Contact
Mijn UnitedConsumers

Dekking autoverzekering: welke autoverzekering past bij mij?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je uit drie verschillende dekkingen kiezen: WA, WA beperkt casco en WA casco.

Hoe uitgebreider de dekking van je autoverzekering, hoe hoger de premie. Je mag altijd zelf kiezen welke dekking je kiest voor jouw autoverzekering.

Bereken mijn premie
 vink Gratis en vrijblijvend

autoverzekering dekking 

Dekking autoverzekering vergelijken

Wat vergoed wordt bij schade, is afhankelijk van welke dekking je kiest voor jouw autoverzekering. In de tabel hieronder vergelijk je de dekkingen van een WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk) autoverzekering:

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
Een goede én goedkope autoverzekering vanaf € 12,- p/mnd
> Kies
vanaf € 14,- p/mnd
> Kies
vanaf € 16,- p/mnd
> Kies

 

Soorten autoverzekeringen

Zoals hierboven benoemd, zijn er drie soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk).

WA dekking autoverzekering

Iedere autobezitter is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schades die je met jouw auto aan een andere auto of persoon veroorzaakt. De WA verzekering is de minst uitgebreide en voordeligste autoverzekering dekking.

Lees hier meer over de WA dekking


WA beperkt casco dekking

Voor een ruimere dekking kies je een WA beperkt casco autoverzekering. Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd voor schades die je aan anderen toebrengt, maar ook voor verschillende schades aan je eigen auto. Denk aan ruitschade en diefstal.

Lees hier meer over de WA beperkt casco dekking 


WA casco dekking (all risk)

De WA casco autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering dekking die er is. Met de all risk autoverzekering zijn schades gedekt die je toebrengt aan anderen, maar ook de meeste schades aan je eigen auto. Denk aan ruitschade, maar ook aan te water raken of een botsing met dieren.

> Lees hier meer over de WA casco (all risk) dekking 

Tip: heb je een auto gekocht en hier een lening voor afgesloten? Dan raden wij je aan om deze altijd te verzekeren met een WA casco (all risk) dekking.


Goedkope autoverzekering afsluiten
 

  • Maandelijks besparen op je autopremie
  • Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen
  • Gratis Pluspakket: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart
 

voordelen UC

Bereken mijn premie
 vink Bespaar tot € 175,00 per jaar


 

Welke dekking past bij mijn auto?

De keuze voor een bepaalde dekking voor je autoverzekering wordt vaak gemaakt op basis van de leeftijd van je auto. Dit is een handige richtlijn om te bepalen welke dekking het beste past bij jouw auto.

Leeftijd auto Dekking autoverzekering
Ouder dan 10 jaar WA verzekering
6 tot 10 jaar WA beperkt casco verzekering
Nieuw tot 6 jaar WA casco verzekering (all risk)

Dekking bij de dagwaarde van je auto

Het is bij het kiezen van je dekking ook belangrijk om te kijken naar de waarde van je auto. Een auto van 7 jaar oud kan namelijk nog een hoge dagwaarde hebben. In dat geval wil je wellicht kiezen voor een WA casco verzekering in plaats van een WA beperkt casco dekking. Bekijk hieronder welke dekking past bij welke dagwaarde:

Dagwaarde auto Dekking autoverzekering
Minder dan € 2.000,- WA verzekering
€ 2.000,- tot € 10.000,- WA beperkt casco verzekering
Meer dan € 10.000,-  WA casco verzekering (all risk)

advies Tip van onze expert

"Weet je de dagwaarde en leeftijd van je auto niet? Maak dan gebruik van onze gratis kentekencheck. Daar zie je in één oogopslag alle belangrijke en technische gegevens van je auto."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Kijk ook naar je persoonlijke situatie

Naast de leeftijd en de dagwaarde, kunnen er nog andere factoren meespelen in de bepaling welke dekking je kiest voor jouw auto. Hoe uitgebreider de dekking van je autoverzekering, hoe hoger je premie. De volgende factoren kunnen daarom ook een rol spelen bij de keuze voor een bepaalde dekking van je autoverzekering:

  • De premie die je maandelijks betaalt voor je autoverzekering.
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren.
  • De waardevastheid van de auto.
  • Het risico dat je wilt nemen.

Bereken mijn premie


Veelgestelde vragen over soorten autoverzekering

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA dekking te hebben voor zijn of haar auto. De WA dekking (kort voor Wettelijke Aansprakelijkheid) vergoedt de schades die je met jouw auto veroorzaakt bij een ander.

WA casco en all risk betekent hetzelfde. Hier zit dus geen verschil in. WA casco is de dekking die je kiest als je all risk verzekerd wilt zijn.

De dekking van je autoverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechtsbijstandverzekering of een schadeverzekering inzittenden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een accessoiresverzekering of een no-claimbeschermer? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Het is verstandig om de dekking van je autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft je auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn je wensen veranderd, waardoor je jouw huidige dekking wilt wijzigen. Lees hier alles over het wijzigen van je autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heb je een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijg je jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks je autoverzekering en stellen je op de hoogte als jouw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet je zeker dat je altijd de beste en goedkoopste autoverzekering hebt.

De voorlopige dekking voor jouw auto betekent dat je verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kun je dus verzekerd rijden met jouw auto.

Je ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor je auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor je auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar je aanvraag geaccepteerd? Dan ontvang je hier bericht over. Vanaf dit moment ben je definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt je vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel je aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

> Ik heb een andere vraag

jorg expert autoverzekeringen


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!