Contact
Mijn UnitedConsumers

Voorlopige dekking auto

Met een voorlopige dekking voor je autoverzekering kun je zorgeloos de weg op tot het moment dat de autoverzekeraar je officieel bericht heeft gegeven over acceptatie of weigering.

Zodra de autoverzekeraar je aanvraag geaccepteerd heeft, wordt de tijdelijke dekking voor je autoverzekering omgezet in een definitieve dekking. 

voorlopige dekking auto

Direct berekenen
 vink Binnen 2 minuten geregeld 

Voorlopige dekking auto

Zodra een auto op jouw naam staat, moet deze verzekerd zijn. Een autoverzekering afsluiten is dus belangrijk. Nadat je de aanvraag voor de autoverzekering verstuurd hebt, moet de verzekeraar je aanvraag nog accepteren. In de tussentijd kan de verzekeraar jou een voorlopige dekking geven.

Tijdelijke dekking voor jouw auto

De voorlopige dekking voor jouw auto betekent dat je verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kun je dus verzekerd rijden met jouw auto.

Je ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor jouw auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor jouw auto is nog geen definitieve dekking.

 

Geen tijdelijke dekking voor jouw auto

De verzekeraar heeft het recht om je géén voorlopige dekking te geven. Bijvoorbeeld bij rijontzegging, een strafrechtelijk verleden of een bepaald type auto waar de verzekeraar extra beveiligingseisen aan stelt. 

Als je geen voorlopige dekking krijgt, dan wil dat niet zeggen dat je aanvraag ook definitief afgewezen wordt. Het betekent enkel dat de verzekeraar meer tijd nodig heeft om je aanvraag te beoordelen.


advies Goed om te weten

"Met een voorlopige dekking ben je gewoon verzekerd. Mocht je schade rijden tijdens de voorlopige dekking, dan zal je verzekeraar deze in behandeling nemen. Wel is het mogelijk dat je verzekeraar jou na toekenning van een voorlopige dekking alsnog afwijst."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Acceptatievragen en voorlopige dekking autoverzekering

Tijdens je aanmelding voor een nieuwe autoverzekering moet je een aantal acceptatievragen invullen. Het is belangrijk dat je deze volledig en naar waarheid invult. De acceptatievragen worden namelijk beoordeeld door de verzekeraar. Het niet naar waarheid invullen van de acceptatievragen kan tot gevolg hebben dat de verzekeraar je aanvraag afwijst.


 
 

Definitieve dekking auto

Heeft de verzekeraar je aanvraag geaccepteerd? Dan ontvang je hier bericht over. Vanaf dit moment ben je definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt je vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel je aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.


Autoverzekering afsluiten
via UnitedConsumers

  • Maandelijks korting op je autoverzekering.
  • Jaarlijks een gratis premie-check.
  • Gratis Pluspakket.
 

Goedkope autoverzekering


NL

 

Autoverzekering afgewezen na voorlopige dekking

De voorlopige dekking geeft geen garantie dat de autoverzekeraar je aanvraag ook daadwerkelijk accepteert. Na het geven van de voorlopige dekking kan de verzekeraar je aanvraag alsnog afwijzen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk aan:

Een autoverzekeraar kijkt daarnaast ook naar de kenmerken van de auto. Denk aan de waarde, het vermogen en de beveiliging. Is je aanvraag afgewezen en wil je weten wat je het beste kunt doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!


 

Schade tijdens voorlopige dekking autoverzekering

Als je schade rijdt met een voorlopige dekking, wordt deze behandeld door de verzekeraar. Ook als de aanvraag later niet geaccepteerd wordt. Bij het onjuist opgeven van informatie kan de verzekeraar wel besluiten om de schade op jou te verhalen.

Goed om te weten: de voorlopige dekking is inhoudelijk hetzelfde als de dekking die je aangevraagd hebt (WA, WA beperkt casco of WA casco). Je krijgt met een voorlopige dekking dus niet meer vergoed dan waar je voor verzekerd bent. 


Overstappen van autoverzekering

Als je besloten hebt om over te stappen van verzekeraar, dan is het belangrijk dat je altijd wacht tot je aanvraag definitief geaccepteerd is. Zeg je autoverzekering bij je huidige verzekeraar dus niet op als je enkel een voorlopige dekking hebt gekregen. Bij acceptatie ontvang je altijd een bevestiging van je verzekeraar. Na acceptatie kun je jouw autoverzekering opzeggen.

Autoverzekering vergelijken via UnitedConsumers

Op zoek naar een goedkope autoverzekering met korting? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken op inhoud en prijs. Daarnaast ontvang je altijd minimaal 5% korting. Dat wil jij toch ook?

Bereken mijn premie


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!