Contact
Mijn UnitedConsumers

Tweede auto verzekeren: hoe kan ik 2 autos verzekeren?

Als je een tweede auto hebt gekocht, wil je deze natuurlijk uitstekend en voordelig verzekeren. Vaak is 2 auto's verzekeren bij dezelfde verzekeraar goedkoper dan een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij. Wij vertellen je waarom!

Wil je een tweede auto verzekeren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

Verzeker mijn tweede auto

tweede gezinsauto


 

Wat is de tweede gezinsautoregeling?

Dankzij de tweede gezinsautoregeling krijg je dezelfde korting op een tweede autoverzekering als op je eerste autoverzekering. Je kunt zelf een tweede auto verzekeren, maar je kunt ook de auto van jouw partner verzekeren. Mits je op hetzelfde adres woont. Goed om te weten: je kunt de tweede gezinsautoregeling niet combineren met een zakelijke auto. Voor zakelijke autoverzekeringen worden namelijk andere premies berekend.


advies Goed om te weten

"Voldoe je aan de voorwaarden voor de tweede gezinsautoregeling? Dan is het meestal het voordeligst om deze bij dezelfde verzekeraar te verzekeren, omdat je dezelfde no-claimkorting krijgt. Is de gezinsautoregeling niet van toepassing? Dan is het slim om een autoverzekering te vergelijken voor je tweede auto."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Voorwaarden 2e auto verzekeren

Een autoverzekeraar stelt verschillende eisen aan het verzekeren van een tweede auto. De voorwaarden zijn:

  • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
  • Jij bent de regelmatige bestuurder van de auto (of je partner is dit).
  • Bij het verzekeren van je eigen auto en die van je partner dient jouw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als jij.

 

Tweede auto verzekeren: dekking kiezen

Wanneer je een 2e auto wilt verzekeren, is het belangrijk dat je een dekking kiest die perfect bij deze auto past. De twee auto's hoeven namelijk niet dezelfde dekking te hebben. Wil je jouw tweede auto verzekeren met een WA, WA beperkt casco of een WA casco verzekering?

Dekking WA WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
  vanaf € 12,- per maand
> Kies
vanaf € 14,- per maand
> Kies
vanaf € 16,- per maand
> Kies

 

In welke situatie kan ik 2 auto's verzekeren?

Er zijn verschillende scenario's te bedenken waarin je een tweede auto zou willen verzekeren. Of dit mogelijk is, hangt af van jouw situatie:

2e auto verzekeren partners

Wanneer jij en je partner een auto willen verzekeren en op hetzelfde adres wonen, dan kun je gebruikmaken van de tweede gezinsautoregeling. Partners rijden namelijk wel eens in elkaars auto's. Daarom kun je prima 2 auto's verzekeren bij dezelfde maatschappij.

Twee auto's verzekeren ouders en kind

Het is niet mogelijk om de auto op naam van je kind te verzekeren als tweede auto, wanneer de eerste auto op jouw eigen naam staat. Soms kun je wel je kind in de polis opnemen als regelmatige bestuurder. Dit heeft mogelijk invloed op de kosten van jouw autoverzekering.


Twee auto's verzekeren via UnitedConsumers

Wil je een tweede auto verzekeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze medewerkers berekenen of een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij, of juist bij dezelfde maatschappij goedkoper is. Bovendien helpen zij je graag bij het kiezen van een autoverzekering die het beste bij je past!


Wij staan voor je klaar

Heb je hulp nodig? Of wil je een tweede gezinsautoregeling afsluiten? Neem dan gerust contact op met onze WFT-gecertificeerde medewerkers. Wij helpen je graag!

service


Veelgestelde vragen over een tweede auto verzekeren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kun je jouw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die je dan in jouw eerste auto hebt gereden, leveren je extra no-claimkorting op voor je tweede auto. Zo is 2 auto's verzekeren toch voordelig!

Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen. Als je met je tweede auto naar een andere verzekeraar overstapt, merk je dat jouw no-claim korting lager is door het minder aantal opgebouwde schadevrije jaren voor deze auto.

Is dit niet de eerste keer dat je een 2e auto wilt verzekeren?

Heb je al eerder een tweede gezinsautoregeling afgesloten? Dan kunnen de schadevrije jaren van die auto wellicht gebruikt worden voor de autoverzekering van de 2e auto. Wil je zeker weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? Dan kun je jouw schadevrije jaren opvragen in Roy Data.

Het is niet altijd voordeliger om twee auto's te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Soms valt de prijs tegen, of zijn de voorwaarden onaantrekkelijk waardoor een goedkopere autoverzekering bij schade toch ineens duurder uitvalt. Het is daarom slim om jouw autoverzekering regelmatig te vergelijken en om je 2e auto misschien te verzekeren bij een andere maatschappij!

Je kunt een tweede auto verzekeren op jouw naam als het om een auto van jou en/of je partner gaat. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto's gebruiken. Zo kun je voor je tweede auto een no-claim korting krijgen op basis van jouw schadevrije jaren met de eerste auto. Wel moeten jullie beiden op hetzelfde adres wonen.

Je kunt niet de auto van je kind op jouw naam verzekeren. Dat komt doordat een beginnende bestuurder een ander risico heeft voor een verzekeraar dan een ervaren bestuurder zoals jijzelf of je partner.

Via onze website kun je zelf geen 'tweede gezinsautoregeling' aanvragen. Je kunt hiervoor het beste telefonisch contact opnemen met onze klantenservice, of ons een mailtje sturen.

Als je een 2e auto gaat verzekeren, beginnen de schadevrije jaren van je tweede auto bij 0. Misschien heb je het aantal schadevrije jaren ingevuld dat je op de polis van je eerste auto zag staan. Hierdoor heeft de verzekeraar de schadevrije jaren gecorrigeerd naar 0, en dat zorgt voor een duurdere premie. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

> Ik heb een andere vraag