Vergelijk hier uw autoverzekering

Uw autopremie betalen

Voor een autoverzekering betaalt u een keer per maand of eens per jaar autopremie. De hoogte van uw autopremie is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over de premie van een autoverzekering.

Wat is de betalingstermijn van mijn autopremie?

U kunt kiezen om de premie voor uw autoverzekering per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar te betalen. Veel verzekeraars geven een korting op de autopremie als u voor een betalingstermijn per jaar kiest. 

Hoe kan ik de autopremie betalen?

De premie voor uw autoverzekering betaalt u via automatische incasso. Hierdoor kunnen wij u een scherpe premie bieden. De incasso voor uw autopremie wordt uitgevoerd door Voogd & Voogd. Het is niet mogelijk om met acceptgiro te betalen.

Wat zijn prolongatiekosten?

Prolongatiekosten zijn administratieve kosten voor het uitvoeren van de incasso. Deze kosten betaalt u bij iedere betaling. Kiest u voor een betalingstermijn per jaar, dan worden deze kosten slechts eenmaal per jaar in rekening gebracht.

Wat is assurantiebelasting?

Assurantiebelasting is de belasting die u over de premie en kosten van uw autoverzekering moet betalen. Voor schadeverzekeringen wordt 21% assurantiebelasting gerekend. Als u autoverzekeringen vergelijkt, ziet u de prijs exclusief assurantiebelasting.

Goedkope autoverzekeringen

Bij UnitedConsumers krijgt u altijd korting op uw goedkope autoverzekering. Wij vergelijken meer dan 100 autoverzekeringen en laten u de beste drie opties zien. U kiest vervolgens zelf de gewenste dekking. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe dan nu gratis de Premie-Check!