Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering op naam partner

Wanneer u een auto koopt, is een autoverzekering verplicht. In de meeste gevallen zal de eigenaar van de auto, het voetuig op zijn of haar eigen naam verzekeren. Soms kan het voordeliger zijn om de autoverzekering op naam van uw partner te zetten. En in het geval van twee auto’s, kunt u extra korting krijgen op de tweede autoverzekering dankzij de Tweede Gezinsautoregeling.

U kunt niet zomaar uw autoverzekering op een andere naam zetten. Daarom leggen wij u uit in welke gevallen u de autoverzekering wel op naam van uw partner kunt (laten) zetten.

Autoverzekering partner

De meeste verzekeringsmaatschappijen gaan ervan uit dat partners elkaars auto gebruiken. Daarom staan verzekeraars het toe dat u een autoverzekering op naam van uw partner zet. Of andersom: dat uw partner zijn of haar auto aan uw autoverzekering toevoegt. De voorwaarde hiervoor is wel dat u allebei op hetzelfde adres woont en staat ingeschreven.

Autoverzekering partner schadevrije jaren

Een auto op naam van uw partner laten verzekeren is een aantrekkelijke optie wanneer uw partner meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Want hoe meer schadevrije jaren iemand heeft, des te hoger de no-claimkorting is en hoe minder de autoverzekering dus kost. Maar let wel op: Alleen de verzekeringnemer (uw partner) bouwt in deze situatie schadevrije jaren op.

Autoverzekering op naam partner na scheiding

Bij een scheiding worden de bezittingen verdeeld en krijgt één van de twee de auto. Deze dient dan ook de autoverzekering op zijn of haar naam te zetten. In het geval van een scheiding kunt u uw schadevrije jaren overdragen aan uw partner middels een afstandsverklaring, of andersom natuurlijk. Indien van toepassing, raakt de andere partner dan wel de opgebouwde schadevrije jaren kwijt.

Autoverzekering partner: tweede auto verzekeren

Als beide partners een auto hebben, kan het extra voordelig uitpakken om deze bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Met de zogeheten Tweede Gezinsautoregeling kunt u een hogere no-claimkorting krijgen op uw tweede auto wanneer u voor uw eerste auto schadevrije jaren heeft opgebouwd.