Contact
Mijn UnitedConsumers

Diesel, benzine of elektrisch?

Bij het kopen van een nieuwe auto wilt u natuurlijk het type auto kiezen wat het beste bij u past. Maar, wat is het beste: benzine, diesel of elektrisch? U leest hier de voor- en nadelen van diesel, benzine vs. elektrisch en wanneer elektrisch rijden voordelig is.

benzine diesel elektrisch


 

Benzine of elektrisch?

De vraag of benzine of elektrisch beter is, kan voor iedereen verschillend beantwoord worden. Elektrisch rijden is namelijk niet voor iedereen geschikt, maar er zijn natuurlijk wel een hoop voordelen van elektrisch rijden, Zo zijn de kosten van een elektrische auto per kilometer bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan van een brandstofauto.

Daarentegen kan in sommige gevallen een benzineauto beter zijn, bijvoorbeeld als u vaak langere afstanden maakt. Om een goede keuze te maken tussen benzine of elektrisch, is het slim om van tevoren de voor- en nadelen van benzine vs. elektrisch op een rijtje te zetten.

Kosten elektrisch rijden vs. benzine

Is elektrisch rijden goedkoper dan benzine? Ja, elektrisch rijden is goedkoper dan benzine. Waar u maandelijks ongeveer € 125,- aan benzine kwijt bent, kost het opladen van een elektrische auto ongeveer € 112,- per maand.

> Bekijk alle kosten elektrische auto vs. benzine


 

Hybride of benzine?

Als u zich afvraagt of hybride of benzine beter bij u past, kunt u rekening houden met onder andere de milieuvriendelijkheid en de maandelijkse kosten. Over het algemeen hebben hybride auto's minder uitstoot en zijn ze zuiniger. Zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee dus! Met een hybride auto betaalt u namelijk minder wegenbelasting en minder BPM.


 
 

Benzine, diesel of elektrisch?

Of u nu benzine, diesel of elektrisch rijdt: elk type auto heeft zo zijn voor- en nadelen. Om uw keuze voor een diesel, benzine of elektrische auto makkelijker te maken, zetten wij de voor- en nadelen van diesel, elektrisch vs. benzine op een rij.

Elektrisch voor- en nadelen
 
Goedkoper dan diesel of benzine.
 
Geen BPM en wegenbelasting.
 
Subsidie voor de aanschaf.
 
Lage onderhoudskosten.
 
Beter voor het milieu.
 
Duurder in aanschaf.
 
Opladen kost veel tijd.
 
De actieradius is beperkt.
Diesel voor- en nadelen
 
Lagere CO2-uitstoot dan benzine.
 
Diesel aan de pomp goedkoper.
 
Goedkopere occasions.
 
Zuiniger dan benzine.
 
Lagere restwaarde.
 
Hogere wegenbelasting.
 
Dreiging van milieuzones.
 
Hogere uitstoot giftige uitlaatgassen.
Benzine voor- en nadelen
 
Relatief voordelig in aanschaf.
 
Lagere wegenbelasting.
 
Duurste brandstof.
 
Hoogste CO2-uitstoot.
 
Verbruik hoger dan bij diesel.

 

Wanneer is elektrisch rijden voordelig?

Elektrisch rijden is al voordelig wanneer u gemiddeld meer dan 5.500 kilometer per jaar rijdt. Dit komt doordat elektrisch opladen, zowel thuis als bij een openbare laadpaal, vaak goedkoper is dan brandstof aan de pomp. Daarnaast betaalt u tot 2025 geen wegenbelasting voor een elektrische auto. Zo blijven de maandelijkse kosten van een elektrische auto laag!


Ook interessant voor u
 

voor- en nadelen elektrisch rijden

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Dit zijn de kosten van elektrisch rijden

> Lees meer

 

milieuvriendelijk elektrische auto

Hoe milieuvriendelijk is een elektrische auto?

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage