Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Overstappen van autoverzekering? Binnen 5 stappen klaar!

Overstappen van autoverzekering is een goed idee. Zeker wanneer u een goedkopere premie vindt, of als u voordeligere voorwaarden krijgt. Overstappen van autoverzekering is makkelijker dan u denkt. Wij vertellen u waar u rekening mee moet houden bij het overstappen van autoverzekering!  

 • Vergelijk ruim 100 autoverzekeringen
   
 • Tot € 125,00 besparing per jaar
   
 • Jaarlijkse gratis premie-check
   
 • Gratis cadeau: UC Pluspakket
 

Overstappen van autoverzekering


 
NL

Looking for a car insurance?


Ga direct naar


 

Overstappen van autoverzekering
in 5 stappen!

Stap 1

Controleer de opzegtermijn van uw huidige autoverzekeraar

Vóór u gaat overstappen van autoverzekering is het een goed idee om de opzegtermijn van uw huidige autoverzekeraar op te zoeken. Meestal kunt u na een jaar maandelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Bij sommige verzekeraars kunt u na een jaar dagelijks opzeggen. De opzegtermijn vindt u terug op uw huidige polis.

Stap 2

Autoverzekering vergelijken

Verzamel uw gegevens, zoals het kenteken, uw aantal opgebouwde schadevrije jaren en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt. Zodra u uw gegevens juist heeft ingevuld, kunt u uw autoverzekering vergelijken. Door te vergelijken weet u zeker dat u de goedkoopste autoverzekering vindt die perfect bij u past! Let hierbij ook op het eigen risico en de overige voorwaarden.

Stap 3

Autoverzekering afsluiten

Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Controleer dan goed of de ingangsdatum aansluit op de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering. Vul vervolgens de acceptatievragen naar waarheid in en sluit uw autoverzekering af. Zodra u uw autoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Stap 4

Wacht uw acceptatie af

In de bevestigingsmail staat of u direct bent geaccepteerd of niet. Zo niet, dan is het belangrijk dat u eerst de acceptatie van uw nieuwe autoverzekering afwacht voordat u uw huidige autoverzekering opzegt. Zo voorkomt u dat u onverzekerd rondrijdt, dat mag namelijk niet.

Stap 5

Zeg uw huidige autoverzekering op

Een e-mail bevestigt dat u bent geaccepteerd voor uw nieuwe autoverzekering. Dat is fijn, want nu kunt u gerust uw huidige autoverzekering opzeggen - met als einddatum de ingangsdatum van uw nieuwe autoverzekering. Gefeliciteerd! Het overstappen van autoverzekering is gelukt. 

Overstappen van autoverzekering

Goed om te weten! Door op bovenstaande knop te klikken sluit u niet meteen een autoverzekeing af. U maakt eerst een berekening. Bent u akkoord? Dan sluit u een autoverzekering af door alle stappen te doorlopen.


 

5 redenen om van autoverzekering over te stappen!

Er zijn verschillende situaties bedenkbaar waarin het verstandig is om over te stappen van autoverzekering. Overstappen van autoverzekering is bijvoorbeeld in de volgende 5 gevallen een uitstekend idee:

1. Uw premie is ineens omhoog gegaan na een schadeclaim

U heeft een schade aan uw auto gehad, waardoor u in schadevrije jaren bent teruggevallen. Als gevolg is uw autoverzekering een stuk duurder geworden. Dat is natuurlijk erg vervelend.

Wist u dat iedere autoverzekeraar zelf mag bepalen hoeveel no-claim korting u krijgt aan de hand van uw schadevrije jaren? Zo krijgt u bij de ene verzekeraar met 5 schadevrije jaren 60% korting en bij de ander misschien wel 75%. Het kan daarom zomaar zijn dat u goedkoper uit bent met een nieuwe autoverzekering. Overstappen van autoverzekering kan dan de oplossing zijn.

2. De premie wordt door uw huidige verzekeraar verhoogd

In principe sluit u een autoverzekering af voor een jaar. Loopt uw contract af en zegt u de autoverzekering niet op? Dan loopt uw autoverzekering door en ontvangt u een nieuwe polis - met een nieuwe premie. De premie kan lager zijn, maar het kan ook hoger zijn dan u had verwacht. Overstappen van autoverzekering kan dan een stuk voordeliger zijn. 

3. U bent niet tevreden over de service van uw verzekeraar

Misschien heeft u een vervelende ervaring gehad met uw autoverzekeraar, of is de schadeafhandeling niet helemaal naar wens verlopen en wilt u daarom het liefst overstappen van autoverzekering. Een begrijpelijke keuze! Een bijkomend voordeel als u overstapt van autoverzekering, is dat uw nieuwe autoverzekering ook nog eens goedkoper uit kan vallen dan uw huidige autoverzekering!

4. U wilt een tweede auto verzekeren

Wist u dat u bij veel verzekeraars een gunstige tweede gezinsautoregeling kunt treffen? Dit betekent dat als u voor het eerst een tweede auto koopt, u de auto bijna net zo voordelig kunt verzekeren als de eerste auto. Een voorwaarde is wel dat u de auto's bij dezelfde verzekeraar verzekerd. Bij de ene verzekeraar is een Tweede Gezinsautoregeling voordeliger dan bij de ander. Dit kan een reden zijn om van autoverzekering te veranderen.  

5. U bent elders veel voordeliger uit!

Er hoeft niet altijd een onderliggende reden te zijn om over te stappen van autoverzekering. Het kan ook zijn dat u simpelweg uw autoverzekering aan het vergelijken bent en ergens anders een goedkopere autoverzekering heeft gezien. Dan is overstappen natuurlijk een uitstekend idee! Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over om eens iets leuks voor uzelf te kopen.

Wist u dat u bij ons altijd minimaal 5% korting op uw autoverzekering krijgt, maar vaak nog meer? Doe er uw voordeel mee!

Ik wil nu overstappen 


 

Overstappen autoverzekering na schade

Overstappen van autoverzekering na een schade kan soms lastig zijn. Doordat u recent schade heeft gereden, kan een autoverzekeraar het risico te groot vinden om u te verzekeren. Vraag daarom van tevoren aan de nieuwe autoverzekeraar of u misschien niet wordt geaccepteerd. Soms kan het dan verstandiger zijn om nog even bij uw huidige autoverzekeraar verzekerd te blijven.

Wilt u weten of u naar ons kunt overstappen van autoverzekering na een schade? Neem dan voor de zekerheid contact op met onze experts. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden

Contact opnemen 


 

Van autoverzekering overstappen met korting bij UC

Wanneer u wilt overstappen van autoverzekering via UnitedConsumers betaalt u nooit te veel. Bij ons kunt u een autoverzekering afsluiten met minimaal 5% korting op uw premie. En dat is niet alles, want wij hebben regelmatig mooie aanbiedingen met nóg hogere kortingen! Ook ontvangt u bij uw autoverzekering het gratis UC Pluspakket! Kies een dekking en bereken direct wat u bespaart!

Goedkoopste autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket

   

Bekijk mijn aanbod

 

Uitgebreide autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket
   

Bekijk mijn aanbod

 

Complete autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   
 • Gratis UC Pluspakket
   

Bekijk mijn aanbod

Aanvullende autoverzekering

Gaat u van autoverzekering overstappen? Dan kunt u ook kiezen voor een nieuwe aanvullende autoverzekering. Bij ons heeft u altijd standaard de keuze uit een Schade Inzittendenverzekering en/of een Rechtsbijstandverzekering verkeer:

Inzittenden ico

Schade Inzittendenverzekering

Een Schade Inzittendenverzekering biedt dekking voor zowel materiële als letselschade aan alle inzittenden in de auto, dus ook de bestuurder.

Meer info

 

Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Een Rechtsbijstandverzekering Verkeer helpt u met het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Er is geen dekking voor verkeersboetes. 

Meer info


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


Hulp nodig bij het overstappen van autoverzekering?

Vindt u overstappen van autoverzekering toch lastig? En kunt u bovendien wel advies gebruiken? Dan staan onze adviseurs klaar om u te helpen met het overstappen van autoverzekering!

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

Zodra u geaccepteerd bent voor uw nieuwe autoverzekering, kunt u uw oude autoverzekering opzeggen. Doe dit pas wanneer u zeker weet dat u inderdaad een nieuwe autoverzekering heeft, om te voorkomen dat uw auto (tijdelijk) niet verzekerd is. In dat geval mag u namelijk niet de weg op.

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, zal de verzekeraar u enkele acceptatievragen stellen. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Is het voertuig sinds deze op naam van verzekerde staat, langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
 • Is uw autoverzekering ooit opgezegd, geweigerd of zijn er beperkte voorwaarden gesteld?
 • Staan er bijzondere bepalingen vermeld op uw rijbewijs?
 • Heeft u een ongeldig of buitenlands rijbewijs?
 • Bent u ooit veroordeeld door een strafrechter?
 • Heeft u de laatste vijf jaar schade gehad?
 • Is de rijbevoegdheid u ooit ontzegd?

U neemt uw opgebouwde schadevrije jaren mee wanneer u overstapt naar een andere autoverzekering. Let u echter wel op halve schadevrije jaren of niet volgemaakte schadevrije jaren. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering kunnen deze komen te vervallen.

U heeft te maken met halve of niet volgemaakte schadevrije jaren wanneer u voor het volmaken van een contractjaar overstapt naar een andere autoverzekering. De nieuwe verzekeraar bepaalt of het niet volgemaakte schadevrije jaar wordt afgerond op een heel jaar of dat het komt te vervallen.

Als u schade aan uw auto meldt bij uw verzekering, kan dit ten koste gaan van uw schadevrije jaren en dus van uw goedkope autoverzekering. Als gevolg hiervan zal de premie van de autoverzekering omhoog gaan. In dat geval kan overstappen van autoverzekering een interessante mogelijkheid zijn.

Wilt u overstappen na schade? Houd er dan wel rekening mee dat ook een nieuwe verzekeraar uitgaat van het lagere aantal schadevrije jaren. Bovendien kan uw aanvraag geweigerd worden omdat u een als een groter risico wordt gezien door de nieuwe verzekeraar.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven