Vergelijk hier uw autoverzekering

Dekking van de autoverzekering

Als u een auto koopt, moet u daarbij ook een autoverzekering afsluiten. Bij UnitedConsumers kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en een goedkope autoverzekering kiezen die bij u past. Zo bent u voordelig én uitstekend verzekerd, dat rijdt lekker. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een voordelige autoverzekering die voldoet aan uw persoonlijke wensen. Dat is wat we doen.

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen voor uw autoverzekering:

WA dekking

Een WA dekking (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht en vergoedt alleen de schade die u veroorzaakt bij een ander. Veel mensen met een auto ouder dan 10 jaar kiezen voor de WA autoverzekering.

WA + beperkt casco

Een WA + beperkt casco verzekering dekt niet alleen de schade aan anderen, maar ook schade aan uw eigen voertuig veroorzaakt door diefstal, botsing met dieren, storm en ruitschade. Schade die u zelf heeft veroorzaakt wordt met de WA + beperkt casco dekking niet vergoed. Deze dekking wordt veel gekozen voor auto's van 5 tot 10 jaar oud.

WA + casco (all risk)

Een WA + casco (all risk) autoverzekering biedt niet alleen dekking voor schade aan anderen, maar ook voor vrijwel alle schade aan uw eigen auto. We raden een all risk dekking aan voor nieuwe auto's of wanneer u het (financiële) risico voor het vervangen van uw auto niet zelf kunt of wilt lopen.

Schade WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen
Schade aan eigen voertuig door
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag  
Diefstal, Joyriding  
Ruitschade  
Botsing met loslopende dieren of vogels  
Natuurrampen (storm e.d.)  
Aanrijding, slippen en te water raken    
Overige van buiten komende onheilen    

Aanvullende verzekeringen

Met een WA autoverzekering bent u nog niet overal voor verzekerd. U kunt daarom uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.

Schadeverzekering inzittenden

Met een schadeverzekering inzittenden bent u verzekerd voor geleden schade aan de inzittenden, bijvoorbeeld letsel- en zaakschade van bestuurder en passagiers.

Ongevallenverzekering inzittenden

Met een ongevallenverzekering inzittenden bent u verzekerd voor een vooraf afgesproken bedrag. De verzekeraar keert uit aan de medepassagier of zijn nabestaanden.

Rechtsbijstand

Een verkeersrechtsbijstandsverzekering kan van pas komen als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval. U bent verzekerd van juridische hulp om uw geleden autoschade te verhalen.

Lees ook

Wat is eigen risico?
Wat is no-claim korting?
Hoe betaal ik de premie?