Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger

U ontvangt uw groene kaart bij het afsluiten van een autoverzekering. Wist u dat caravans en aanhangers onder de 750 kg automatisch WA meeverzekerd zijn in uw autoverzekering? Ook bij een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers. Op de groene kaart die u van uw autoverzekeraar ontvangt staat dan de code AF vermeld.

Verzekering caravan of aanhanger

U kunt uw (nieuwe) caravan of aanhanger laten meeverzekeren op uw UnitedConsumers autoverzekering. Het is belangrijk om te weten dat uw caravan of aanhanger altijd is verzekerd met een WA dekking. Hierdoor wordt enkel de schade aan andere verzekerd, ongeacht welke dekking (WA, Beperkt Casco of Volledig Casco) uw autoverzekering heeft.

Bovendien is schade veroorzaakt door de caravan of aanhanger alleen gedekt wanneer deze aan de auto gekoppeld is. Schade ontstaan op het moment dat deze losgekoppeld is valt onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Groene kaart aanvragen voor caravan of aanhanger

Vraag de groene kaart voor uw caravan of aanhanger telefonisch of per e-mail aan. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van u nodig: het kenteken, merk en type van de caravan of aanhanger. Ook voor vragen hierover kunt contact met ons opnemen, onze medewerkers staan klaar om u te helpen. U verdient meer.

Groene kaart in het buitenland

Gaat u de grens over met een caravan of aanhanger zwaarder dan 750 kg? Zorg er dan voor dat u altijd zowel de groene kaart van uw auto als van uw caravan of aanhanger bij zich heeft. Zo kunt u eenvoudig bewijzen dat uw auto en uw caravan of aanhanger verzekerd zijn. In sommige landen van de EU, zoals Duitsland, Spanje en Polen, bent u zelfs verplicht om de groene kaart van uw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg bij u te hebben.

Autoverzekering op maat voor u

Zoekt u een verzekering voor uw auto? Met de handige Premie-Check van UnitedConsumers kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken.

Alles over autoverzekeringen >>