Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering wijzigen doet u zo!

Uw autoverzekering wijzigen kan verschillende redenen hebben. U wilt bijvoorbeeld de dekking van uw autoverzekering wijzigen, een nieuw kenteken doorgeven of een aanvullende autoverzekering aanpassen. Geen probleem; het aanpassen van uw autoverzekering is zo gepiept!

 

Dekking autoverzekering wijzigen

Bij een autoverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen, namelijk WAWA Beperkt Casco en WA Casco (all risk). De premie is - naast factoren als woonplaats en leeftijd - grotendeels afhankelijk van de dekking en verzekeraar die u kiest.

Wilt u de dekking van uw autoverzekering wijzigen? Dan gaat de wijziging - afhankelijk van de polisvoorwaarden - vaak in vanaf de eerstvolgende maand, of op de vervaldatum van uw autoverzekering. Een dekking wijziging kan namelijk niet met terugwerkende kracht ingaan.

Welke dekking kies ik?


 

Aanvullende autoverzekering wijzigen

Uiteraard kunt u ook een aanvullende verzekeringen toevoegen aan uw polis, als u deze nog niet heeft. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een extra dekking voor de inzittenden in de auto, of u kiest voor extra rechtsbijstand als u hulp nodig heeft bij het verhalen van schades op de tegenpartij.

Afhankelijk van uw voorkeur wijzigt u de autoverzekering naar de gewenste aanvullende verzekering. Heeft u de aanvullende verzekering om bepaalde redenen niet meer nodig? Geen probleem. Aanvullende verzekeringen kunnen vaak wel tussentijds worden toegevoegd/opgezegd.

Aanvullende verzekering


 

Kenteken autoverzekering aanpassen

U heeft een nieuwe auto gekocht, maar u had voor uw oude auto een WA verzekering. De nieuwe auto is gloednieuw, dus een WA Casco (all risk) verzekering zou daarom passender zijn. Geen probleem! Voor de nieuwe auto mag u uiteraard een nieuwe dekking uitkiezen.

Zodra de auto op naam staat, bent u verzekeringsplichtig. Neem daarom direct telefonisch contact op met onze klantenservice en houd het kenteken en de meldcode bij de hand. Na het doornemen van enkele gegevens, kunnen wij u direct bevestigen of u met de nieuwe auto mag rijden.

Nieuwe auto doorgeven


 

Autoverzekering wijzigen auto verkocht

Wanneer u de auto verkoopt, hoeft u deze natuurlijk niet meer te verzekeren. Er zijn in het geval van verkoop twee opties, namelijk:

Optie 1. De polis volledig opzeggen: de polis wordt volledig opgezegd, oftewel geroyeerd. U ontvangt zo spoedig mogelijk een royementsverklaring waarin uw schadevrije jaren worden vermeld.  

Optie 2. De polis tijdelijk opschorten: wij zetten de polis tijdelijk stil. Zodra u een nieuwe auto koopt, kunt u de polis gemakkelijk en snel weer activeren met de nieuwe auto. Op dat moment kunt u uiteraard ook een andere dekking kiezen.

Wat moet u doen?

Voor het opzeggen of opschorten van de polis hebben wij een kopie, scan of duidelijke foto (met uw smartphone) nodig van het vrijwaringsbewijs. De kopie kunt u per e-mail of per post naar ons toesturen. Geef in uw e-mail of brief duidelijk aan wat u wenst, en wij maken het voor u in orde.


 

Autoverzekering wijzigen overstap

Heeft u elders een goedkopere verzekering gevonden? Welke reden u ook heeft om over te stappen; vanzelfsprekend vinden wij het jammer dat u uw autoverzekering bij UnitedConsumers wilt opzeggen. Natuurlijk gaan wij er wel voor zorgen dat de opzegging snel en juist wordt verwerkt.

Weten per welke datum u kunt opzeggen? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden. In de meeste gevallen kunt u na het eerste verzekeringsjaar de autoverzekering dagelijks beëindigen - met een opzegtermijn van 30 dagen.

Wanneer u elders een verzekering aanvraagt, zorgt u ervoor dat de ingangsdatum van de nieuwe verzekering aansluit op de opzegdatum van de oude verzekering. 

Wat moet u doen?

Voor het opzeggen van de autoverzekering hebben wij altijd een schriftelijke bevestiging van u nodig. U kunt de autoverzekering daarom opzeggen door middel van een e-mail of brief. Zodra de opzegging is verwerkt, sturen wij u een bevestiging. 


 

UnitedConsumers: wijziging doorgeven

Bent u via ons verzekerd en wilt u een wijziging doorgeven? Neem dan contact met ons op. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

Contactgegevens

Telefoon 040 235 05 60
E-mail auto@unitedconsumers.com
Post UnitedConsumers Autoverzekering
Luchthavenweg 20
5657EB Eindhoven
Openingstijden maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
zaterdag 8:30 - 17:00 uur
 

Uw autoverzekering online wijzigen

Het is mogelijk om een wijziging voor uw autoverzekering online door te geven, door op uw Mijn UnitedConsumers in te loggen. Wij verwerken uw wijziging binnen één werkdag. Indien nodig, nemen wij persoonlijk contact met u op.

Uw autoverzekering wijzigen


 

Autoverzekering wijzigen polisvoorwaarden

Wanneer u de autoverzekering kunt wijzigen, hangt af van de polisvoorwaarden. Vaak is het bijvoorbeeld niet mogelijk de dekking te verlagen in het eerste verzekeringsjaar. Een aanvullende verzekering kan vaak wel - met een bepaald termijn - tussentijds gewijzigd worden. 

Per verzekeraar kunnen de polisvoorwaarden afwijken. Heeft u de polisvoorwaarden niet bij de hand? Dan is er een handige website waar u de polisvoorwaarden kunt opzoeken.

Terug naar boven