Contact
Mijn UnitedConsumers

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

Met een autoverzekering komt u niet voor verrassingen te staan bij schade of een ongeval. U wilt uiteraard de beste autoverzekering, tegen de laagste premie. Besparen op uw autoverzekering betekent immers dat u meer overhoudt voor andere leuke in uw leven. Wel zo fijn! 

bespaartips en adviezen

Autoverzekering bespaartips & adviezen

Besparen op de kosten van een autoverzekering; dat willen we allemaal! Bovendien wilt u zo goed mogelijk verzekerd zijn in een geval van schade of een ongeval.

De allerbeste tip om te besparen op uw autoverzekering is door te kiezen voor een lichte auto die niet diefstal gevoelig is. Want kiest u bijvoorbeeld voor een Volkswagen? Dan is de premie vaak duurder, omdat dit het meest gestolen voertuig van Nederland is. En een licht gewicht betekent dat de kosten van een schade mogelijk lager zijn. Het gewicht kunt u gemakkelijk via het kenteken opzoeken.

Heeft zojuist al een auto gekocht? Of is de premie van uw huidige autoverzekering plotseling veel duurder geworden? Dan is het vanzelfsprekend dat u op zoek bent naar een goede en voordelige autoverzekering. Om u een handje te helpen, hebben we een aantal bespaartips op een rijtje gezet.

Tip 1: Autoverzekeringen vergelijken

Voordat u een autoverzekering afsluit, is het verstandig om autoverzekeringen jaarlijks eerst met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk flink besparen op uw autoverzekering! Uw premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: uw woonplaats, het automerk, uw leeftijd en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Heeft u een tweede auto gekocht? Dan is het verstandig om eens te kijken of u in aanmerking komt voor de 'Tweede gezinsautoregeling'. Want door beide auto's bij dezelfde verzekeraar te verzekeren, geniet u van een nog scherpere premie en bespaart u op uw autoverzekering.

Tip 2: Kies voor jaarbetaling

Bij het afsluiten van uw autoverzekering wordt vaak gekozen voor een maandelijkse betaling. Hoewel u op deze manier niet in één klap veel geld kwijt bent aan uw autoverzekering, is het vaak voordeliger om voor een jaarbetaling te kiezen. Veel autoverzekeraars geven een korting op de premie wanneer u kiest voor een jaarbetaling. Het is dus de moeite om deze optie te overwegen!

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Wanneer u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar, heeft dit een effect op uw schadevrije jaren. Dit betekent dat uw premie kan stijgen. Bij grote schades is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, maar voor kleine schades ligt dit anders.

Heeft u een kleine schade aan uw auto en kunt u deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Bent u verzekerd voor schade aan uw auto? Dan bepaalt u uiteraard zelf of u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar.

Tip 4: Kies een passende dekking

Uiteraard wilt u de beste dekking voor uw auto. Echter, de beste dekking betekent niet altijd de hoogste dekking. De leeftijd van uw auto en de waarde van uw auto spelen een rol in de bepaling welke dekking het beste bij uw auto past. Laat u hierin adviseren door de verzekeraar. Zo weet u zeker dat u niet onder- of oververzekerd bent.

Tip 5: Check of u dubbel verzekerd bent

Kiest u voor een aanvullende verzekering? Dat kan! Controleer echter altijd of u niet dubbel verzekerd bent. Een dubbele dekking betekent namelijk dubbele kosten. Hartstikke zonde, dus!

Bij uw autoverzekering kunt u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heeft u al een losse rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan hoeft u niet voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering te kiezen.


Autoverzekering met korting

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant voor u
 

Autoverzekering UC

Een goedkope autoverzekering met korting kiezen

> Bereken mijn korting

 

autoverzekering in 6 stappen

Autoverzekering afsluiten in 6 eenvoudige stappen!

> Lees meer

 

autokosten per maand

Wat zijn de maandelijkse kosten van een auto?

> Lees meer

 

Blog homepage