Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering overzetten

Heeft u een nieuwe auto gekocht en wilt u uw autoverzekering overzetten? Dat kan! Het overzetten van uw autoverzekering doet u door de wijziging door te geven bij uw verzekeraar. U behoudt daarbij uw huidige autoverzekering, maar dan met een nieuw kenteken.

U kunt uw autoverzekering overzetten bij UnitedConsumers, door contact met ons op te nemen of uw wijziging online aan ons door te geven via Mijn UnitedConsumers.

Autoverzekering overzetten

verzekering auto overzetten


Wanneer kan ik mijn autoverzekering overzetten?

Zodra u het kenteken heeft van uw nieuwe auto, kunt u de verzekering van uw auto overzetten. Bij het overzetten van de autoverzekering wordt altijd gevraagd wat de ingangsdatum is van de nieuwe autoverzekering. Goed om te weten: u kunt uw auto niet verzekeren met een datum in het verleden. 


Nieuwe premie bij overzetten autoverzekering

Wijzigt u bij uw nieuwe auto de dekking van uw autoverzekering tijdens het overzetten? Dan wijzigt uw premie ook. Zelfs als u uw huidige autoverzekering overzet, wijzigt uw premie in de meeste gevallen. Dit komt doordat er bij het verzekeren van de auto gekeken wordt naar het merk, schadevrije jaren en het risico op schade met deze auto. 


Autoverzekering overzetten
via UnitedConsumers

Wilt u uw autoverzekering overzetten en de laagste premie voor uw nieuwe auto? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken maandelijks de goedkoopste en beste autoverzekeringen voor u. Daarnaast krijgt u van ons altijd een mooie korting op uw premie. 

Autoverzekering vergelijken


NL

Autoverzekering overzetten

Als u uw autoverzekering wilt overzetten bij uw huidige verzekeraar, zijn er een paar zaken waar u rekening mee kunt houden. Wij helpen u graag! Daarom zetten we een aantal zaken voor u op een rij.

Schadevrije jaren bij overzetten

Bij het overzetten van uw huidige autoverzekering, worden uw schadevrije jaren gewoon meegenomen. Schadevrije jaren kunnen wel enkel op één verzekering tegelijk gebruikt worden. Wilt u uw schadevrije jaren overzetten? Dat kan!

> Schadevrije jaren overzetten

 

Dekking overzetten

Het is niet altijd slim om uw huidige autoverzekering één-op-één over te zetten naar een andere auto. Is uw huidige auto ouder dan 10 jaar en is uw nieuwe auto 5 jaar oud? Dan is het verstandig om te kijken of de huidige dekking past bij uw nieuwe auto.

> Meer over dekking kiezen

 

Overzetten van tweede auto

Heeft u een tweede auto gekocht, maar blijft uw eerste auto ook in bezit? Dan is het belangrijk dat u beide voertuigen verzekert. Als u twee auto's verzekert bij dezelfde verzekeraar, krijgt u dezelfde korting op uw premie. Dat is extra voordelig! 

Tweede auto verzekeren


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Of wilt u uw autoverzekering overzetten? Wij helpen u graag!