Contact
Mijn UnitedConsumers

Diesel vs benzine: welke brandstof kies ik?

U wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk rijden. Welke brandstof is het meest voordelig voor uw auto: diesel of benzine? En hoe zit het met LPG of elektrisch rijden? 

diesel of benzine

 

Diesel of benzine

Bij het kopen van een nieuwe auto is niet alleen het model, merk of de prijs belangrijk. Ook het soort brandstof kan bepalend zijn voor uw keuze. De meest populaire brandstoffen zijn benzine en diesel. Naast deze brandstoffen kennen we ook nog de brandstof LPG en de mogelijkheid om elektrisch of hybride te rijden.


 

Voor- en nadelen diesel vs benzine

Elke brandstof heeft zo zijn voor- en nadelen, zo ook benzine vs diesel. Voordat u een keuze maakt tussen diesel of benzine, zetten wij de voor- en nadelen van diesel en benzine op een rij.

Diesel voor- en nadelen
 
Lagere CO2-uitstoot dan benzine
 
Diesel aan de pomp goedkoper
 
Goedkopere occasions
 
Zuiniger dan benzine
 
Lagere restwaarde
 
Hogere wegenbelasting
 
Dreiging van milieuzones
 
Hogere uitstoot giftige uitlaatgassen
Benzine voor- en nadelen
 
Relatief voordelig in aanschaf
 
Lagere wegenbelasting
 
Duurste brandstof
 
Hoogste CO2-uitstoot
 
Verbruik hoger dan bij diesel

 

Wanneer diesel rijden?

Diesel is voordelig wanneer u jaarlijks meer dan 35.000 kilometer rijdt. De prijs van diesel ligt lager dan de prijs van benzine, dus bent u goedkoper uit aan de pomp. Bovendien rijdt een dieselauto zuiniger dan een auto met benzine. De wegenbelasting die u betaalt voor diesel is wel hoger dan de wegenbelasting van een auto die op benzine rijdt.


 

Wanneer benzine rijden?

Benzine is een populaire brandstof en veel auto's rijden op benzine. Indien u jaarlijks minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, is benzine een zeer interessante optie. Op het moment dat u jaarlijks meer dan 35.000 kilometer rijdt, dan is diesel of LPG een interessantere keuze voor u.


 

Andere brandstoffen

Naast benzine of diesel is het ook mogelijk om voor een andere brandstof te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan LPG, elektrisch of een plug-in hybride. 

LPG

Met LPG bent u veel goedkoper uit dan met diesel of benzine. Bovendien heeft LPG een lagere CO2-uitstoot dan benzine. Een nadeel van LPG is dat de wegenbelasting hoger ligt. Daarnaast is LPG niet bij ieder tankstation verkrijgbaar en is het bouwen van een LPG-installatie vrij prijzig.

Elektrisch

Een elektrische auto is beter voor het milieu en uw auto opladen is goedkoper dan het tanken van brandstof. Daarnaast betaalt u tot 2025 geen wegenbelasting voor een elektrische auto. Een elektrische auto heeft ook nadelen. Zo is het duurder in aanschaf, is het aantal kilometers dat u elektrisch kan rijden beperkt en moet u lange reizen plannen in verband met het opladen van uw auto.

Plug-in hybride

Een plug-in hybride is ideaal om korte afstanden volledig elektrisch te rijden. Bij lange afstanden zal de brandstofmotor bijspringen en hierdoor heeft u dus een lager brandstofverbruik. Zo kunt u dus zonder problemen lange afstanden afleggen zonder uzelf druk te hoeven maken over een laadpaal onderweg. Een plug-in hybride is wel duurder in aanschaf dan diesel of benzine, en u moet uw voertuig zowel opladen als tanken.


 

Autoverzekering bij uw nieuwe auto

Als u een nieuwe auto heeft gekocht, dan is het belangrijk dat u een nieuwe autoverzekering afsluit. U wilt natuurlijk goed en voordelig verzekerd zijn. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres. U ontvangt altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant voor u
 

UC Autoverzekering

Een goedkope autoverzekering met korting kiezen

> Lees meer

 

WA Aansprakelijkheid

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage