Vergelijk hier uw autoverzekering

Vrijwaringsbewijs

Als u een auto verkoopt krijgt u met het vrijwaringsbewijs te maken. Het vrijwaringsbewijs is het bewijs dat u geen eigenaar meer bent van de auto en de verplichtingen van motorrijtuigenbelasting, autoverzekering en APK overgedragen heeft aan de nieuwe eigenaar.

Verantwoordelijkheid overdragen

Zorg ervoor dat u bij de verkoop van uw auto altijd een officieel vrijwaringsbewijs krijgt. Dit is het enige bewijs dat u niet meer verantwoordelijk bent voor uw verplichtingen als kentekenhouder. De Belastingdienst zal na het bericht van overschrijving van het kenteken automatisch de motorrijtuigenbelasting overzetten naar een nieuwe eigenaar.

Overschrijven naar nieuwe eigenaar

Bij de verkoop van uw auto hoort het overschrijven naar de nieuwe eigenaar erbij. Dit gebeurt op een postlocatie van Post NL. De koper van de auto zorgt zelf voor de overschrijving. Hiervoor heeft de koper een aantal documenten voor nodig:

  • Overschrijvingsbewijs
  • Tenaamstellingsbewijs
  • Geldig legitimatiebewijs
  • In sommige gevallen een recent uitrekstel van de Gemeentelijke Basisadministratie

Meer informatie over het overschrijven van een auto vindt u op de website van de Rijksoverheid. Wilt u een tweedehands auto kopen? Lees onze tips!

Autoverzekeringen vergelijken

Bij UnitedConsumers kunt u onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken. Doe de Premie-Check en vergelijk meer dan honderd polissen van de aanbieders in autoverzekeringen van UnitedConsumers. Wij laten u de laagste premie zien en u kiest zelf de dekking die het beste bij u past.