Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken de beste én goedkoopste autoverzekeringen. 

Daarnaast is een goedkope autoverzekering afsluiten via ons extra voordelig, want je profiteert bij ons altijd van minstens 5% korting op een nieuwe autoverzekering. Maak een vergelijking en bespaar direct!

goedkope autoverzekering

Ik wil een goedkope autoverzekering
vink Bespaar tot € 200,00 per jaar


Kies een goedkope autoverzekering van één van de volgende verzekeraars:
 

Allianz ASR avero Bovemij nationale nederlandenZERO


Een goedkope autoverzekering
via UnitedConsumers

test

Vergelijk de goedkoopste
autoverzekeringen

spaarvarken rechts

Altijd korting op je
goedkope autoverzekering

test

Je cadeau:
gratis Pluspakket

spaarvarken rechts

Jaarlijks een gratis
premie-check


De goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Een WA verzekering vergoedt namelijk enkel schade aan anderen, dus niet aan je eigen auto. Hierdoor betaal je minder premie voor je autoverzekering. Dit betekent echter niet dat de WA de beste verzekering is voor jou.

Een autoverzekering kiezen met de juiste dekking is belangrijk. Zo weet je zeker dat je voor de beste autoverzekering kiest én houd je jouw autoverzekering goedkoop. Je kunt kiezen uit: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk). Bekijk hieronder de vergoedingen van de verschillende dekkingen:

Goedkoopste autoverzekering Uitgebreide autoverzekering Complete autoverzekering
WA
verzekering
WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Goedkope autoverzekering afsluiten


Autoverzekering goedkoop houden: 3 tips

Een autoverzekering kun je zelf zo goedkoop maken als je wilt. Want hoe minder uitgebreid je dekking, hoe goedkoper de autoverzekering. Wat kun je doen om je autoverzekering goedkoop te houden? Wij geven je drie tips voor een goedkope autoverzekering!

Tip 1: Betaal je premie jaarlijks

Veel verzekeraars geven korting bij betaling per half jaar of per jaar. Dat is natuurlijk voordelig, want dit zorgt ervoor dat je autoverzekering goedkoper wordt. Bij een maandelijkse betaling liggen de kosten over het algemeen hoger. Als je jouw autoverzekering goedkoop wilt houden, dan is het kiezen voor een (half) jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 2: Verhoog het eigen risico

Bij de meeste autoverzekeraars kun je de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. Dit heeft wel gevolgen voor de premie. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan betaal je maandelijks minder premie en kun je jouw auto dus extra goedkoop verzekeren. Kies je voor een lager eigen risico? Dan gaat de premie omhoog. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan je kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is. 

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Als je autoschade claimt, heeft dit effect op het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Hierdoor stijgt je autopremie. Daarom is het verstandig om kleine schades zelf te vergoeden. Zo behoud je de schadevrije jaren. Dat is voordelig voor je no-claimkorting én zo houd je jouw autoverzekering goedkoop. 


advies Advies van onze expert

"Wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is, hangt af van je situatie en wensen. Vul je kenteken en gegevens in en vergelijk de goedkoopste autoverzekering. Ruim 86% van onze deelnemers vindt zo een goedkopere premie!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Goedkope autoverzekering via UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering vergelijken


NL

Looking for a car insurance?


Veelgestelde vragen over een goedkope autoverzekering

Bij ons vergelijk je eenvoudig autoverzekeraars en stel je zelf je autoverzekering samen. Je kunt kiezen uit: WA verzekering, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Zo bepaal je zelf hoe uitgebreid en goedkoop je verzekerd bent. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Geen probleem. Je kunt deze eenvoudig toevoegen aan je persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Een auto goedkoop verzekeren is binnen een paar minuten geregeld. Je hebt een aantal gegevens nodig:

Er zijn enkele factoren die de hoogte van je premie bepalen, maar waar je zelf geen invloed op hebt. Bijvoorbeeld het gewicht, het automerk en de dag- en cataloguswaarde van je auto. Voor een lichte auto betaal je minder premie, omdat de schade bij een ongeval vaak minder duur is dan bij een zware auto. Ook de dag- en cataloguswaarde speelt een rol. Hoe lager de dag- en cataloguswaarde, hoe goedkoper je autoverzekering.

Daarnaast bepaalt ook je woonplaats de hoogte van je autopremie. Verzekeraars kijken namelijk naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio. Ook kijken zij naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied. Hoe minder risico in een bepaalde regio, hoe goedkoper de autoverzekering.

Wil je de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Zo kun je jouw autoverzekering goedkoop houden:

Schadevrije jaren opbouwen

Je bouwt schadevrije jaren op wanneer de auto op jouw naam verzekerd is. Na elk verzekeringsjaar zonder schadeclaim, krijg je er een extra schadevrij jaar bij. Je wordt dus beloond én stijgt op de bonus malus ladder. Elk schadevrij jaar ontvang je extra korting op je autoverzekering. Heb je in één jaar schade gereden? Dan val je vijf schadevrije jaren terug. Daarom is het verstandig om zuinig te zijn op je auto, want dit scheelt in je portemonnee.

> Bereken mijn schadevrije jaren

Beperk je kilometers

Rijd je overal naartoe met de auto, of pak je vaker de fiets of het openbaar vervoer? Het aantal kilometers dat je rijdt met de auto, heeft ook invloed op hoe goedkoop je jouw auto kunt verzekeren. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Bij minder kilometers, is je autoverzekering goedkoper.

Verzeker meerdere auto’s

Heb je al een auto in bezit, maar heb je een tweede auto aangeschaft? Waarschijnlijk kun je dan een voordelige autoverzekering afsluiten bij je huidige verzekeraar, want je krijgt vaak korting op een tweede gezinsauto. Vaak is het zo geregeld dat je met je tweede auto kunt profiteren van de no-claimkorting en schadevrije jaren van de eerst verzekerde auto.

Je kunt bij ons ook een tweede gezinsautoregeling afsluiten. Wil je een tweede gezinsautoregeling afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of laat je gegevens achter, zodat wij je kunnen terugbellen.

> Bel mij terug

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn! Met een aanvullende verzekering ben je namelijk extra verzekerd. Hoe meer aanvullende verzekeringen je kiest, hoe hoger je autopremie. Veel gekozen aanvullende autoverzekeringen zijn de schadeverzekering inzittenden en de rechtsbijstandverzekering.

Inzittendenverzekering

Je kunt je goedkope autoverzekering uitbreiden met een schadeverzekering inzittenden. Zo ben je verzekerd voor schade van de bestuurder en inzittenden (zoals letsel- en zaakschade). Er wordt een bedrag uitgekeerd dat gelijk staat aan de geleden schade tot maximaal € 1.000.000,-.

> Meer over de inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering kun je jouw goedkope autoverzekering uitbreiden. Dankzij de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd als je - buiten jouw schuld - betrokken raakt bij een ongeval (met letsel- of materiële schade).

> Meer over de rechtsbijstandverzekering

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!