Contact
Mijn UnitedConsumers

Tweede auto verzekeren: hoe kan ik 2 autos verzekeren?

Als u een tweede auto heeft gekocht, wilt u deze natuurlijk uitstekend en voordelig verzekeren. Vaak is 2 auto's verzekeren bij dezelfde verzekeraar goedkoper dan een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij. Wij vertellen u waarom!

Wilt u een tweede auto verzekeren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Verzeker mijn tweede auto

tweede gezinsauto


 

Wat is de tweede gezinsautoregeling?

Dankzij de tweede gezinsautoregeling krijgt u dezelfde korting op een tweede autoverzekering als op uw eerste autoverzekering. U kunt zelf een tweede auto verzekeren, maar u kunt ook de auto van uw partner verzekeren. Mits u op hetzelfde adres woont. Goed om te weten: u kunt de tweede gezinsautoregeling niet combineren met een zakelijke auto. Voor zakelijke autoverzekeringen worden namelijk andere premies berekend.


 

Voorwaarden 2e auto verzekeren

Een autoverzekeraar stelt verschillende eisen aan het verzekeren van een tweede auto. De voorwaarden zijn:

  • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
  • U bent de regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner is dit).
  • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

 

Tweede auto verzekeren: dekking kiezen

Wanneer u een 2e auto wilt verzekeren, is het belangrijk dat u een dekking kiest die perfect bij deze auto past. De twee auto's hoeven namelijk niet dezelfde dekking te hebben. Wilt u uw tweede auto verzekeren met een WA, WA beperkt casco of een WA casco verzekering?

Dekking WA WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
  vanaf € 12,- per maand
> Kies
vanaf € 14,- per maand
> Kies
vanaf € 16,- per maand
> Kies

 

In welke situatie kan ik 2 auto's verzekeren?

Er zijn verschillende scenario's te bedenken waarin u een tweede auto zou willen verzekeren. Of dit mogelijk is, hangt af van uw situatie:

2e auto verzekeren partners

Wanneer u en uw partner een auto willen verzekeren en op hetzelfde adres wonen, dan kunt u gebruikmaken van de tweede gezinsautoregeling. Partners rijden namelijk wel eens in elkaars auto's. Daarom kunt u prima 2 auto's verzekeren bij dezelfde maatschappij.

Twee auto's verzekeren ouders en kind

Het is niet mogelijk om de auto op naam van uw kind te verzekeren als tweede auto, wanneer de eerste auto op uw eigen naam staat. Soms kunt u wel uw kind in de polis opnemen als regelmatige bestuurder. Dit heeft mogelijk invloed op de kosten van uw autoverzekering.


Twee auto's verzekeren via UnitedConsumers

Wilt u een tweede auto verzekeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze medewerkers berekenen of een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij, of juist bij dezelfde maatschappij goedkoper is. Bovendien helpen zij u graag bij het kiezen van een autoverzekering die het beste bij u past!


Wij staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig? Of wilt u een tweede gezinsautoregeling afsluiten? Neem dan gerust contact op met onze WFT-gecertificeerde medewerkers. Wij helpen u graag!

service


Veelgestelde vragen over een tweede auto verzekeren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kunt u uw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die u dan in uw eerste auto heeft gereden, leveren u extra no-claimkorting op voor uw tweede auto. Zo is 2 auto's verzekeren toch voordelig!

Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen. Als u met uw tweede auto naar een andere verzekeraar overstapt, merkt u dat uw no-claim korting lager is door het minder aantal opgebouwde schadevrije jaren voor deze auto.

Is dit niet de eerste keer dat u een 2e auto wilt verzekeren?

Heeft u al eerder een tweede gezinsautoregeling afgesloten? Dan kunnen de schadevrije jaren van die auto wellicht gebruikt worden voor de autoverzekering van de 2e auto. Wilt u zeker weten hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? Dan kunt u uw schadevrije jaren opvragen in Roy Data.

Het is niet altijd voordeliger om twee auto's te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Soms valt de prijs tegen, of zijn de voorwaarden onaantrekkelijk waardoor een goedkopere autoverzekering bij schade toch ineens duurder uitvalt. Het is daarom slim om uw autoverzekering regelmatig te vergelijken en om uw 2e auto misschien te verzekeren bij een andere maatschappij!

U kunt een tweede auto verzekeren op uw naam als het om een auto van u en/of uw partner gaat. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto's gebruiken. Zo kunt u voor uw tweede auto een no-claim korting krijgen op basis van uw schadevrije jaren met de eerste auto. Wel moet u beiden op hetzelfde adres wonen.

U kunt niet de auto van uw kind op uw naam verzekeren. Dat komt doordat een beginnende bestuurder een ander risico heeft voor een verzekeraar dan een ervaren bestuurder zoals uzelf of uw partner.

Via onze website kunt u zelf geen 'tweede gezinsautoregeling' aanvragen. U kunt hiervoor het beste telefonisch contact opnemen met onze klantenservice, of ons een mailtje sturen.

Als u een 2e auto gaat verzekeren, beginnen de schadevrije jaren van uw tweede auto bij 0. Misschien heeft u het aantal schadevrije jaren ingevuld dat u op de polis van uw eerste auto zag staan. Hierdoor heeft de verzekeraar de schadevrije jaren corrigeert naar 0, en dat zorgt voor een duurdere premie. Is dit bij u het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

> Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen