Contact
Mijn UnitedConsumers

Elektrische auto verzekeren: hoe werkt dat?

Heeft u een elektrische auto gekocht? Allereerst gefeliciteerd! Bij een elektrische auto hoort natuurlijk een autoverzekering. Maar, waar kunt u op letten bij het afsluiten van een verzekering voor een elektrische auto? En is een verzekering voor een elektrische auto duurder?

elektrische auto verzekeren


 

Verzekering elektrische auto

Om een elektrische auto te verzekeren, hoeft u geen speciale autoverzekering af te sluiten. U kunt bij vrijwel elke autoverzekeraar uw elektrische auto verzekeren. U heeft hierbij de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk).

Welke autoverzekering elektrische auto kiezen?

De meest gekozen verzekering voor een elektrische auto is een WA casco (all risk) autoverzekering. Met de WA casco dekking bent u namelijk goed verzekerd in het geval van schade, ook aan uw eigen elektrische auto. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid om uw elektrische auto aanvullend te verzekeren voor bijvoorbeeld:


 

Tesla elektrische auto verzekeren

Het verzekeren van een Tesla auto is niet bij elke verzekeraar mogelijk. Dit komt doordat Tesla's een eigen beveiligingsklasse hebben (anders dan een CCV klasse). Om een Tesla te verzekeren, is het belangrijk dat de Tesla voorzien is van een Mi01 of Mi9 peilzender. Daarnaast geldt er vaak een (hoger) eigen risico van minimaal € 750,-.

Goed om te weten: wilt u uw Tesla elektrische auto verzekeren? Bereken dan uw premie of neem contact op met onze klantenservice voor een persoonlijke offerte op maat.


 

Verzekering elektrische auto duurder of niet?

In principe is een verzekering van een elektrische auto niet duurder. De meeste autoverzekeraars hanteren geen verschil in premie voor een elektrische auto of een brandstofauto. Dit omdat de meeste risico's rondom het bezit en gebruik van elektrische auto's niet anders zijn dan die van brandstofauto's.

Wanneer is een verzekering elektrische auto wel duurder?

Als de aanschafwaarde of het gewicht van uw elektrische auto een hoger zijn, kan de verzekering van uw elektrische auto wel duurder zijn. Dat is ook bij een brandstofauto van toepassing. De kosten van een autoverzekering worden namelijk bij alle auto's bepaald door de dag- en nieuwwaarde, het gewicht en het merk van de (elektrische) auto.


 

Waar op letten bij een verzekering voor een elektrische auto?

Als u een verzekering voor een elektrische wagen gaat afsluiten, is het verstandig om te bekijken wat de polisvoorwaarden zijn voor een elektrische auto. In sommige gevallen kunnen er namelijk extra voorwaarden verbonden zitten aan het verzekeren van een elektrische auto. Denk bijvoorbeeld aan een hoger eigen risico.


 

Verzekering hybride auto

Wilt u een verzekering voor uw hybride auto afsluiten? Ook met een hybride auto kunt u gewoon een autoverzekering afsluiten. De dekking kunt u zelf kiezen: WA, WA beperkt casco of WA casco. U bent verplicht minimaal een WA verzekering voor uw hybride auto af te sluiten.


 

Elektrische auto verzekeren met korting

Wilt u een voordelige verzekering voor uw elektrische auto? Bij ons ontvangt u altijd minimaal 5% korting op een elektrische auto verzekering. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Verzekering elektrische auto


NL

Ook interessant voor u
 

elektrische auto verzekeren

Uw elektrische auto verzekeren met korting

> Bereken mijn korting

 

laadpaal thuis

Is een laadpaal voor thuis iets voor mij?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

Elektrisch rijden homepage