Contact
Mijn UnitedConsumers

Elektrische auto verzekeren: hoe werkt dat?

Heb je een elektrische auto gekocht? Allereerst gefeliciteerd! Bij een elektrische auto hoort natuurlijk een autoverzekering. Maar, waar kun je op letten bij het afsluiten van een verzekering voor een elektrische auto? En is een verzekering voor een elektrische auto duurder?

elektrische auto verzekeren


 

Verzekering elektrische auto

Om een elektrische auto te verzekeren, hoef je geen speciale autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij vrijwel elke autoverzekeraar jouw elektrische auto verzekeren. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk).

Welke autoverzekering elektrische auto kiezen?

De meest gekozen verzekering voor een elektrische auto is een WA casco (all risk) autoverzekering. Met de WA casco dekking ben je namelijk goed verzekerd in het geval van schade, ook aan je eigen elektrische auto. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid om je elektrische auto aanvullend te verzekeren voor bijvoorbeeld:

  • Het meeverzekeren van de laadpaal.
  • Pechhulp bij een lege, onvoldoende geladen accu.
  • Dekking voor verlies van de lagere fiscale bijtelling.

 

Tesla elektrische auto verzekeren

Het verzekeren van een Tesla auto is niet bij elke verzekeraar mogelijk. Dit komt doordat Tesla's een eigen beveiligingsklasse hebben (anders dan een CCV klasse). Om een Tesla te verzekeren, is het belangrijk dat de Tesla voorzien is van een Mi01 of Mi9 peilzender. Daarnaast geldt er vaak een (hoger) eigen risico van minimaal € 750,-.

Goed om te weten: wil je jouw Tesla elektrische auto verzekeren? Bereken dan je premie of neem contact op met onze klantenservice voor een persoonlijke offerte op maat.


 

Verzekering elektrische auto duurder of niet?

In principe is een verzekering van een elektrische auto niet duurder. De meeste autoverzekeraars hanteren geen verschil in premie voor een elektrische auto of een brandstofauto. Dit omdat de meeste risico's rondom het bezit en gebruik van elektrische auto's niet anders zijn dan die van brandstofauto's.

Wanneer is een verzekering elektrische auto wel duurder?

Als de aanschafwaarde of het gewicht van jouw elektrische auto een hoger zijn, kan de verzekering van je elektrische auto wel duurder zijn. Dat is ook bij een brandstofauto van toepassing. De kosten van een autoverzekering worden namelijk bij alle auto's bepaald door de dag- en nieuwwaarde, het gewicht en het merk van de (elektrische) auto.


 

Waar op letten bij een verzekering voor een elektrische auto?

Als je een verzekering voor een elektrische wagen gaat afsluiten, is het verstandig om te bekijken wat de polisvoorwaarden zijn voor een elektrische auto. In sommige gevallen kunnen er namelijk extra voorwaarden verbonden zitten aan het verzekeren van een elektrische auto. Denk bijvoorbeeld aan een hoger eigen risico.


 

Verzekering hybride auto

Wil je een verzekering voor jouw hybride auto afsluiten? Ook met een hybride auto kun je gewoon een autoverzekering afsluiten. De dekking kun je zelf kiezen: WA, WA beperkt casco of WA casco. Je bent verplicht minimaal een WA verzekering voor je hybride auto af te sluiten.


 

Elektrische auto verzekeren met korting

Wil je een voordelige verzekering voor jouw elektrische auto? Bij ons ontvang je altijd minimaal 5% korting op een elektrische auto verzekering. Wel zo fijn, want zo houd je meer over voor andere leuke dingen in jouw leven! Benieuwd hoeveel je kunt besparen?

Verzekering elektrische auto


NL

Ook interessant
 

elektrische auto verzekeren

Jouw elektrische auto verzekeren met korting

> Bereken mijn korting

 

automerk verzekering

Wat is het duurste automerk om te verzekeren?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

> Lees meer