Auto wegslepen na schade? Zo werkt het

Uw auto wegslepen na autoschade is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan dit bij autoschade noodzakelijk zijn. Hoe zit het met de kosten van uw auto weg laten slepen en wordt dit gedekt door uw autoverzekering? 

Auto wegslepen header

Auto weg laten slepen

Een aanrijding kan als gevolg hebben dat uw auto het niet meer doet of dat het te gevaarlijk is om verder te rijden. Het laten wegslepen van uw auto is dan vaak de enige oplossing. Om dit te kunnen regelen, heeft u uw groene kaart nodig.


Groene kaart bij de hand bij auto wegslepen

De groene kaart heeft u van uw verzekeringsmaatschappij gekregen bij het afsluiten van de autoverzekering. Hierop is het nummer van de alarmcentrale te vinden. Heeft u een ongeluk gehad en is het niet mogelijk om verder te rijden? Bel dan dit telefoonnummer. De alarmcentrale kan u verder helpen bij noodsituaties of ongelukken. Zorg daarom altijd dat u deze bij u heeft wanneer u in de auto stapt.


Auto slepen kosten

Als uw auto wegslepen noodzakelijk is, doet u er verstandig aan dit altijd via uw autoverzekering te regelen. Op die manier worden de auto sleepkosten op de autoverzekering verhaald. Dit geldt voor alle dekkingen. Zowel met een WA als een WA (beperkt) casco worden deze kosten vergoed. 

Laat u uw auto wegslepen buiten uw autoverzekering om, dan bestaat de kans dat u de zelf voor de auto slepen kosten opdraait.


Auto wegslepen na autoschade

Ook wanneer uw auto na een ongeluk niet hoeft worden weggesleept, is het belangrijk om autoschade zo snel mogelijk bij uw autoverzekering te melden. Dit doet u met behulp van het schadeformulier. Een exemplaar van dit Europees schadeformulier dient altijd in de auto aanwezig te zijn voor het geval u betrokken raakt bij een aanrijding.

Kijk wel altijd goed of het nog verantwoord is om na schade verder te rijden. Twijfelt u? Maakt u zich dan geen zorgen over de sleepkosten, maar laat uw auto wegslepen via uw verzekering. Dit is niet alleen het veiligst voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers.


Aanbevolen voor u


Blog homepage