Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering overzetten

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je jouw autoverzekering overzetten? Dat kan! Het overzetten van je autoverzekering doe je door de wijziging door te geven bij jouw verzekeraar. Je behoudt daarbij je huidige autoverzekering, maar dan met een nieuw kenteken.

Je kunt je autoverzekering overzetten bij UnitedConsumers, door contact met ons op te nemen of je wijziging online aan ons door te geven via Mijn UnitedConsumers.

Autoverzekering overzetten

verzekering auto overzetten


Wanneer kan ik mijn autoverzekering overzetten?

Zodra je het kenteken hebt van jouw nieuwe auto, kun je de verzekering van je auto overzetten. Bij het overzetten van de autoverzekering wordt altijd gevraagd wat de ingangsdatum is van de nieuwe autoverzekering. Goed om te weten: je kunt je auto niet verzekeren met een datum in het verleden.


Nieuwe premie bij overzetten autoverzekering

Wijzig je bij jouw nieuwe auto de dekking van je autoverzekering tijdens het overzetten? Dan wijzigt je premie ook. Zelfs als je jouw huidige autoverzekering overzet, wijzigt je premie in de meeste gevallen. Dit komt doordat er bij het verzekeren van de auto gekeken wordt naar het merk, schadevrije jaren en het risico op schade met deze auto.


Autoverzekering overzetten
via UnitedConsumers

Wil je jouw autoverzekering overzetten en de laagste premie voor je nieuwe auto? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken maandelijks de goedkoopste en beste autoverzekeringen voor je. Daarnaast krijg je van ons altijd een mooie korting op jouw premie. 

Autoverzekering vergelijken


NL

Autoverzekering overzetten

Als je jouw autoverzekering wilt overzetten bij je huidige verzekeraar, zijn er een paar zaken waar je rekening mee kunt houden. Wij helpen je graag! Daarom zetten we een aantal zaken voor je op een rij.

Schadevrije jaren bij overzetten

Bij het overzetten van je huidige autoverzekering, worden je schadevrije jaren gewoon meegenomen. Schadevrije jaren kunnen wel enkel op één verzekering tegelijk gebruikt worden. Wil je jouw schadevrije jaren overzetten? Dat kan!

> Schadevrije jaren overzetten

 

Dekking overzetten

Het is niet altijd slim om je huidige autoverzekering één-op-één over te zetten naar een andere auto. Is je huidige auto ouder dan 10 jaar en je nieuwe auto 5 jaar oud? Dan is het slim om te kijken of de huidige dekking past bij jouw nieuwe auto.

> Meer over dekking kiezen

 

Overzetten van tweede auto

Heb je een tweede auto gekocht, maar blijft je eerste auto ook in bezit? Dan is het belangrijk dat je beide voertuigen verzekert. Als je twee auto's verzekert bij dezelfde verzekeraar, krijg je dezelfde korting op je premie. Dat is extra voordelig! 

Tweede auto verzekeren


advies Goed om te weten...

"Wil je een autoverzekering overzetten op andere naam? Verzekeraars staan het meestal toe dat de verzekering van jouw auto op naam van je partner komt. Dit is gunstig als je partner meer schadevrije jaren heeft opgebouwd: dan betaal je een lagere premie."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Of wil je jouw autoverzekering overzetten? Wij helpen je graag!