Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering en uw woonplaats

Een autopremie is van veel verschillende factoren afhankelijk, zoals: het automerk, het aantal schadevrije jaren, de kilometrage en de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Maar, wist u dat uw woonplaats een andere belangrijke factor is?

autoverzekering woonplaats

Autopremie en woonplaats

Aan iedere regio of postcode koppelt een autoverzekeraar een ander risico: hoe hoger het risico, hoe hoger de kosten voor uw autoverzekeringWanneer u in een gebied woont met veel verkeer, is de kans groot dat u in de toekomst schade rijdt en deze claimt op uw autoverzekering. Claimt u een schade, dan kost dat uw autoverzekeraar geld. Gebieden met veel verkeer zien verzekeraars daarom als een hoger risico. Om de schades te kunnen vergoeden, vragen zij in deze gebieden dus een hogere premie.

Autopremie in grote steden

In grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, wordt over het algemeen meer schade gereden en geclaimd. Wanneer u in een grotere stad woont, betaalt u vaak een hogere premie. Het is daarom vaak even schrikken wanneer u van een dorp naar een stad verhuist.

Autopremie in dorpen

De premie van een autoverzekering is gemiddeld lager wanneer u in een buitengebied woont. Met minder verkeer wordt logischerwijs minder schade gereden en geclaimd. Het kost de autoverzekeraar dan gemiddeld minder geld, waardoor de premies lager zijn.

Echter, de premie is niet in alle dorpen lager. Woont u in een postcodegebied met een geschiedenis van inbraak en gestolen auto’s? Dan ziet een verzekeraar dit ook als een hoger risico. In dat geval betaalt u ook meer voor uw autoverzekering.


Bepaling van de premie

Over het algemeen kijken autoverzekeraars naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio. Ook kijken zij naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied. Vervolgens schatten ze hoeveel schades er mogelijk geclaimd worden in de toekomst. Aan de hand van dergelijke gegevens bepalen zij vervolgens de hoogte van de premie.

Iedere autoverzekeraar rekent met andere bruto premies en koppelt andere risico’s aan bepaalde regio’s, postcodes of zelfs huisnummers. Zo kan het bij de ene verzekeraar bijna 40% in premie schelen wanneer u bijvoorbeeld verhuist van Rotterdam naar Dokkum. Bij de andere verzekeraar scheelt het misschien maar een paar euro.


Risico per regio, postcode of huisnummer

Sommige autoverzekeraars koppelen risico’s aan een combinatie van een aantal postcodes, dus een regio. Ook zijn er autoverzekeraars die per postcode een risico koppelen. Er zijn zelfs autoverzekeraars die kijken naar het risico per huisnummer (of zelfs toevoeging). Zo betaalt de buurman om de hoek bij dezelfde autoverzekeraar mogelijk een hogere premie dan u.


Autoverzekering van UnitedConsumers

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage