Contact
Mijn UnitedConsumers

Hoe kan ik mijn elektrische auto verzekeren?

Een elektrische auto verzekeren is vaak duurder dan een auto verzekeren op benzine, diesel of gas. Waar kunt u op letten bij het afsluiten van een verzekering voor een elektrische auto en waarom is een autoverzekering voor een elektrische auto vaak duurder?

elektrische auto verzekeren

 

Verzekering elektrische auto

Om een elektrische auto te verzekeren, hoeft u geen speciale autoverzekering af te sluiten. U kunt bij vrijwel elke autoverzekeraar uw elektrische auto verzekeren. U heeft de keuze uit drie dekkingen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (all risk).

De meest gekozen verzekering voor een elektrische auto is een WA Casco (all risk) autoverzekering. Met de WA Casco dekking weet u zeker dat u goed verzekerd bent in het geval van schade, ook aan uw eigen elektrische auto. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om uw elektrische auto aanvullend te verzekeren voor bijvoorbeeld: 

 • Het meeverzekeren van de laadpaal.
 • Pechhulp bij een lege, onvoldoende geladen accu.
 • Dekking voor verlies van de lagere fiscale bijtelling.

Soorten elektrische auto's

Er zijn grofweg drie verschillende soorten elektrische auto's. De een rijdt volledig op stroom en de ander rijdt gedeeltelijk op stroom. Zo kennen we de volgende elektrische auto's: volledig elektrisch, range extender en de plug-in hybride.

 • Volledig elektrisch: de volledig elektrische auto heeft enkel een elektromotor. U rijdt dus volledig op elektriciteit.
 • Range extender: een range extender rijdt in principe volledig op stroom. Het verschil is echter dat dit type elektrische auto een kleine brandstofmotor heeft. De brandstofmotor kan bijspringen om de accu op te laden indien deze bijna leeg is.
 • Plug-in hybride: de plug-in hybride heeft een accu en een brandstofmotor. U kunt dus grote afstanden elektrisch rijden en zodra de stroom op is, kunt u verder rijden op de brandstofmotor.

 

Waar op letten bij een verzekering voor een elektrische auto?

Het is verstandig om te controleren of pechhulp standaard meeverzekerd is of u hier een aanvullende verzekering voor af moet sluiten. Als bestuurder van een elektrische auto is het mogelijk dat u onderweg stil komt te staan door bijvoorbeeld een mechanische of elektronische storing. Ook een lege of niet voldoende geladen accu kan ervoor zorgen dat u naast de weg komt te staan. In een dergelijke situatie is het fijn als er pechhulpdekking is.


 

Verzekering elektrische auto duurder of niet?

De meeste autoverzekeraars hanteren geen verschil in premie voor een elektrische auto of een benzineauto. Dit omdat de meeste risico's rondom het bezit en gebruik van elektrische auto's niet anders zijn dan die van de brandstofauto's.

Wat wel een rol speelt in de bepaling van de premie, is de aanschafwaarde van de auto. Over het algemeen zijn elektrische auto's zwaarder en duurder in aanschaf. Stel dat u schade rijdt met uw elektrische auto, dan vallen de reparatiekosten vaak hoger uit dan de reparatie van een auto die op een andere brandstof rijdt.

Het verzekeren van een elektrische auto is vaak iets duurder dan een benzineauto. De volgende factoren spelen, naast het gewicht en de aanschafwaarde, een rol in de bepaling van de premie voor een elektrische auto:

 • De accu: het duurste onderdeel van de elektrische auto is de accu. Op het moment dat de accu beschadigd is, dan moet de accu in de meeste gevallen in zijn geheel vervangen worden. 
 • Specialistische reparatie: in het geval van schade, zal de elektrische auto vaak door een vakspecialist gerepareerd moeten worden.

 

Tesla elektrische auto verzekeren

Het verzekeren van een Tesla auto is niet bij elke verzekeraar mogelijk. Dit komt doordat Tesla's een eigen beveiligingsklasse hebben (anders dan een SCM klasse). Om een Tesla te verzekeren via UnitedConsumers, is het belangrijk dat de Tesla voorzien is van een Mi01 of Mi9 peilzender. Daarnaast geldt er een (hoger) eigen risico van minimaal € 750,-. Wilt u uw Tesla elektrische auto verzekeren? Bereken dan hier uw premie of neem contact op met onze klantenservice voor een offerte op maat.


 

Elektrische auto verzekeren met korting

Wilt u uw elektrische auto verzekeren via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op de verzekering van uw elektrische auto. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant voor u
 

WA Aansprakelijkheid

Uw elektrische auto verzekeren met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

alarmklasse

Welke alarmklasse (SCM klasse) heeft mijn auto?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven