekijk hieronder de vergoedingen van de verschillende dekkingen:

Goedkoopste autoverzekering Uitgebreide autoverzekering Complete autoverzekering
WA
verzekering
WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Goedkope autoverzekering afsluiten


Autoverzekering goedkoop houden: 3 tips

Een autoverzekering kunt u zelf zo goedkoop maken als u wilt. Want hoe minder uitgebreid uw dekking, hoe goedkoper de autoverzekering. Wat kunt u doen om uw autoverzekering goedkoop te houden? Wij geven u drie tips voor een goedkope autoverzekering!

Tip 1: Betaal uw premie jaarlijks

Veel verzekeraars geven korting bij betaling per half jaar of per jaar. Dat is natuurlijk voordelig, want dit zorgt ervoor dat uw autoverzekering goedkoper wordt. Bij een maandelijkse betaling liggen de kosten over het algemeen hoger. Als u uw autoverzekering goedkoop wilt houden, dan is het kiezen voor een (half) jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 2: Verhoog het eigen risico

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. Dit heeft wel gevolgen voor de premie. Kiest u voor een hoger eigen risico? Dan betaalt u maandelijks minder premie en kunt u uw auto dus extra goedkoop verzekeren. Kiest u voor een lager eigen risico? Dan gaat de premie omhoog. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is. 

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Als u autoschade claimt, heeft dit effect op het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Hierdoor stijgt uw autopremie. Daarom is het verstandig om kleine schades zelf te vergoeden. Zo behoudt u uw schadevrije jaren. Dat is voordelig voor uw no claim korting én zo houdt u uw autoverzekering goedkoop. 


Goedkope autoverzekering via UnitedConsumers

  • Gratis Pluspakket.
  • Bespaar op uw vaste lasten.
  • Jaarlijks een gratis premie-check.
  • Maandelijks korting op uw autoverzekering.
  • Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
  •  

Goedkope autoverzekering vergelijken


NL

Looking for a car insurance?


Veelgestelde vragen over een goedkope autoverzekering

Bij ons vergelijkt u eenvoudig autoverzekeraars en stelt u zelf uw autoverzekering samen. U kunt kiezen uit: WA verzekering, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Zo bepaalt u zelf hoe uitgebreid en goedkoop u verzekerd bent. Wilt u een aanvullende verzekering afsluiten? Geen probleem. U kunt deze eenvoudig toevoegen aan uw persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Een auto goedkoop verzekeren is binnen een paar minuten geregeld. U heeft een aantal gegevens nodig:

Er zijn enkele factoren die de hoogte van uw premie bepalen, maar waar u zelf geen invloed op heeft. Bijvoorbeeld het gewicht, het automerk en de dag- en cataloguswaarde van uw auto. Voor een lichte auto betaalt u minder premie, omdat de schade bij een ongeval vaak minder duur is dan bij een zware auto. Ook de dag- en cataloguswaarde speelt een rol. Hoe lager de dag- en cataloguswaarde, hoe goedkoper uw autoverzekering.

Daarnaast bepaalt ook uw woonplaats de hoogte van uw autopremie. Verzekeraars kijken namelijk naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio. Ook kijken zij naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied. Hoe minder risico in een bepaalde regio, hoe goedkoper uw autoverzekering.

Wilt u de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Zo kunt u uw autoverzekering goedkoop houden:

Schadevrije jaren opbouwen

U bouwt schadevrije jaren op wanneer de auto op uw naam verzekerd is. Na elk verzekeringsjaar zonder schadeclaim, krijgt u er een extra schadevrij jaar bij. U wordt dus beloond én u stijgt op de bonus malus ladder. Elk schadevrij jaar ontvangt u extra korting op uw autoverzekering. Heeft u in één jaar schade gereden? Dan valt u vijf schadevrije jaren terug. Daarom is het verstandig om zuinig te zijn op uw auto, want dit scheelt in uw portemonnee.

> Bereken mijn schadevrije jaren

Beperk uw kilometers

Rijdt u overal naartoe met de auto, of pakt u vaker de fiets of het openbaar vervoer? Het aantal kilometers dat u rijdt met de auto, heeft ook invloed op hoe goedkoop u uw auto kunt verzekeren. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Bij minder kilometers, is uw autoverzekering goedkoper.

Verzeker meerdere auto’s

Heeft u al een auto in bezit, maar heeft u een tweede auto aangeschaft? Waarschijnlijk kunt u dan een voordelige autoverzekering afsluiten bij uw huidige verzekeraar, want u krijgt vaak korting op een tweede gezinsauto. Vaak is het zo geregeld dat u met uw tweede auto kunt profiteren van de no claim korting en schadevrije jaren van de eerst verzekerde auto.

Ook bij ons kunt u een tweede gezinsautoregeling afsluiten. Wilt u een tweede gezinsautoregeling afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen terugbellen.

> Bel mij terug

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn! Met een aanvullende verzekering bent u namelijk extra verzekerd. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger uw autopremie. Veel gekozen aanvullende autoverzekeringen zijn de schadeverzekering inzittenden en de rechtsbijstandverzekering.

Inzittendenverzekering

U kunt uw goedkope autoverzekering uitbreiden met een schadeverzekering inzittenden. Zo bent u verzekerd voor schade van de bestuurder en inzittenden (zoals letsel- en zaakschade). Er wordt een bedrag uitgekeerd dat gelijk staat aan de geleden schade tot maximaal € 1.000.000,-.

> Meer over de inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u uw goedkope autoverzekering uitbreiden. Dankzij de rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd als u - buiten uw schuld - betrokken raakt bij een ongeval (met letsel- of materiële schade).

> Meer over de rechtsbijstandverzekering

> Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie over goedekope autoverzekeringen is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!