Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Wanneer all risk verzekeren?

Heeft u een auto gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Een all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt kiezen. Wanneer is een all risk autoverzekering interessant en tot wanneer is het verstandig om uw auto all risk te verzekeren?

wanneer all risk verzekeren

 

Wanneer all risk verzekeren?

Een auto all risk verzekeren geeft zekerheid, maar is het ook automatisch de beste keuze? De volgende factoren spelen een rol in de bepaling of een all risk autoverzekering voor u verstandig is: de leeftijd van de auto, de waarde van de auto en uw financiële situatie.

Leeftijd van de auto

De leeftijd van uw auto kan een belangrijke reden zijn om uw auto all risk te verzekeren. Bij een nieuwe auto (tot 6 jaar) is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. De waarde van de auto is in deze periode het hoogst, dus eventuele reparaties bij schade of diefstal kunnen flink oplopen. Het is dus fijn om goed verzekerd te zijn in het geval van schade bij een nieuwe auto.

Leeftijd van uw auto Type autoverzekering
Nieuw tot 6 jaar all risk autoverzekering (WA casco)
Tussen de 6 en 10 jaar WA beperkt casco verzekering
Ouder dan 10 jaar WA verzekering

De waarde van de auto

Hoe meer de auto waard is, hoe groter de kans op hoge kosten van een eventuele reparatie. Hoewel de waarde van de auto het hoogst is tot 6 jaar, kan het ook zo zijn dat een oudere auto (van 6 jaar of ouder) nog steeds een hoge dagwaarde heeft. Controleer dus altijd de waarde van uw auto, voordat u besluit om uw auto wel of niet all risk te verzekeren.

Uw financiële situatie

Heeft u geld geleend voor de aankoop van uw auto? Dan is het verstandig om uw auto all risk te verzekeren. Hiermee weet u zeker dat u bij total loss of diefstal voldoende vergoed krijgt om uw lening af te kunnen betalen. 

Ook op het moment dat u weinig financiële middelen heeft om grote schades uit eigen zak te betalen, is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. Bij een all risk verzekering krijgt u bij schades namelijk voldoende vergoed om de auto te laten repareren.


 

Hoe lang een auto all risk verzekeren?

Zoals eerder besproken, speelt de leeftijd van de auto een rol in de bepaling of een all risk autoverzekering verstandig is voor u. De auto wordt jaarlijks namelijk minder waard. Hoe lager de waarde, hoe minder verstandig het is om uw auto all risk te verzekeren. Met andere woorden: hoe ouder de auto, hoe minder het (vaak) loont om een all risk autoverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is het slim om uw autoverzekering om te zetten van all risk naar WA beperkt casco als de auto een leeftijd van 6 jaar heeft bereikt.

Wanneer oudere auto's all risk verzekeren?

Misschien heeft u een auto van 6 jaar of ouder die u all risk wilt verzekeren. In sommige gevallen kan dat zelfs gunstig zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw auto nog veel geld waard is na 6 jaar, u onvoldoende financiële middelen heeft om reparaties zelf te betalen en/of geen mogelijkheden heeft om een nieuwe auto te kopen bij total loss. Ook is het verstandig om een oudere auto all risk te verzekeren op het moment dat u geld geleend heeft voor de aankoop van de auto.


 

Wat vergoedt een all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er is. Met een all risk autoverzekering bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen en schade die u zelf veroorzaakt heeft aan uw auto. Bekijk hieronder wat door een all risk autoverzekering vergoed wordt:

 

schade

all risk (WA casco)

schade

WA beperkt casco

schade

WA verzekering

Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding, inbraak
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

 

All risk autoverzekering via UnitedConsumers

Wilt u uw auto all risk verzekeren? Dan wilt u natuurlijk een zo laag mogelijke premie betalen. Bij ons krijgt u altijd minimaal 5% korting op de premie van uw autoverzekering. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Benieuwd naar de premie voor uw all risk autoverzekering? Doe de check en start vandaag nog met besparen!

Premie berekenen


 
NL
 

Aanbevolen voor u


Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Zo sluit u een autoverzekering af in 6 stappen

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven