Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Meldcode auto

De meldcode van uw auto heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering. Bent u de meldcode kwijt, en weet u niet hoe u de meldcode van uw auto kunt opvragen? Wij vertellen u hoe u de meldcode van uw auto kunt opzoeken! 

 

Wat is de meldcode van uw auto?

De meldcode van uw auto bestaat uit vier cijfers. Dit is een unieke code die overeenkomt met de laatste vier cijfers van het chassisnummer of het identificatienummer van uw auto. Bij het afsluiten van een autoverzekering geeft u de meldcode door aan de verzekeraar, zodat deze uw auto als verzekerd kan aanmelden bij de RDW.


 

Meldcode auto kwijt

Het kan natuurlijk gebeuren dat u de meldcode van de auto kwijt bent. Het komt namelijk zelden voor dat u de meldcode nodig heeft. Maar echt kwijt is de meldcode eigenlijk niet! U kunt de meldcode van uw auto namelijk op verschillende manieren opzoeken:

  • De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van de auto, dat in het frame van uw auto is gegraveerd.
  • U kunt de meldcode opzoeken of opvragen bij de RDW.
  • De meldcode staat op het kentekenbewijs van uw auto.

 

Meldcode auto opvragen

U kunt de meldcode opvragen bij de RDW. Dit doet u online via de website van de RDW. Hier kunt u ook al uw andere gegevens inzien van de voertuigen die op uw naam staan. Houd er wel rekening mee dat alleen de eigenaar zelf de meldcode bij de RDW kan opvragen. 


 

Meldcode opzoeken

Naast dat u de meldcode kunt opvragen, kunt u de meldcode ook zelf opzoeken. De meldcode opzoeken kan op verschillende manieren, namelijk:

Meldcode kentekenbewijs

Wanneer u een auto koopt en uzelf als eigenaar registreert bij de RDW ontvangt u een kentekencard. Is de auto voor 2014 op uw naam gezet, dan heeft u een papieren kentekenbewijs ontvangen. Op beide documenten is de meldcode terug te vinden. Deze vindt u naast of onder uw kenteken onder de noemer 'meldcode'. Bent u uw kentekenbewijs kwijt? Dan is het zaak dat u zo snel mogelijk een nieuwe aanvraagt.

Meldcode chassisnummer

De meldcode van een auto is gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van het voertuig. Als u dit nummer weet, weet u dus ook de meldcode. De meest voorkomende plek van het chassisnummer is onder de motorkap of in het portier.


 

Meldcode nieuwe auto

Het kan zo zijn dat de meldcode (nog) niet bekend is wanneer u een nieuwe auto koopt. Maar om een autoverzekering af te sluiten, heeft u wel de meldcode van uw auto nodig! Wij raden u in dat geval aan om de meldcode alvast bij de verkoper van de auto op te vragen.

Zodra u de meldcode uw nieuwe auto heeft weten te bemachtigen, kunt een autoverzekering afsluiten! En bij UnitedConsumers ontvangt u standaard 5% korting op uw autoverzekering. U wilt toch ook goed én voordelig verzekerd de weg op? 

Autoverzekering afsluiten

Terug naar boven