Contact
Mijn UnitedConsumers

Verzekering youngtimer: kies de beste youngtimer verzekering

Bij een youngtimer verzekering is het belangrijk om te weten welke voorwaarden gelden voor een youngtimer verzekering en of deze verzekering interessant is voor jou. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de beste autoverzekering voor jouw youngtimer.

 

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto met een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar. Een youngtimer wordt vanaf 25 jaar een oldtimer. Een youngtimer is in feite nog niet oud genoeg om een oldtimer genoemd te worden en wordt vaak aangekocht voor hobbymatig gebruik. 


 

Verzekering youngtimer: de voorwaarden?

Een youngtimer verzekering is niet vanzelfsprekend. Hoewel de premie voor een youngtimer verzekering vaak lager is dan voor een reguliere autoverzekering, kun je een youngtimer verzekering niet bij elke verzekeraar afsluiten. Indien de verzekeraar de mogelijkheid biedt om een speciale youngtimer verzekering af te sluiten, moet jouw voertuig aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De youngtimer is minstens 15 jaar oud.
 • Je rijdt maximaal tussen de 5.000 en 10.000 kilometer per jaar.
 • Naast de youngtimer heb je een andere auto in bezit voor dagelijks gebruik.
 • De youngtimer is een zeldzaam model en wordt in de toekomst zeer waarschijnlijk een klassieker.

Voor een speciale youngtimer verzekering heb je vrijwel altijd een taxatierapport nodig. Op die manier heb je voor de verzekering een bewijs dat de auto daadwerkelijk meer waard is dan de leeftijd doet vermoeden. Vaak zijn auto’s rond die leeftijd namelijk al afgeschreven.


 

Youngtimer verzekeren en dekking kiezen

Je hebt met een youngtimer verzekering - net als bij een reguliere autoverzekering - keuze uit drie soorten dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en All Risk (WA Casco). Uiteraard kun je bij de youngtimer verzekering ook voor een aanvullende verzekering kiezen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering. 

Bij een youngtimer kan sprake zijn van een hoge dagwaarde en een lage kilometerstand. Met een youngtimer verzekering kun je jouw youngtimer bij een WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) verzekering, tegen de taxatiewaarde verzekeren. Bij een WA verzekering wordt geen rekening gehouden met de dagwaarde, aangezien je bij deze verzekering enkel tegen schade aan andere voertuigen bent verzekerd.

Schadevrije jaren

Een youngtimer wordt in veel gevallen hobbymatig gebruikt. Om die reden bouw je met een youngtimer verzekering bij sommige verzekeraars geen extra schadevrije jaren op. Vervelend wanneer je schadevrije jaren opgebouwd hebt met een vorige autoverzekering. Een youngtimer verzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor jouw schadevrije jaren.

Wegenbelasting

Anders dan bij een oldtimer, zijn er geen speciale regels als het gaat om de wegenbelasting die je moet betalen voor een youngtimer. Voor een youngtimer betaal je dus dezelfde wegenbelasting als voor een reguliere auto.


 

Is een youngtimer verzekering interessant voor mij?

Een speciale youngtimer verzekering kent zo zijn voor- en nadelen. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste soort autoverzekering, zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

Youngtimer verzekeren: de voor- en nadelen
 
Lagere premie dan een normale autoverzekering.
 
Taxatierapport benodigd.
 
Bij total loss wordt niet de dagwaarde, maar de (hogere) taxatiewaarde vergoed door de verzekeraar.
 
Je kunt niet bij elke verzekeraar een youngtimer verzekering afsluiten.
   
 
Om in aanmerking te komen voor een youngtimer verzekering, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 

Youngtimer verzekeren met een reguliere autoverzekering

Heb je een youngtimer, maar voldoe je niet aan de voorwaarden voor een youngtimer verzekering of biedt de verzekeraar deze niet aan? Dan kun je jouw youngtimer uiteraard verzekeren met een reguliere autoverzekering. Je hebt bij een reguliere autoverzekering de keuze uit een WA, WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) dekking.

Kies je voor een WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) verzekering? Dan houdt de verzekeraar bij een reguliere autoverzekering enkel rekening met de dagwaarde van de youngtimer en niet met de (hogere) taxatiewaarde. Bij een WA verzekering speelt de dagwaarde geen rol, want bij deze verzekering wordt enkel schade aan andere voertuigen vergoed. 


Youngtimer verzekeren met korting

Sluit je een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvang je altijd minimaal 5% korting op de maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven! Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct jouw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op je premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op je premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op je premie
   

Bekijk mijn aanbod