Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto verzekeren op andere naam

Een auto verzekeren op een andere naam dan de eigenaar is niet gebruikelijk. Want normaal gesproken sluit de eigenaar van een auto een autoverzekering op zijn of haar eigen naam af. Kunt u een auto verzekeren op een andere naam en hoe gaat dit in zijn werk?

Andere naam verzekeren banner


 

Auto verzekeren op andere naam dan eigenaar

Een auto verzekeren, of overzetten, op iemand anders naam kan goedkoper zijn. Iemand anders heeft bijvoorbeeld meer schadevrije jaren, waardoor de premie lager uitvalt. Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk, indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont. Wilt u uw auto verzekeren op een andere naam? Kies dan voor een één van onze autoverzekeringen met korting en ontvang direct uw persoonlijke aanbod.

Auto verzekeren op andere naam


 
NL

 

Waarom een auto verzekeren op iemand anders naam zetten?

Er zijn allerlei redenen waarom mensen een auto verzekeren op een andere naam. Enkele voorbeelden hiervan: 

 • Een auto verzekeren op andere naam voor een lagere premie.
 • Een auto verzekeren op andere naam omdat u geen parkeervergunning op uw naam kunt zetten.
 • U wilt een auto op iemand anders naam verzekeren omdat u wegens schulden geen auto mag of kunt bezitten.
 • U wilt een autoverzekering op een andere naam afsluiten omdat u wegens fraude geen autoverzekering mag afsluiten.

 

Autoverzekering op naam partner

De meeste verzekeringsmaatschappijen gaan ervan uit dat partners elkaars auto gebruiken. Daarom staan verzekeraars het toe dat u een autoverzekering op naam van uw partner zet. Of andersom: dat uw partner zijn of haar auto aan uw autoverzekering toevoegt. De voorwaarde hiervoor is wel dat u allebei op hetzelfde adres woont en staat ingeschreven.

Autoverzekering partner schadevrije jaren

Een auto op naam van uw partner laten verzekeren is een aantrekkelijke optie wanneer uw partner meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Want hoe meer schadevrije jaren iemand heeft, des te hoger de no-claimkorting is en hoe minder de autoverzekering dus kost. Maar let wel op: Alleen de verzekeringnemer (uw partner) bouwt in deze situatie schadevrije jaren op.

Autoverzekering op naam partner na scheiding

Bij een scheiding worden de bezittingen verdeeld en krijgt één van de twee de auto. Deze dient dan ook de autoverzekering op zijn of haar naam te zetten. In het geval van een scheiding kunt u uw schadevrije jaren overdragen aan uw partner middels een afstandsverklaring, of andersom natuurlijk. Indien van toepassing, raakt de andere partner dan wel de opgebouwde schadevrije jaren kwijt.

Tweede auto verzekeren

Als beide partners een auto hebben, kan het extra voordelig uitpakken om deze bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Met de zogeheten Tweede Gezinsautoregeling kunt u een hogere no-claimkorting krijgen op uw tweede auto wanneer u voor uw eerste auto schadevrije jaren heeft opgebouwd. 


 

Autoverzekering op naam ouders

Het gebeurt vaak: ouders laten de autoverzekering van hun kind op hun naam zetten. Op deze manier kan het kind profiteren van het aantal schadevrije jaren van de ouders en dus van de lage premie. Voor jonge automobilisten is de premie voor een autoverzekering vaak extra hoog.

De reden hiervan is dat verzekeraars de groep jongeren t/m 25 jaar als een verhoogd risico zien. Bestuurders met minder ervaring rijden vaker schade dan ervaren bestuurders die al langer een rijbewijs hebben. Een autoverzekering op naam van de ouders lijkt daarom een slimme oplossing, maar dat is het niet.

Autoverzekering op naam ouders: voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
plus U betaalt een lagere premie.  min U bouwt zelf geen schadevrije jaren op. 
  min Verzekeren op een andere naam kan worden gezien als fraude. 

Is verzekeren op naam ouders verstandig?

Een auto verzekeren op naam van de ouders heeft als voordeel dat er minder premie wordt betaald. De ouders hebben vaak al een aantal schadevrije jaren opgebouwd en dit zorgt voor korting op de verzekeringspremie.

Een nadeel is echter dat dit gezien kan worden als verzekeringsfraude, waardoor een schade mogelijk niet wordt vergoed en een CIS registratie kan volgen. Een ander nadeel is dat de jongere geen eigen schadevrije jaren opbouwt. Sluit hij of zij later zelf een autoverzekering af, dan staat de teller op nul en geeft de autoverzekeraar geen korting op de premie.

advies Advies van onze expert

"Een autoverzekering op een andere naam dan die van uzelf of uw partner is vaak niet verstandig. Op de lange termijn zitten er meer voordelen dan nadelen aan. Verzekeren op uw eigen naam is dus uiteindelijk goedkoper."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Auto op andere naam verzekeren met korting

Wilt u uw auto tegen een voordelige premie verzekeren op een andere naam? Kies dan voor UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bovendien is een autoverzekering afsluiten binnen 6 stappen geregeld. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering

Wilt u uw auto op een andere naam verzekeren en heeft u graag extra zekerheid? Dan is een aanvullende autoverzekering een interessante optie. Wij bieden de volgende aanvullende autoverzekeringen aan:

Schadeverzekering inzittenden

> Kies direct

Rechtsbijstandverzekering

> Kies direct

Meer aanvullende autoverzekeringen

> Neem contact met ons op