Contact
Mijn UnitedConsumers

Is mijn auto verzekerd? Kom erachter met de autoverzekering check

Met een autoverzekering check ziet u direct of uw auto verzekerd is. Komt u erachter dat uw auto niet verzekerd is? Dan heeft dit gevolgen. Weet u niet welke autoverzekering u heeft of wie uw verzekeraar is? Wij leggen graag uit waar u deze informatie vindt.

Banner auto wel verzekerd

 

Hoe is mijn auto verzekerd?

Bij een autoverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. In Nederland is het verplicht dat uw auto minimaal WA verzekerd is. Hiermee bent u verzekerd voor schade aan een ander. Schade aan uw eigen voertuig wordt vanuit de WA verzekering niet vergoed.

Met een WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) verzekering geniet u van een ruimere dekking. Zo zijn bij de WA Beperkt Casco verzekering ook inbraak, diefstal en brand meeverzekerd. De WA Casco (All Risk) verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Hiermee bent u voor alle schades verzekerd, ook schade die u veroorzaakt aan uw eigen auto.

Hoe uw auto verzekerd is, vindt u op het polisblad van uw verzekeraar. U kunt ook een autoverzekering check uitvoeren om erachter te komen of uw auto verzekerd is. Hier leest u meer over in de volgende alinea.


 

Autoverzekering check: is mijn auto verzekerd?

Met een autoverzekering kentekencheck komt u erachter of uw auto WAM verzekerd is. De autoverzekering check geeft geen informatie over welke dekking u heeft voor uw auto. 

In de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) is bepaald dat een motorrijtuig verzekerd moet zijn als voor het motorrijtuig een kentekenbewijs is afgegeven. Ook indien het motorrijtuig niet gebruikt wordt, moet deze alsnog verzekerd zijn (bron: RDW). 

Autoverzekering check


Kenteken:
NL

 

Waar is mijn auto verzekerd?

Bij welke autoverzekeraar u verzekerd bent, checkt u op uw polisblad. U kunt ook altijd uw bankafschriften en groene kaart raadplegen om erachter te komen waar u verzekerd bent. Is uw auto momenteel niet verzekerd? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een autoverzekering afsluit. 


 

Mijn auto verzekeren

Via UnitedConsumers kiest u altijd een autoverzekering met minimaal 5% korting. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Bekijk dan direct uw persoonlijke aanbod.

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


 

Gevolgen van auto niet verzekeren

Het is sterk af te raden om met een onverzekerde auto rond te rijden. Indien uw auto niet verzekerd is, kan dit de volgende consequenties hebben:

Boete van de RDW en de politie

De RDW houdt streng toezicht of auto’s WAM verzekerd zijn in Nederland. Is uw auto niet verzekerd? Dan loopt u het risico op een boete van rond de € 400,-. Ook wanneer het voertuig stilstaat op eigen terrein! Deze boete kunt u maximaal drie keer per jaar ontvangen, waardoor de boete op kan lopen tot € 1200,- per jaar. Rijdt u rond met een onverzekerde auto? Dan riskeert u dat de politie u onderschept en bekeurt. De politie kan u een boete opleggen van € 550,-.

Tip! Rijdt u voor een langere tijd niet in uw auto, laat de auto dan officieel schorsen bij de RDW. Wanneer het voertuig is geschorst, bent u niet meer verzekeringsplichtig. U kunt het voertuig laten schorsen via de website van de RDW.

Schades zijn voor eigen rekening

Rijdt u onverzekerd rond en veroorzaakt u schade? Dan zijn alle kosten voor uzelf. Een schade kan oplopen van enkele honderden euro’s, tot tientallen duizenden euro’s. Indien er sprake is van letselschade, dan kunnen de kosten oplopen tot onbetaalbaar hoge bedragen.

Een lange onverzekerde periode leidt tot afwijzingen

Een ander gevolg van een (lange) onverzekerde periode is dat verzekeraars u niet meer accepteren. Wanneer u een autoverzekering aanvraagt, stellen autoverzekeraars acceptatievragen aan u. Aan de hand van uw gegeven antwoorden op de acceptatievragen, mogen autoverzekeraars zelf beslissen of zij uw aanvraag accepteren of afwijzen. Let op: vult u de vragen niet naar waarheid in, dan wordt dat gezien als verzekeringsfraude.


Ook interessant voor u
 

UC Autoverzekering

Een goedkope autoverzekering met korting kiezen

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Een autoverzekering afsluiten in 6 stappen!

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Tips bij het kiezen van een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage