Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Welke dekking past bij het bouwjaar van uw auto?

Heeft u een auto gekocht, maar weet u niet zo goed welke dekking u moet kiezen? Dan kunt u de keuze van de dekking baseren op het bouwjaar. Is uw auto spiksplinternieuw? Dan voelt een WA Casco (All Risk) dekking misschien wat veiliger. Maar wanneer is het tijd om uw autoverzekering te wijzigen naar een WA Beperkt Casco of WA dekking? Daar leest u in dit artikel meer over. 

Bouwjaar auto richtlijn dekking

Dekking gebaseerd op bouwjaar

Vaak wordt de dekking van de autoverzekering gebaseerd op een persoonlijke voorkeur. Daar is niets mis mee, want u moet de dekking kiezen die bij u past! Zo willen sommige mensen voor een gloednieuwe auto van een duur automerk slechts een WA verzekering, waarbij anderen daar niet eens over nadenken en direct voor een WA Casco (All Risk) dekking gaan.

Weet u niet zo goed welke dekking u moet kiezen? Dan zou u de dekking kunnen baseren op het bouwjaar van de auto. Een auto uit 2020 is natuurlijk veel meer waard, dan eenzelfde auto uit 2015. De onderverdeling van de dekking per bouwjaar ziet eruit als volgt:

Auto van minder dan 5 jaar oud: All Risk

Een WA Casco (All Risk) verzekering is vaak de duurste variant van de drie, omdat bijna alle risico's zijn gedekt. Niet alleen schade aan anderen, maar ook vrijwel alle schade aan uw eigen auto wordt gedekt. Voor een auto niet ouder dan vijf jaar, is de WA Casco (All Risk) verzekering vaak een verstandige keuze.

5 tot 10 jaar oude auto: WA Beperkt Casco

Heeft u een auto van vijf tot tien jaar oud, dan is een WA Beperkt Casco een goede keuze. Deze verzekering biedt niet alleen dekking voor de schade aan anderen. Ook schade aan uw eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, ruitschade of door een aanrijding met loslopende dieren wordt vergoed. Schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw auto wordt niet vergoed met deze autoverzekering.

Auto van 10 jaar of ouder: WA

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) vergoedt alleen schade die u bij anderen veroorzaakt. Deze autoverzekering heeft vaak de goedkoopste premie en wordt in de meeste gevallen afgesloten voor auto's die ouder zijn dan tien jaar. De gemiddelde waarde van oudere auto's weegt namelijk niet op tegen de hogere premies van een WA Beperkt Cascp of WA Casco (All Risk) verzekering.

Let op: dit is een richtlijn. Welke dekking u kiest, bepaalt u natuurlijk helemaal zelf!

Een belangrijke factor: de financiële situatie

Naast het bouwjaar, is uw financiële situatie een erg belangrijke factor in uw keuze voor de dekking van uw autoverzekering. Wij geven twee voorbeelden:

  • Situatie 1: Heeft u een lening afgesloten voor de aanschaf van uw auto? In dat geval is het advies om uw auto altijd WA Casco (All Risk) te verzekeren. Zo weet u zeker dat u in geval van schade goed zit, en uw auto niet eerder afgeschreven is dan uw lening is afbetaald.
  • Situatie 2: Kunt u niet zonder uw auto of kunt u het verlies van uw auto niet veroorloven? Ook dan is de keuze voor een WA Casco (All Risk) verzekering verstandig. Bij total loss van uw auto (in het ergste geval) kunt u in ieder geval een soortgelijke auto aanschaffen.

Welke dekking past bij uw persoonlijke situatie?

Omdat het soms moeilijk is om te beoordelen welke dekking past bij uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze in onderstaande interactieve video. Beantwoord de vragen en ontdek wat de beste autoverzekering voor u is.

 

Autoverzekering via UnitedConsumers

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage