TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger

U ontvangt uw groene kaart bij het afsluiten van een autoverzekering. Ook bij een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers. Caravans en aanhangers onder de 750 kg zijn automatisch meeverzekerd in uw autoverzekering. Op de groene kaart die u van uw autoverzekeraar ontvangt staat dan de code AF vermeld. Als uw caravan of aanhanger meer weegt dan 750 kg moet deze apart verzekerd worden. Daar krijgt u dan een aparte groene kaart voor.

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger in het buitenland

In sommige EU landen is het verplicht om een groene kaart te voeren als uw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg. U moet dan kunnen bewijzen dat u voor de caravan of aanhanger een aparte verzekering heeft afgesloten.

Groene kaart in Duitsland

In Duitsland is het verplicht om een groene kaart te kunnen tonen als de caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg. De groene kaart voor uw auto is in Duitsland niet verplicht, maar toch doet u er verstandig aan om beide groene kaarten mee te nemen. Zo kunt u eenvoudig bewijzen dat uw auto en uw caravan of aanhanger verzekerd zijn.

Groene kaart in Spanje

Net als in Duitsland moet u in Spanje de groene kaart van uw aanhanger of caravan kunnen laten zien. Als deze zwaarder is dan 750 kg natuurlijk. Zorg ervoor dat u een groene kaart voor uw auto én voor uw caravan of aanhanger bij zich heeft. Hoewel de groene kaart voor de auto niet verplicht is, is het verstandig om deze wel mee te nemen.

Groene kaart in Polen

Ook in Polen heeft u de verplichting om een groene kaart voor uw aanhanger of caravan zwaarder dan 750 kg altijd bij u te hebben. Twee groene kaarten meenemen is het beste; een van uw auto en een van uw caravan of aanhanger.

Verzekering voor uw caravan of aanhanger?

Een verzekering voor uw caravan of aanhanger kunt u niet online afsluiten zoals de autoverzekering. Stuur ons een mail of neem telefonisch contact met ons op als u hierover meer informatie wilt. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.
Zoekt u een verzekering voor uw auto? Met de handige Premie-Check van UnitedConsumers kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken.

Alles over autoverzekeringen >>

Actie 15% korting!

  • Actie: 15% korting
  • All Risk al vanaf € 13,- per maand!
  • 100 verzekeringen binnen 1 minuut vergeleken!
  • Als tussenpersoon komen wij op voor uw belang
  • Meer info