Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering en je woonplaats

Een autopremie is van veel verschillende factoren afhankelijk, zoals: het automerk, het aantal schadevrije jaren, de kilometrage en de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Maar, wist je dat je woonplaats een andere belangrijke factor is?

autoverzekering woonplaats

Autopremie en woonplaats

Aan iedere regio of postcode koppelt een autoverzekeraar een ander risico: hoe hoger het risico, hoe hoger de kosten voor je autoverzekeringWanneer je in een gebied woont met veel verkeer, is de kans groot dat je in de toekomst schade rijdt en deze claimt op je autoverzekering. Claim je een schade, dan kost dat je autoverzekeraar geld. Gebieden met veel verkeer zien verzekeraars daarom als een hoger risico. Om de schades te kunnen vergoeden, vragen zij in deze gebieden dus een hogere premie.

Autopremie in grote steden

In grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, wordt over het algemeen meer schade gereden en geclaimd. Wanneer je in een grotere stad woont, betaal je vaak een hogere premie. Het is daarom vaak even schrikken wanneer je van een dorp naar een stad verhuist.

Autopremie in dorpen

De premie van een autoverzekering is gemiddeld lager wanneer je in een buitengebied woont. Met minder verkeer wordt logischerwijs minder schade gereden en geclaimd. Het kost de autoverzekeraar dan gemiddeld minder geld, waardoor de premies lager zijn.

Echter, de premie is niet in alle dorpen lager. Woon je in een postcodegebied met een geschiedenis van inbraak en gestolen auto’s? Dan ziet een verzekeraar dit ook als een hoger risico. In dat geval betaal je ook meer voor je autoverzekering.


Bepaling van de premie

Over het algemeen kijken autoverzekeraars naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio. Ook kijken zij naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied. Vervolgens schatten ze hoeveel schades er mogelijk geclaimd worden in de toekomst. Aan de hand van dergelijke gegevens bepalen zij vervolgens de hoogte van de premie.

Iedere autoverzekeraar rekent met andere bruto premies en koppelt andere risico’s aan bepaalde regio’s, postcodes of zelfs huisnummers. Zo kan het bij de ene verzekeraar bijna 40% in premie schelen wanneer je bijvoorbeeld verhuist van Rotterdam naar Dokkum. Bij de andere verzekeraar scheelt het misschien maar een paar euro.


Risico per regio, postcode of huisnummer

Sommige autoverzekeraars koppelen risico’s aan een combinatie van een aantal postcodes, dus een regio. Ook zijn er autoverzekeraars die per postcode een risico koppelen. Er zijn zelfs autoverzekeraars die kijken naar het risico per huisnummer (of zelfs toevoeging). Zo betaalt de buurman om de hoek bij dezelfde autoverzekeraar mogelijk een hogere premie dan jij.


Autoverzekering met korting

Sluit je een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvang je altijd minimaal 5% korting op je maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven! Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct je persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op je premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op je premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op je premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant
 

UC Autoverzekering

Een goedkope autoverzekering met korting kiezen

> Bereken mijn korting

 

kilometers per jaar

Het aantal kilometers per jaar en je autoverzekering premie

> Lees meer

 

automerk premie

Bepaalt het merk van je auto de premie van je autoverzekering? 

> Lees meer

 

Blog homepage