Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Groene kaart caravan

Een groene kaart voor uw caravan kunt u bij uw autoverzekeraar aanvragen. Maar, waarom vraagt u een groene kaart voor de caravan aan en is de groene kaart voor de caravan verplicht? Wij leggen het graag aan u uit!

caravan banner

 

Groene kaart caravan

Wist u dat uw caravan meeverzekerd is op de WA verzekering van de auto, indien de caravan gekoppeld is aan de auto? Veroorzaakte schade door de caravan wordt in dit geval vergoed. Voor schade die ontstaat op het moment dat de caravan losgekoppeld is, bent u niet verzekerd. Die schade valt dan onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).


 

Groene kaart caravan in Nederland

In Nederland is een aparte groene kaart voor uw caravan niet verplicht. Die zijn namelijk standaard meeverzekerd op de WA verzekering van uw auto. Op de groene kaart van uw autoverzekeraar staat hiervoor de code AF vermeld. 


 

Groene kaart caravan verplicht

Wanneer u met uw caravan naar het buitenland gaat, dan is een groene kaart voor uw caravan verplicht in een aantal gevallen. De groene kaart voor de caravan is in de volgende gevallen verplicht:

  • U gaat met uw caravan naar: Polen, Duitsland, Kroatië of Spanje.
  • Het totale gewicht van uw caravan is zwaarder dan 750 kg. In dit geval krijgt uw caravan ook een eigen kenteken

De groene kaart van uw caravan is een los document. Wanneer u deze aan dient te vragen, heeft u dus in totaal twee groene kaarten: één groene kaart voor de auto en één groene kaart voor de caravan.


 

Groene kaart caravan aanvragen

De groene kaart voor uw caravan vraagt u aan bij uw autoverzekeraar. U heeft daarvoor de volgende gegevens nodig:

  • Het kenteken van de caravan.
  • Het merk en/of type van de caravan.
  • Het polisnummer van uw autoverzekering.

Aanbevolen voor u


Blog homepage