Afstandsverklaring schadevrije jaren

Wanneer u een auto bezit waarin u en uw partner evenveel in rijden, bouwt toch maar één persoon schadevrije jaren op. Dat is degene die de autoverzekering heeft afgesloten. In sommige situaties willen mensen hun schadevrije jaren afstaan, bij bijvoorbeeld een echtscheiding.

Schadevrije jaren overdragen

Met een afstandsverklaring kunt u uw schadevrije jaren overdragen aan iemand anders. Dit kan niet een willekeurig persoon zijn. De schadevrije jaren kunnen alleen overgedragen worden aan iemand die al bekend is bij de autoverzekeraar als bestuurder. Denk hierbij aan een partner of een kind (alleen bij overlijden vader/moeder).

Op het moment dat u uw schadevrije jaren overdraagt aan iemand anders, bent u ze kwijt. U moet dan weer opnieuw beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.

Autoverzekering afsluiten

Sluit nu een goedkope autoverzekering af bij UnitedConsumers. U kunt eenvoudig autoverzekeringen vergelijken met de Premie-Check. Wij laten u de goedkoopste opties zien en u kiest zelf de dekking die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Lees meer over

Opbouw schadevrije jaren
Bonus/malus ladder
Roy Data

> Alles over autoverzekeringen