Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto verzekeren op andere naam

Een auto verzekeren op een andere naam dan de eigenaar is niet gebruikelijk. Want als je een auto op je naam hebt, moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Kun je een auto verzekeren op een andere naam? Je leest het op deze pagina.

Andere naam verzekeren banner


 

Auto verzekeren op andere naam dan eigenaar, kan dat?

In principe is het niet mogelijk om een auto te verzekeren op een andere naam dan de eigenaar. Heb je een auto op je naam staan? Dan ben je verplicht om zelf een autoverzekering af te sluiten.


 

Autoverzekering op naam partner

Wel is het mogelijk om je autoverzekering op naam van je partner te zetten. Of andersom: dat je partner zijn of haar auto aan jouw autoverzekering toevoegt. De meeste verzekeringsmaatschappijen gaan er namelijk van uit dat partners elkaars auto gebruiken. De voorwaarde hiervoor is wel dat jullie allebei op hetzelfde adres wonen en staan ingeschreven.

Goed om te weten: je auto op naam van je partner verzekeren is slim als je partner meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Zo is de no-claimkorting hoger.

Autoverzekering op naam partner na scheiding

Bij een scheiding worden de bezittingen verdeeld en krijgt één van de twee de auto. Deze dient dan ook de autoverzekering op zijn of haar naam te zetten. In het geval van een scheiding kun je jouw schadevrije jaren overdragen aan je partner middels een afstandsverklaring, of andersom natuurlijk. Indien van toepassing, raakt de andere partner dan wel de opgebouwde schadevrije jaren kwijt.


 

Autoverzekering op naam ouders

Alleen als de ouders eigenaar zijn van de auto, kan de autoverzekering op naam van je ouders gezet worden. Staat de auto op jouw eigen naam? Dan is het niet mogelijk om je auto te verzekeren op naam van je ouders. Ben jij de regelmatige bestuurder van de auto? Dan baseert de autoverzekeraar de premie op basis van de regelmatige bestuurder.


advies Advies van onze expert

"Een autoverzekering op een andere naam is meestal niet slim. Je kunt namelijk een CIS-registratie krijgen vanwege fraude. Deze kan tot 8 jaar in het systeem blijven staan. Hier kun je dus lange tijd last van hebben, als je een nieuwe verzekering af wilt sluiten."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Auto verzekeren op andere naam

Een auto verzekeren, of overzetten, op iemand anders naam kan goedkoper zijn. Iemand anders heeft bijvoorbeeld meer schadevrije jaren, waardoor de premie lager uitvalt. Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk, indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont. Wil je jouw auto verzekeren op een andere naam? Kies dan voor een één van onze autoverzekeringen met korting en ontvang direct jouw persoonlijke aanbod.

Auto verzekeren op andere naam


 
NL

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Of wil je jouw autoverzekering op iemands anders naam? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op