Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering en uw automerk

Niet alleen uw no claim korting bepaalt hoeveel verzekeringspremie u betaalt, ook het automerk heeft er invloed op. Maar, hoe zit dat dan precies? Wij leggen u uit waarom het automerk invloed heeft op uw premie!

autoverzekering automerk

Automerk en uw autopremie 

Voor het bepalen van de verzekeringspremie, bekijken autoverzekeraars verschillende statistieken. Zo kijken zij onder andere naar het aantal schades en diefstallen in uw woonplaats, maar ook naar statistieken rondom uw automerk. Denk hierbij aan het totaal aantal schadeclaims, (dodelijke) ongelukken en diefstalgevoeligheid van voertuigen van hetzelfde automerk. In Nederland is de Volkswagen Golf het meest gestolen voertuig. U zult daarom merken dat u voor een Golfje meer premie betaalt. 


Duurste en goedkoopste automerken

Hoeveel premie u betaalt, hangt natuurlijk van meerdere factoren af, zoals: uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en hoeveel kilometers (kilometrage) u rijdt. Maar, wat zijn over het algemeen de duurste en goedkoopste automerken om te verzekeren? 

Duurste automerken

1. Porsche
2. Audi
3. Volkswagen
4. BMW
5. Mercedes

Goedkoopste automerken

1. Honda
2. Suzuki
3. Hyundai
4. Daihatsu
5. Mitsubishi


Autoverzekering en de kleur van de auto

Naast het automerk, is ook de kleur van uw auto bepalend voor uw autopremie. De reden hiervoor heeft te maken met de statistieken van schades in combinatie met de kleur van het voertuig. Auto's met een donkere kleur - bijvoorbeeld zwart - hebben vaak een duurdere autopremie. Dit komt omdat zwarte auto's tijdens de sombere winterdagen slechter zichtbaar zijn dan licht gekleurde auto's. De kans is daarom groter dat er een ander voertuig tegenaan rijdt.


Autoverzekering voor een bestelauto

Wilt u een bestelauto WA Beperkt Casco of WA Casco verzekeren? Dan is het ook mogelijk dat de autoverzekeraar een hogere premie in rekening brengt. Statistisch gezien wordt er namelijk vaker ingebroken in bestelauto’s dan in personenauto’s. Dit komt omdat inbrekers ervan uitgaan dat er kostbare materialen en/of gereedschappen in liggen. 


Automerk en autoverzekering: welke dekking kies ik?

Een autoverzekering heeft drie dekkingen, namelijk WA, WA + Beperkt Casco en WA + Casco (All Risk). Welke dekking u kiest, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeur. Waar sommigen liever een WA + Casco (All Risk) dekking kiezen voor hun Audi, vinden anderen een simpele WA voldoende.


Autoverzekering van UnitedConsumers

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage