Contact
Mijn UnitedConsumers

Meldcode auto opvragen

De meldcode van uw auto heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering. Bent u de meldcode kwijt en wilt u de meldcode opzoeken of opvragen? Wij helpen u graag!  

Auto meldcode

De auto meldcode is een unieke code die overeenkomt met de 4 laatste cijfers van het chassisnummer of identificatienummer van uw auto. Bij het afsluiten van een autoverzekering geeft u de meldcode door aan de verzekeraar, zodat deze uw auto als verzekerd kan aanmelden bij de RDW. Zonder meldcode kunt u geen autoverzekering afsluiten.


 

Meldcode auto opzoeken

U kunt de auto meldcode opzoeken op uw kentekenbewijs. De meldcode van uw auto staat op de voorkant van het kentekenbewijs onder 'kenteken'.

Als u een auto koopt en deze overschrijft op uw naam, dan ontvangt u het kentekenbewijs en tenaamstellingsverslag van de RDW. De meldcode van uw auto kunt u ook opzoeken in het tenaamstellingsverslag. 

 

Meldcode auto opzoeken

Meldcode auto opzoeken in het chassisnummer 

De meldcode van uw auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw voertuig. Het chassisnummer vindt u vaak onder de motorkap of in het portier.


 

Meldcode opvragen

Lukt het u niet om de meldcode van uw auto zelf op te zoeken of bent u de meldcode kwijt? Dan kunt u de meldcode ook opvragen bij de RDW, de autoverkoper of terugvinden in de polis van uw autoverzekering. 

De auto meldcode opvragen kan online via de website van de RDW. Naast de meldcode vindt u hier ook alle andere gegevens van het voertuig dat op uw naam staat. Goed om te weten: alleen de eigenaar zelf kan de meldcode opvragen bij de RDW.


 

Meldcode opvragen nieuwe auto

Het kan zo zijn dat de auto meldcode (nog) niet bekend is wanneer u een nieuwe auto koopt. Bijvoorbeeld omdat het voertuig nog niet op uw naam staat. De meldcode ontvangt u pas als de auto op uw naam staat.

Autoverzekering berekenen zonder meldcode

Toch benieuwd naar de premie van uw autoverzekering? U kunt uw nieuwe autoverzekering alvast berekenen zonder meldcode. Binnen twee minuten krijgt u vrijblijvend een overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen. Wel zo fijn!

Autoverzekering berekenen
 vink Altijd gratis een vrijblijvende offerte


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over de meldcode?

Wij helpen u graag!