Vergelijk hier uw autoverzekering

Buitenlands rijbewijs

Heeft u een rijbewijs uit het buitenland en wilt u in Nederland een autoverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u de regelgeving omtrent een niet-Nederlands rijbewijs kent. In Nederland mag u uw buitenlands rijbewijs gebruiken, voor een bepaalde tijd.

  • Uw rijbewijs is 10 jaar geldig: als u uw rijbewijs heeft behaald in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland of één van de lidstaten van de Europese Unie.
  • Uw rijbewijs is 185 dagen geldig: als u uw rijbewijs buiten de Europese Unie heeft behaald. Deze periode gaat in op het moment dat u in Nederland komt wonen. Na deze periode moet u in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs.

Een auto verzekeren met een buitenlands rijbewijs

Of u een autoverzekering kunt afsluiten met een buitenlands rijbewijs hangt af van de verzekeraar. De meeste verzekeraars stellen verplicht dat u na het afsluiten van de autoverzekering op korte termijn een Nederlands rijbewijs in het bezit heeft. 

Autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers 

Heeft u een buitenlands rijbewijs? Dan kunt u gewoon online een autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers. Uw verzekering is in de meeste gevallen in vijf dagen geregeld. 

Sluit een goedkope autoverzekering af

Autoverzekeringen vergelijken

Wij helpen u graag met het kiezen van een goedkope autoverzekering. Daarom kunt u bij UnitedConsumers autoverzekeringen vergelijken. Vul uw kenteken in bij de Premie-Check en binnen enkele seconden kunt u zien welke dekking het beste bij u past. 

Aanvullende autoverzekering

Wij houden rekening met uw persoonlijke situatie. U kunt daarom naast uw autoverzekering ook een aanvullende autoverzekering afsluiten. Ook dit kan eenvoudig en snel online. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan klaar om u te woord te staan. Goed voor elkaar. 

Meer informatie over het rijbewijs

2todrive: rijbewijs voor 17-jarigen
Beginnersrijbewijs
Puntenrijbewijs

> Veelgestelde vragen over autoverzekeringen
> Alles over autoverzekeringen