Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

Met een autoverzekering komt u niet voor verrassingen te staan bij schade of een ongeval. U wilt uiteraard de beste autoverzekering, tegen de laagste premie. Besparen op uw autoverzekering betekent immers dat u meer overhoudt voor andere leuke in uw leven. Wel zo fijn! 

bespaartips en adviezen

Autoverzekering bespaartips & adviezen

Besparen op de kosten van een autoverzekering; dat willen we allemaal! Bovendien wilt u zo goed mogelijk verzekerd zijn in een geval van schade of een ongeval. Om u een handje te helpen, hebben we een aantal bespaartips op een rijtje gezet.

Tip 1: Autoverzekeringen vergelijken

Voordat u een autoverzekering afsluit, is het verstandig om autoverzekeringen eerst met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk flink besparen op uw autoverzekering! Uw premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: uw woonplaats, het automerk, uw leeftijd en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Omdat uw persoonlijke situatie kan veranderen, is het tevens slim om jaarlijks uw autoverzekering te vergelijken, zodat u direct weet of u uw huidige verzekering nóg goedkoper kunt afsluiten.

Tip 2: Kies voor jaarbetaling

Bij het afsluiten van uw autoverzekering wordt vaak gekozen voor een maandelijkse betaling. Hoewel u op deze manier niet in één klap veel geld kwijt bent aan uw autoverzekering, is het vaak voordeliger om voor een jaarbetaling te kiezen. Veel verzekeraars geven een korting op de premie wanneer u kiest voor een jaarbetaling. Het is dus de moeite om deze optie te overwegen!

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Wanneer u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar, heeft dit een effect op uw schadevrije jaren. Dit betekent dat uw premie kan stijgen. Bij grote schades is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, maar voor kleine schades ligt dit anders.

Heeft u een kleine schade aan uw auto en kunt u deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Bent u verzekerd voor schade aan uw auto? Dan bepaalt u uiteraard zelf of u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar.

Tip 4: Kies een passende dekking

Uiteraard wilt u de beste dekking voor uw auto. Echter, de beste dekking betekent niet altijd de hoogste dekking. De leeftijd van uw auto en de waarde van uw auto spelen een rol in de bepaling welke dekking het beste bij uw auto past. Laat u hierin adviseren door de verzekeraar. Zo weet u zeker dat u niet onder- of oververzekerd bent.

Tip 5: Check of u dubbel verzekerd bent

Kiest u voor een aanvullende verzekering? Dat kan! Controleer echter altijd of u niet dubbel verzekerd bent. Een dubbele dekking betekent namelijk dubbele kosten. Hartstikke zonde, dus!

Bij uw autoverzekering kunt u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heeft u al een losse rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan hoeft u niet voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering te kiezen.


Autoverzekering kiezen

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage