Vergelijk hier uw autoverzekering

Mededelingsplicht bij autoverzekering afsluiten

Volgens de Nederlandse wet heeft iedere verzekeringnemer de plicht om bij het afsluiten van een autoverzekering de informatie te verstrekken die door de verzekeraar gevraagd wordt. Naar waarheid natuurlijk. Als u een verzekering wilt afsluiten bij UnitedConsumers bent u als verzekeringnemer verplicht om de gegevens over uw verleden als bestuurder naar waarheid in te vullen.

Acceptatievragen

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet u een aantal acceptatievragen beantwoorden. Het is erg belangrijk dat u de vragen naar waarheid beantwoordt. De verzekeraar zal naar aanleiding van deze vragen beoordelen of uw aanvraag wordt geaccepteerd of niet. Als blijkt dat u een of meerdere vragen niet eerlijk heeft ingevuld, mag de autoverzekeraar uw aanvraag weigeren en krijgt u een aantekening in het bestand van Stichting CIS.

Stichting CIS

Stichting CIS verzamelt en bewaart alle informatie over verzekeringnemers. Verzekeraars mogen deze gegevens altijd opvragen. Door de informatie-uitwisseling wordt fraude en misbruik van financiële diensten tot het minimum beperkt.

Autoverzekering afsluiten UnitedConsumers

U kunt nu eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en direct afsluiten bij UnitedConsumers. De premie van uw autoverzekering wordt onder andere bepaald door de woonplaats, het automerk en de gegevens van de regelmatige bestuurder. Wij laten de goedkoopste opties zien, vervolgens kiest u de dekking die het beste bij u past.

UnitedConsumers beoordeelt direct of u in aanmerking komt voor een voorlopige dekking en legt uw aanvraag neer bij de gekozen autoverzekering. Binnen vijf dagen weet u of uw aanvraag geaccepteerd is en bent u in de meeste gevallen volledig verzekerd. Als uw aanvraag niet wordt geaccepteerd brengen wij u uiteraard zo spoedig mogelijk op de hoogte. Uw voorlopige dekking vervalt dan direct, u bent dan niet meer verzekerd.

Autoverzekering met korting

Alleen bij UnitedConsumers krijgt u extra korting op uw autoverzekering. Door het unieke concept van het consumentencollectief kan UnitedConsumers groot inkopen en veel korting geven. Zo krijgt u standaard 5% korting op uw premie. Dit bedrag spaart u op in uw persoonlijke account en kunt u uit laten keren wanneer u dat wilt. Zo doen we dat.