Wie is kentekenhouder?

De kentekenhouder is degene op wiens naam de auto geregistreerd staat. Meestal is dit ook de verzekeringnemer. Staat u bij de RDW als kentekenhouder geregistreerd voor een auto, dan bent u de eigenaar van de auto. U heeft dan de verplichting om belasting te betalen. Als u zelf regelmatige bestuurder bent, bent u ook verplicht een autoverzekering af te sluiten.

Goedkope autoverzekering >>

Kentekenhouder, maar autoverzekering op een andere naam

Als u een auto heeft gekocht en het kenteken staat op uw naam, dan mag uw partner of kind deze verzekeren als hij/zij regelmatige bestuurder is. Als regelmatige bestuurder is uw partner verplicht om de auto zelf te verzekeren. Als u zelf de regelmatige bestuurder bent, moet u zelf een autoverzekering afsluiten.

Twee auto’s op één naam

U heeft al een auto maar koopt er een tweede bij, voor bijvoorbeeld uw partner of uw kind. U bent eigenaar van de auto, maar uw partner of kind zal het meeste in de auto rijden en is dus regelmatige bestuurder. Het is verplicht dat de autoverzekering op naam van de regelmatige bestuurder staat.

De kentekenhouder en de regelmatige bestuurder moeten op hetzelfde adres wonen. De autoverzekering op naam van uw kind of partner zetten is dus geen probleem als hij of zij op hetzelfde adres woont. In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Tweede Gezinsautoregeling.

Autoverzekering afsluiten

Wilt u een goedkope autoverzekering? Doe de Premie-Check om de voordeligste autoverzekeringen te vergelijken. Wij berekenen binnen enkele seconden de goedkoopste autoverzekering voor u. U kiest vervolgens de dekking die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Bovendien krijgt u bovenop uw lage premie ook nog 5% extra groepskorting. Zo doen we dat.

Doe de Premie-Check >>

Meer lezen over de verzekeringnemer

Autoverzekering beginnend bestuurder
Factoren die de autopremie bepalen
Autoverzekering op naam partner
Autoverzekering zonder rijbewijs
Woonplaats verzekeringnemer
Automerk verzekeringnemer
Studenten autoverzekering
Mededelingsplicht
Schuld en schade
Eigen risico
Royement

> Alles over autoverzekeringen