Vergelijk hier uw autoverzekering

Opzegservice

Een autoverzekering opzeggen kan doorgaans een jaar na het afsluiten van uw autoverzekering. Houd dan wel rekening met een opzegtermijn van één maand. Sommige verzekeraars hanteren geen opzegtermijn. Het opzeggen van uw autoverzekering doet u eenvoudig en gratis met onderstaande opzegservice. UnitedConsumers maakt gebruik van de service van opzeggen.nl.

Bij de overstapservice kiest u bij welke verzekeraar u de verzekering wilt opzeggen. Hierna vult u een aantal gevraagde gegevens in, zoals NAW-gegevens, opzegdatum en polisnummer. Op basis van deze gegevens maakt de tool een opzegbrief. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden, verzenden wij de opzegbrief kosteloos voor u. U kunt de opzegbrief ook printen en zelf versturen.

U krijgt een bevestiging van uw opzegging. Opzeggen.nl geeft de opzegging binnen 48 uur door aan de verzekeraar bij wie u een verzekering wilt opzeggen. Uiteindelijk hoort u van de verzekeraar waar u opzegde of en per wanneer de opzegging is verwerkt.

U kunt dan gebruik maken van de algemene opzegbrief. In deze brief vult u uw adresgegevens in en die van de verzekeraar waar u wilt opzeggen. Wij kunnen de brief niet voor u versturen. De brief kunt u zo zelf uitprinten en opsturen.

Heeft u de verkeerde ingangsdatum gekozen, neemt u dan contact op met UnitedConsumers. Wij helpen u om de ingangsdatum aan te passen.

Heeft u de verkeerde einddatum doorgegeven aan uw huidige verzekeraar? Neem dan contact op met opzeggen.nl. Dat kan via support@opzeggen.nl. Als blijkt dat opzeggen.nl uw aanvraag al heeft verwerkt, neem dan zelf direct contact op met de verzekeraar waar u wilt opzeggen.

U kunt vragen of klachten over de overstapservice direct melden bij opzeggen.nl. Stuur hiervoor een email naar support@opzeggen.nl.

Ja. U kunt de opzegbrief aanpassen. Download daarvoor de opzegbrief als word bestand. Daarna kunt u de brief naar wens aanpassen. Wij kunnen de brief niet voor u versturen. Print de brief en verstuur deze zelf.

Ja. Het polisnummer is nodig om zeker te weten dat we de juiste polis opzeggen. Hebt u geen polisnummer bij de hand? Dan kan de verzekeraar waar u opzegt uw polisnummer achterhalen op basis van uw naam en adresgegevens.

De verzekeraar waarbij uw verzekering het kortste loopt moet de verzekering stoppen. Dat is UnitedConsumers.

Neem in dit geval direct contact met op met UnitedConsumers zodat wij dit snel voor u kunnen oplossen. U betaalt dan niet onnodig dubbel premie. Neem ook contact op met de verzekeraar waar u weg wilt. Stem met die verzekeraar af op welke datum u kunt overstappen.

Deze webpagina kan worden bezocht zonder dat u persoonsgegevens aan ons geeft. Wanneer u gebruik maakt van de briefgenerator, vult u persoonlijke gegevens in om de persoonlijke opzegbrief te genereren. Wanneer u daarna de opzegbrief download, dan worden de gegevens dezelfde nacht door onze partner Opzeggen.nl verwijderd. Wanneer u gebruik maakt van de verzendservice van Opzeggen.nl, dan worden de gebruikte gegevens in de brief 8 dagen bewaard. Daarna worden deze door Opzeggen.nl verwijderd. De (tijdelijk) bewaarde gegevens worden alleen gebruikt voor het opstellen van de persoonlijke opzegbrief.

Opzeggen.nl houdt door middel van een teller het aantal bezoekers bij. De resultaten worden uitsluitend in geaggregeerde en in niet tot individuele personen herleidbare vorm gebruikt.

Verzamelde (persoons-)gegevens worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld. Dit behoudens speciale omstandigheden, bijvoorbeeld indien wettelijk vereist. Ook kan door de klant op ieder moment schriftelijk verzocht worden om gegevens uit onze bestanden te verwijderen.