Vergelijk hier uw autoverzekering

Groene kaart

De groene kaart is een formulier dat u ontvangt van de verzekeraar zodra u een autoverzekering heeft afgesloten. Het is een internationaal verzekeringsbewijs (IVB). Met de groene kaart kunt u eenvoudig aantonen dat u verzekerd bent. Het is handig om de groene kaart altijd mee te nemen in de auto, maar het is niet verplicht. Tegenwoordig kan aan de hand van uw kenteken gecontroleerd worden of de auto is verzekerd.

Op de groene kaart staat vermeld in welke landen uw autoverzekering dekking biedt. De groene kaart ziet er in alle landen van Europa hetzelfde uit. Alle verzekeringsgegevens staan er overzichtelijk en beknopt op.

Groene kaart in het buitenland

Ondanks dat het niet verplicht is, raden we u aan om de groene kaart altijd bij u te hebben. Zeker als u naar het buitenland gaat. Als u betrokken raakt bij een ongeval kunt u met de groene kaart eenvoudig aantonen dat u verzekerd bent. De meeste autoverzekeraars verzekeren schade in de volgende landen:

Albanië Griekenland Marokko Servië
Andorra Hongarije Malta Slovenië
België Ierland Moldavië Slowakije
Bosnië-Herzegovina IJsland Nederland Spanje
Bulgarije Iran Noord-Ierland Tsjechië
Cyprus Israël Noorwegen Tunesië
Denemarken Italië Oekraïne Turkije
Duitsland Kroatië Polen Verenigd Koninkrijk
Estland Letland Portugal Wit-Rusland
Finland Litouwen Roemenië Zweden
Frankrijk Luxemburg Rusland Zwitserland

 

Staat uw vakantieland er niet tussen? Dan heeft u meestal de mogelijkheid om in het betreffende land bij de grens een verzekeringsbewijs aan te schaffen. Hiermee kunt u in dat land aantonen dat uw auto is verzekerd. Gaat u met de caravan of vouwwagen op pad? Lees meer over de groene kaart voor uw caravan, vouwwagen of aanhanger. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Voor landen buiten de EU is het wel verplicht om de groene kaart bij u te hebben.

Groene kaart digitaal

Ook de groene kaart kan niet achterblijven bij de digitalisering. Een aantal verzekeraars stuurt de groene kaart al per e-mail. Deze kunt u gewoon uitprinten en in uw auto leggen. De kaart hoeft ook geen papieren kaart meer te zijn. U mag de kaart ook digitaal bewaren op bijvoorbeeld uw smartphone. Zolang u hem maar kunt tonen als erom gevraagd wordt.

Groene kaart kwijt

Heeft u uw groene kaart verloren? Dat is meestal geen probleem. Als u een autoverzekering bij UnitedConsumers heeft kunt u eenvoudig een nieuwe groene kaart aanvragen. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op zodat we u zo snel mogelijk een groene kaart kunnen toesturen.

Autoverzekering afsluiten

UnitedConsumers biedt ruim honderd polissen van verschillende autoverzekeraars aan. Het verschilt per autoverzekeraar hoe u de groene kaart ontvangt bij het afsluiten van een verzekering.

Heeft u geen autoverzekering van UnitedConsumers? Dan is het misschien tijd om over te stappen. UnitedConsumers kan voor u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Zo ziet u in één oogopslag welke autoverzekering het beste bij u past.