Contact
Mijn UnitedConsumers

Dekking autoverzekering wijzigen

Heb je een nieuwe auto gekocht en past jouw huidige autoverzekering daar niet meer bij? Of heb je een auto die al wat ouder is en heeft die geen uitgebreide dekking meer nodig? Dan moet je wellicht de dekking van je autoverzekering wijzigen.

Het aanpassen van de dekking van je autoverzekering is zo geregeld. Je regelt het eenvoudig in Mijn UnitedConsumers!

Mijn autoverzekering wijzigen

dekking wijzigen

 

Dekking autoverzekering wijzigen

Bij een autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen, namelijk: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Wil je de dekking van je autoverzekering wijzigen? De wijziging van je autoverzekering gaat vaak in vanaf de eerstvolgende maand, of op de vervaldatum van jouw autoverzekering. Voor het wijzigen van je dekking kun je verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld:

  • Je hebt een nieuwe auto gekocht en jouw huidige dekking past niet meer bij de dagwaarde of nieuwwaarde van de auto.
  • Je auto wordt ouder en heeft geen uitgebreide dekking meer nodig.
  • Je wilt uitgebreider verzekerd zijn voor je auto.

> Mijn dekking kiezen


advies Goed om te weten

"Welke dekking je ook kiest: de keuze is aan jou. Je kunt je dekking altijd kiezen en wijzigen in Mijn UnitedConsumers. Heb je hulp en/of advies nodig? Onze adviseurs helpen je graag!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Autoverzekering dekking

Twijfel je nog over de dekking van je autoverzekering? Wij helpen je graag een handje. Bekijk hieronder de verschillende dekkingen van een autoverzekering.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Minimaal 5% korting op je premie
 
 
 

Dekking kiezen


Je dekking wijzigen

Heb je hulp nodig? Of wil je de dekking van je autoverzekering wijzigen? Neem dan contact op met onze WFT-gecertificeerde medewerkers. Onze medewerkers staan voor je klaar!

service


Je autoverzekering online wijzigen

Je kunt de dekking van je autoverzekering eenvoudig online wijzigen via Mijn UnitedConsumers. Wij verwerken je wijziging binnen één werkdag. Indien nodig, nemen wij persoonlijk contact met je op.

Mijn autoverzekering wijzigen


Veelgestelde vragen over dekking wijzigen

Wanneer je jouw autoverzekering kunt wijzigen, hangt af van de polisvoorwaarden. Vaak is het bijvoorbeeld niet mogelijk de dekking te verlagen in het eerste verzekeringsjaar. Een aanvullende verzekering kan vaak wel - met een bepaalde opzegtermijn - tussentijds gewijzigd worden.

De polisvoorwaarden kunnen afwijken per verzekeraar. Heb je de polisvoorwaarden niet bij de hand? Dan kun je jouw polisvoorwaarden opzoeken op deze handige website.

Uiteraard kun je ook een aanvullende verzekering toevoegen voor extra dekking. Denk aan een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

> Aanvullende verzekering kiezen